ADC - vo fáze (I) a kvadratúrnej (Q) pásmo signály?

P

psmll

Guest
Hľadám pre rýchle ADC a našiel som toto:
MAX105 je duálny, 6-bit, analógovo digitálny prevodník (ADC), ktorý má umožniť rýchle a presné digitalizácie vo fáze (I) a kvadratúry (Q) pásma signálu. MAX105 prevádza analógový signál z oboch I a Q komponenty pre digitálne výstupy na 800Msps pri dosiahnutí signálu od šumu (SNR), typicky 37 dB so vstupom frekvenciu 200MHz a integrálne nelinearita (INL) a diferenciálnej nelinearity ( DNL) ± 0,25 LSB. MAX105 analógový vstup predzosilňovača majú 400MHz,-0.5dB, a 1,5 GHz, -3 dB analógový vstup pásma. Zodpovedajúce kanál k výkonu kanál je typicky 0,04 dB zisk, offset 0.1LSB, a 0,2 stupňa fázy. Dynamický výkon je 36,4 dB odstup signálu od šumu a skreslenia (SINAD) s 200MHz analógového vstupného signálu a vzorkovacej rýchlosti 800 MHz. Plne diferenciálne komparátor dizajn a kódovanie obvody znižujú mimo slede chýb, a zaistiť vynikajúci výkon metastable len jednu chybu za 1016 hodinových cyklov.
Čo je to (I) a (Q) signály? Pamätám si niektoré dokumenty o satelitný, že o tom hovoriť, ale nemôžem nájsť: cry:

Jedná sa o 2 rôzne kanály, ktorých fázy realtionship by mal byť správne udržiavané. Tie sú bežne používané v komunikácii prijímača.

[Quote = brmadhukar] Jedná sa o 2 rôzne kanály, ktorých fázy realtionship by mal byť správne udržiavané. Tie sú bežne používané v komunikácii prijímača. [/Quote] Prečítal som niektoré, ktoré využívajú modulácia fázy a amplitúdy. Tiež videl, že niektoré tunery dať ako ja a Q signalizuje, ale ja som nenašiel príklad, ktorý mi ukázal, vstupný signál a výstup signlas I & Q Môžete uviesť nejaký príklad?

Myslím, že ADC má 1 analógový vstup, a na digitálny výstup dostanete I & Q signály, a ak budete používať pre SDR, alebo nejaký DSP. Pre jednoduché získanie rozsahu ako DSO, ktoré potrebujete len ja, alebo Q. Ak je tomu tak, ADC vzoriek vstupného signálu s 2 S / H obvodov, zajazdil vnútorné I & Q. Ak si myslíte, aj ako referenčný signál, 0deg, signál q majú 90DEG fáze vzhľadom k i. Signály vychádzajúce od S / H s I & Q, sa nazývajú I & Q signály a sú ďalej prevedený na digitálny.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back