AC zvárači zváračky DC pridaním mosta v hlavnom ... možná?

D

dzanches

Guest
Ahoj chlapci, to je môj prvý príspevok tu. Tiež nie som rodený anglický hovorca, tak sa ospravedlňujem vopred za moje občas legrační angličtina. No, bol som tak spokojný so svojím AC zvárač palicou, kým som si dobré kritiky pre nanášanie zváračov DC, čo myslím, že je tiež nazývaný menič wleders. Hovorí sa, že zváranie je oveľa jednoduchšie, ale sú príliš price: by znížili svoju peňaženku. Čítal som, že niektorí inteligentní ľudia majú previesť svoje AC zváračiek na tie, DC pridaním fullwave usmerňovač (a niektoré ďalšie výrobky pre plynulý výstup), v sekundárnej, čo znamená, že musíte elektroniky, ktorá dokáže spracovať veľké prúdy (70-150A Vo väčšine prípadov). Nejedná sa o lacné riešenie pre mňa, pretože tieto veci sú naozaj drahé tu. Nákup meniča sa zdá byť, bohužiaľ, jedinou možnosťou. Avšak, to čo ma napadlo, že by bolo možné pridať usmerňovač v primárnej. Tento prístup má veľkú adavantage, že usmerňovač, ktorý môže podporovať až 35A stojí okolo 2 dolárov, a ja by som napríklad len jeden!. Na druhú stranu, ja neviem, ako nebezpečný tento okruh mohol byť (a čo je konečným výstupom bude vyzerať). Bežal som niekoľko simulácií lacný softvér a našiel som tento prístup veľmi sľubný, v skutočnosti ukazuje somewaht hladký jednosmerný prúd / napätie. Nie som expert na elctronics a tieto výrobky, a preto akýkoľvek komentár je vítaný, ako budem pokračovať. DanSan Mexiko

Ahoj, transformátor pracuje na striedavý prúd s cieľom previesť na vyššie napätie nižšie prúd základných škôl až po vyššie sekundárne prúd nižšie napätie. Usmerňovacie diódy budú musieť byť umiestnené v sekundárnom okruhu. Môžete byť schopní nájsť nejaké lacné prebytok usmerňovača online. S pozdravom, scanman

Vďaka za pomoc scanman, ja si toho vážim. Viem, že za normálnych okolností usmerňovacie diódy sú umiestnené vo vedľajšej úlohe, je to obvyklý spôsob, plus niektoré kondenzátory a iné výrobky v prípade potreby. Len som si hovoril naopak ... Myslím, že to je ešte lacnejšie a jednoduchšie získať diódy, ktoré podporujú vysoké napätie, nízke prúdy, ako nízke napätie, vysoké prúdy. Takže otázka je, či dostanem rovnaké výsledky oboch prístupov (usmerňovač v primárnej usmerňovač vs v sekundárnom. Zdravie, Dansan

Ak by ste mali transformátor a dať diódu v primárnej, mali by ste si pulzný DC do primárnej. To pulzný DC by veľmi neefektívne, vygenerovať striedavé napätie v sekundárnom. Nebolo by DC úrovni sekundárne. Takže požadovaný efekt - je výstup DC pre zváranie sa, nebol dosiahnutý. To, čo navrhuje, je podobne ako menič zvárací agregát pracuje. Používajú FETs alebo IGBTs prepínať bez toho, aby sa zúčastňuje transformátora AC na jednosmerný prúd.

Ak by ste mali transformátor a dať diódu v primárnej, mali by ste si pulzný DC do primárnej. To pulzný DC by veľmi neefektívne, vygenerovať striedavé napätie v sekundárnom. Nebolo by DC úrovni sekundárne. Takže požadovaný efekt - je výstup DC pre zváranie sa, nebol dosiahnutý. To, čo navrhuje, je podobne ako menič zvárací agregát pracuje. Používajú FETs alebo IGBTs prepínať bez toho, aby sa zúčastňuje transformátora AC na jednosmerný prúd.
Dobre, vďaka za vysvetlenie, teraz svoje jasné. Zachránil ma čas. Tak teraz som sa pozrieť na DC zvárača a kúpiť jeden. Na zdravie, dansan

Ahoj, som čítal tento príspevok, a premýšľal, či recified ale nefiltrované striedavé napätie môže byť použité na excitáciu transformátor? Potom, čo všetky transformátory sú založené na meniace sa magnetické pole, je vidieť, že odstrániť pomocou DC usmerňovač (full wave usmerňovač) bude mať v priemere jednosmerné zložka, ktorá sa plytvanie v oblasti vykurovania primárnej. Aj vzhľadom k transformátora, aby sa cievky sa bude snažiť, aby sa vyrovnalo fullwave odstrániť DC. Ale čo keď použijeme pol vlna usmerňovač. V tomto prípade sa vlnenie môže byť príliš veľa pre indukčnosť odfiltrovať a to by mohlo fungovať, nevýhodou je zrejmé, že priemerný výstupné napätie bude z polovice tak, že v plnej vlny usmerňovač, ale v tomto by to malo fungovať. Môže byť aj so vyskúšať niečo podobné s audio transformátor a správu o výsledkoch! Asimov

Ahoj Asimov, to znie zaujímavo. Vlastne som ani za vykurovanie časti, kedy myslenie umiestnenie usmerňovač pre primárne voľby. Neviem, veľa elektroniky, priznávam. Avšak, pre predstavu myslím, že by ste mohol zdvojnásobiť napätie, opraviť a poslať právo na základné, tak by ste mohli kompenzovať stratu napätia. Mimochodom, vďaka pomoci scanman som zistil, že pomocou usmerňovače, 555, a MOSFETy si môže človek držať zvárač v blízkosti meniča zvárač, čo je ešte prijateľné pre mňa. Budem výskumu pár dní, a dáme vám vedieť. dansan

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back