A0 trochu mikroprocesora nie je pripojená k flash A0

E

ece4afe

Guest
Ahoj, ja som pracoval na projekte pomocou 16-bit MCU, ktorý je pripojený na 16 bit flash pamäte. Chcem len vedieť dôvod, prečo je A0 trochu mikrokontroléra nie je obvykle pripojiť k A0 z pamäte Flash (alebo nejaké iné typy pamäťových zariadení). A1 MCU obvykle je pripojená k A0 z externých pamäťových zariadení ako je Flash, ktorý užívam teraz. Prosím, dajte mi poradiť. S pozdravom, Chris

Čo sa pamäte a mikroprocesor? Možno, že procesor je prístup buď na úrovni bajtov, alebo na úrovni slov. A0 je možné ovládať pomocou nejakej lepidlo logiky v závislosti na type prístupu - byte alebo slovo, a dohovory malého / big endian. Pokiaľ si pamätám corectly, pre 8086 boli signály, ako je BHE - autobus vysoká umožňujú prístup k výberu slov, nižší byte alebo vyšší byte. Tiež záleží na pokyn vo formáte.
36_1176416705.jpg

Obvyklým dôvodom pre to je zjednodušiť generovanie adries v mikrokontroléru. FLASH pravdepodobne len výstup plný 16 bitová slová. Preto, ak ste "zahodiť", A0 na mikroprocesora, nemusíte sa starať o osobitnej adresy a byte hranice. Prvé miesto v blesku je na adrese 0x0000 a tiež na adrese 0x0001 z pohľadu mikroprocesora. Vyradenie A0 akákoľvek výpočtové riešenia Doe nemusí kontrolovať jeho byte hranicu. Ak je vypočítaný adddress je zvláštne, automaticky zaokrúhliť nadol, pri položení A0. V systémoch, ktoré sa zaoberajú iba 32 bitových slov, často odídu posledných dvoch bitov adresy autobusu z rovnakého dôvodu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back