89V51RD2 s 64 relé

A

ARoque

Guest
Ahoj, chcem začať projekt, ktorý bude mať 64 až 128 relé. Mám jednu alebo dve myšlienky, ako to urobiť, ale ja by som chcel overiť niektoré názory: 1 - Použitie I2C expandér s IO LM2803 2 - Použite zámky, ako je 74LS573.

Môžete použiť I2C expandérov IO, ale tie budú drahšie, ale zložitosť PCB budú menšie. 74LS573 bude lacnejšie, ale zvýši komplexnosť PCB do značnej miery.

Môžete tiež zvážiť PIO 8255 .. Tento IC je určený na pripojenie k 8051 deriváty až 8-bit multiplexové A / D port (P0) a má 24 univerzálnych I / O .. Ak máte nakupovať by ste nemali platiť viac, že U $ 3 za IC .. http://www.datasheets.org.uk/search.php?q=CP82C55&sType=part Pre ovládanie relé 64, ktoré budete potrebovať 3 z nich a bez ďalších 2-to-4 multiplexer, 3 ďalšie adresy linky, napríklad, P1.0, P1.1 a P1.2, pripojený k CS kolíky .. S pozdravom, IanP

Ahoj najlepšie, čo môžeme urobiť, je použiť obyčajný sériový posuvný register CMOS pre každých 8 relé, ktoré chcete pridať do systému. Sériový výstup z každého posuvného registra kŕmi ostatné, takže si vlastne ich kaskády. Allegro má riešenie, ktoré zahŕňa aj relé vodiča elektricky nastaviteľné. Urobil som, že v niektorých dosiek som predávať. Každá doska má 8 miest a tam je výstup (na ďalšie doske), vstupný konektor. Predstavenstvo 220 do 12 V napájanie, ktoré používam k napájaniu MCU doske.

Vďaka, zdá sa, že nápad GOOG, kontrolujem IC od Allegro a zdá sa byť perfektné. Ale ak sa rozhodnete pravidelne posuvný register, čo chorý si vybrali?

Môžete skúsiť PCA9535 16 bit I2C expandérov. 8 z nich môžu byť pripojené na rovnakú zbernicu I2C, takže môžete mať až 128 výstupov pozdravom

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back