8051: "emuláciu" vs (non-emulované) cieľovej debuggi

B

boardlanguage

Guest
Čítal som 8052.com, a hovorí "emuláciu" používa samostatný objekt (buď daughterboard, alebo hostiteľskej PC s inštrukčnú set-simulátor) vykonávať vlastné stroj 8051-code. Potom, aktualizované MCU stavu a I / O, sú zaslané späť na cieľové zariadenie (soc.) Takže som trochu zmätený ... V normálnom cieľovej ladenie, som si myslel, že SoC je vstavaný 8051, jadro beží stroj kód. Potom SoC má navyše I / OS (alebo JTAG rozhranie), nechať vonkajší vývoj systému nahliadnuť / poke bežiaci program. V tomto prípade 8051, jadro nebeží v "emuláciu" režime. Pre programátorov, ktorý spôsob vývoja / ladenie je používaný viac? Sú použité rovnako?

Plne fúkané emulátora je pomerne drahý, a funkciami, ktoré poskytuje v porovnaní s "on-chip ladenie zariadenia" sa používa len zriedka ... Povedal by som, že väčšina programátorov ide o lacnejšiu metódu. Ďalším rozdielom je, že sa "on-chip ladenie" ladenie hardware použiť skutočne ... Wek PS. Prečo ste prišiel a diskutovať niečo, čo ste si na 8052.com na 8052.com? :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back