7-segmentový displej pomôže! (Rieši sa)

D

Deepak350

Guest
Dobrý deň všetkým, I'v začalo jednoduchý projekt pre zobrazenie alfanumerických znakov na 7-segmentový LED displej pripojenie k MCU. Problém som sa smerom postavy sú veľmi nudné. Číslo 1 "je jasné, ale číslo 8", je veľmi hlúpa. Ja používam dva displeje pre zobrazenie 0-99. Vďaka vopred.

Musíte používať odporu ako obmedzovač prúdu. To, čo potrebujete, je zdroj konštantného prúdu pre pohon segmentov.

Vlastne si myslím, že problém je, že všetky segmenty sú napájané cez rovnaký obmedzovacieho odporu. Ako ďalšie segmenty sú zapnuté, ďalší prúd tečie cez odpor, a preto je väčší úbytok napätia na rezistore. To je dôvod, prečo pri zobrazení 8, jas je veľmi nízka. Ak chcete vyriešiť tento problém, miesto odporu nie je na spoločnej línii, ale na každom z 7 riadkov (8 Ak je váš displej má tiež. "Charakter) riadenie jednotlivých segmentov. Čím lepší je typ 7-segmentový displej, podľa môjho názoru je prinajmenšom typu so spoločným uzemnením. Pre tieto môžete ľahko použiť tranzistor (NPN normálny typ), prepnúť na každom segmente. To zaisťuje, že mikroprocesor neberie príliš veľa záťaže, a všetky segmenty sú pekné a jasné - vždy.

skúste použiť zosilňovač IC ako ULN2003 zosilniť prúd a tvrdí, že súčasný keď všetky LED sú zapnutí

Je potrebné použiť sedemsegmentový vodiča, ako 74LS47 (TTL) alebo 4511 (CMOS), takže LED svetla, bude stabilný.

Zdravím všetkých a vďaka moc za odpovede a úprimne sa ospravedlňujem za neskoré odpoveď. No môj problém je vyriešený.
Ja som len, že je vyriešený (jednotlivé odpory namiesto jedného spoločného), a problém. Opäť díky moc všetkým za odpovede. S pozdravom, Deepak350

To je ideálne zle. Emitor PNP tranzistor by mal byť pripojený na napájanie a + som zberateľ by mal ísť na obyčajný 7-segmentový displej CA

V diagrame použiť tranzistor PNP, naši tranzistor je NPN. Ospravedlňujeme sa za chybu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back