32 LED sequancer chcel

K

kingofking

Guest
Chalani chcem navrhnúť 32 LED sequancer (na svetlo jeden po druhom automaticky) povedať, 1 secound medzi nimi. Môže byť dosiahnuté

Ahoj Kingofking, to môže byť robené. : D
10_1180754895.gif
on1aag.

Vďaka on1aag sa bude snažiť ho a dajte vedieť u [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 59 minútach: [/color] [/size] Dobrý deň znova on1aag Snažil som sa to na mojej Multisim, ale nefungovalo to, len jedna LED bleskom pri každom spustení obvodu. pozri priložené obvodu. Čítač Nezdá sa, že prácu! pls poradiť. http://images.elektroda.net/46_1180814105.jpg
46_1180814105.jpg

Ahoj Kingofking, samozrejme proti nepočíta! Môžete uzemnenej RC siete oscilátora! Odstrániť tento uzemnenie. Tiež zmeniť hodnotu R2 100k.
58_1180849009.jpg
on1aag.

Ahoj on1aag, Ospravedlňujem sa, chyba milý, ale ja som to skúsil ešte raz, a to nešlo, a to opäť proti nezapočítavajú. Nemusí počítať hodiny. Dal som osciloskop a vidím je nulová žiadny signál. Tiež som si osciloskop na pult kolíky a všetky boli nula! Keď spustím okruhu jediná LED svetla z jedného poľa, nejde sekvencie.

Našiel som v manuáli pre 74HC4060''oscilátor môže byť nahradená externým hodinovým signálom na vstupe RS. V takomto prípade ponechať ostatné oscilátora piny (RTC a CTC), plávajúce.''Som to urobil, ale stále proti nefunguje neviem prečo. Použil som 555 časovač pre generovanie hodín.

Ahoj Kingofking, tam môcť byť len jeden z dôvodov, prečo 4060 sa nepočíta a že je resetovanie stave! Technické informácie hovorí, že, citujem: "RESET, ktorý je k dispozícii obnoví v rozpore so štátnou všetky-0 a vypína oscilátor vysokej úrovni na resetovacie linka vykonáva funkciu reset .." Viem, že, a tak vy, ale vaša simulátor, vie, že taky? Dajte logickú "1" úrovni na vstupe reset a uvidíme, čo sa stane!? on1aag.

Ahoj on1aag, simulátor nedovolí, aby som dal logické 1 na MR pri jeho spustení, takže k ničomu. Skúšal som inú pult (74hc4040) a funguje ok, ale to je problém! pri spustení sekvencie je v poriadku, ale LED Niekedy odraziť alebo reset. tj po 2 alebo 3 LED diódy ide v poradí 1. LED bliká, ale poradie je v poriadku. Neviem, čo je thed problém. Neviem, či u túto multisim9 simulátor, takže môžem poslať u súboru. pozrite sa na Pripojiť súbor.

Nie je nutné používať pre každý odpor LED. Kravata všetky anódy a použite jeden odpor od anódy k Vcc. My National Semiconductor Data Book odporúča, aby R1 (odpor pripojený k pin11) 10x väčší ako R2 (odpor pripojený k pin10) s 4060 RC oscilátora

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back