300V DC-DC prevodník pre CDI

C

cybercheater

Guest
Ahoj .. im plánuje vybudovať 12 -> 300V DC-DC prevodník pre CDI .. Našiel som tento okruh, ale ja neviem tomto okruhu práci alebo nie
inverter . gif
je transformátor zase pomere 4:50 .. základne na svojom výpočte 12 x 12,5 = 150V tu niekto môže vysvetliť, ako tento obvod funguje?

Ak je transformátor vytvára 150V. Tam môže byť doubler obvodu na výstupe. Skúste hľadať zdvojovací obvodu. Ak niekto vie, plz odpoveď.

pre flyback transformátor (SMPS), musíte počítať aj dutycyle

Ak je transformátor generuje 150V. Tam môže byť doubler obvodu na výstupe. Skúste hľadať zdvojovací obvodu. . Plz či niekto vie odpoveď
Myslím, že tento okruh nemá napätie zdvojovače [quote = rajudp, 815085] Pre flyback transformátor (SMPS), musíte počítať aj dutycyle [/QUOTE] Ako vypočítať výstupné napätie, keď viem, pracovný cyklus? Povedzme, že tento obvod práce na 50 kHz, potom primárna @ 10uH, secondry zase @ 125uH 1/50khz = 20uS pracovný cyklus 50% Ton = 10us 10us Toffy = 12 / x 10uH 10us = 12 Amper 125uH x (12 ampér / 10us) = 150V Prevádzkové záťaž = 65% = Ton 13uS Toffy 7uS = 12 / x 10uH 13uS = 15,6 ampér 125uH x (12 Amper / 7uS) = 214v správne? Ospravedlňujeme sa za moje angličtina

Neviem, čo chcete vypočítať, pretože pracovný cyklus sa bude meniť radič IC. Problém je však, že schéma bude fungovať, ako je uvedené, pretože chýba aktuálny zmysel, ktorý je vyžadovaný UC3845 aktuálny režim regulátora. Možno budete chcieť mať tiež slučky kompenzácie, pozrite sa do manuálu k detailov.

Viem, že pracovný cyklus sa bude meniť regulátor IC .. Ale to, čo rada pracovný cyklus sa bude generovať pomocou regulátora, ak je výstup 300V? tento obvod sa od [url = http://www.sportdevices.com/ignition/inverter.htm] SportDevices. CDI programovateľné digitálne zapaľovanie [/url]
SMPS UC4845 oscilátor má dva vstupy:. * Napätie spätná väzba sa používa na dosiahnutie požadovaného napätia, kedy napätie na kondenzátore delí na potenciometer reachs referenčné napätie, oscilátor sa zastaví. * Aktuálna zmysel vstupu sa obvykle používa pre kontrolu maximálny prúd v mosfet. Záleží na tom, indukčnosťou transformátora a frekvencia oscilátora, ale nie na zaťaženie (pri tejto topológii). Tu je tento vstup slúži na ovládanie dočasné vypnutie napájania, kým PIC aktivuje SCR plniť kondenzátora. Keď linka je 0 voltov, oscilátor je ON, keď linka je vyššia ako 1 volt, oscilátor sa zastaví. To sa vykonáva z dvoch dôvodov:

Pre ovládanie flyback konvertor v nepretržitom režime na 12 V na vstupe a 300 V výstupné napätie by pracovný cyklus 66% potrebné. UC3845, ale má hardvérovým obmedzením na 50%, takže bude prevodník pracovať v diskontinuálnym režime vyššie o výstupné napätie 150V. Budete si to tým, že jednoducho vyváženie tok transformátora a vzhľadom k pomeru 1:12.5 vinutia. Ak je prevodník bude fungovať bez toho, aby došlo k poškodeniu spínača tranzistor alebo transformátora závisí napríklad na tom je odpor vinutia a aktuálne capabality. Ale odporúčam pridať aktuálne zmysel odpor pre spoľahlivú prevádzku.

Čo si myslíte o vyrovnanie toku transformátor? je možné pracovať v diskontinuálnym režime, ak som EFD20 jadra so vzduchovou medzerou? aké hodnoty prúdu pocit odporu by som mal použiť? EFD20
csh-efd20-8p.jpg

Ako to myslíš o vyrovnanie toku transformátor?
To znamená, že pulzný oblasti V * t pri on-štát a flyback stavu sa musia rovnať. Ak dáte na napätie a likvidáciu pomer, máte čas, respektíve pomer pracovný cyklus v nepretržitom režime. Ako bolo povedané, nie je možné dosiahnuť napätie pomer 1:25 v nepretržitom režime sa pracovný cyklus obmedzený na 50% a daný pomer vinutia. Podľa môjho názoru by kontinuálnom režime bude lepšie znížiť špičkový prúd. Vzhľadom k trvalej zmeny výstupného napätia v prevádzke, malo by sa lepšie využívať UC3843 s vyšším pracovným cyklu (ale len s aktuálnym zmysle), namiesto zvyšovania pomeru vinutí Ak súhlasíte nesúvislé režime, indukčnosťou transformátora musí byť dobre premyslená . Ak je príliš vysoká, bude prevodník nedosiahne zamýšľaného prenosom výkonu. Ak je to nízke, máte vysoký vrchol prúdy.
je možné pracovať v diskontinuálnym režime, ak som EFD20 jadra vzduchovej medzery? aké hodnoty prúdu pocit odporu by som mal použiť?
okruh rozmerov musí začať výpočet sily. Musíte zadať maximálne a minimálne frekvencie zapaľovania vstupného napätia pri menovitom výkone. Potom môžete nastaviť priemernú a maximálnu primárny prúd transformátora indukčnosť a odpor zmysel.

Ak jeho možné aj použitie uc3842? to IC tiež môže bežať väčší pracovný cyklus .. ale defferent v UVLO .. Viete, čo funkciu UVLO?

Áno, UC38 typy s vysokým podpätia zablokovania prah (16 V) nebeží na 12 V. Mimochodom, UC3843 UVLO hranice takisto nie je v súlade s bežnými požiadavkami na studený štart, ktorý vyžaduje, aby zapaľovanie pobyt v prevádzke nízkeho napätia batérie.

Ahoj všetkým, v flyback konvertor Ak sa pripojiť zaťaženie te napätie udrží rast v každom impulzu závisí na vašom výkone čiapku. Bez ohľadu na to, čo sa zmení pomer, pracovný cyklus atď Pretože primárnej cievky obvinenia na na čas a uvoľniť energiu secondery pri vypnutí ako nabitá cievky. Keď je nabitá cievky je otvorená. napätie závisí na jeho zaťažení! Neviem, čo je CDI, ale SCR je zapojený medzi O / P a na zem? Prečo je nutné druhej diódy?

Ja neviem, čo je CDI
[url = http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_discharge_ignition] kondenzátorové zapaľovanie - Wikipédia [/url]
V flyback konvertor, ak môžete sa pripojiť záťaž te napätie udrží rast v každom impulzu závisí na vašom výkone čiapku. Bez ohľadu na to, čo sa zmení pomer, pracovný cyklus atď
To nie je úplne jasné, pre mňa, ktorý bod rokovania máte na mysli. Ide o triviálne fakt, že výstupné napätie môže dosiahnuť akékoľvek hodnoty (po dostatočnú dobu). Problém s CDI je, že nominálne výstupné napätie má dosiahnuť v čase (pred nasledujúcim zapaľovanie pulz) bez neprijateľného prúdu cievkou vrcholu. Obvod rozmerov by mal zvážiť tieto požiadavky.
Prečo je nutné druhej diódy?
Snáď obmedziť prekročenia vypúšťanie oscilácie, ktoré môžu Retrigger tyristoru.

Zdalo by sa, čo potrebujete k bráne zvýšenie Switcher. Keď SCR ohňa zostane vo vedení až prúd klesne k nule. S flyback zvýšenie stále operujú SCR môže nikdy vydania. Cieľom je vyprázdnenie vysokého napätia SPP za poplatok zapaľovacej cievky. To HV čiapky časti obvodu. vybíjanie cez primárne zapaľovacej cievky, klesne na nulu prúdu. Mali by ste tiež vedieť, čo characteriztics zapaľovacie cievky sú. 300V zdá nízka, aby ma CDI. HV SPP musí byť vysoko kvalitné Mylar časť s nízkou Rs. SCR bude tiež riadiť flyback Switcher je spätná väzba blázon, keď sa ku skratu na výstupe. Musíte mať primárny okruh, ktorý obmedzuje maximálny pracovný cyklus MOSFET vodič, alebo to môže nasýtenie jadra a poškodiť MOSFET.

Zdá sa, čo potrebujete k bráne zvýšenie prepínaču.
V skutočnosti je to vykonalo v popísaný systém kontroly vstupu. Avšak, tyristorové najskôr vypne pri kmitaní LC obvodu tvorí kondenzátor a zapaľovacej cievky. A prevodníka je len dodávať prúd pulzov.
300V zdá nízka, aby ma CDI.
To je na spodnej hranici obvyklého napätia.
Musíte mať primárny okruh, ktorý obmedzuje maximálny pracovný cyklus MOSFET vodič, alebo to môže nasýtenie jadra a poškodiť MOSFET.
Áno. Ako už bolo uvedené vyššie, prevádzkové UC38xx radič je určený len aktuálny režim bude úplne tento problém vyriešiť.

Ak 300V SPP je nižšia, to, čo je Cap Value by som mal použiť? Tento prevodník je potrebné plne nabiť SPP v 1 ms ..

1 V μF/300 znamená 45 MJ energie, ktorá je v podstate OK Čo sa týka vysokej prúdovej schopnosti a nízke ESR, radšej by som ísť na polypropylénové kondenzátory (FKP alebo MKV), ako je bežne používaný vo výkonovej elektronike.

Môžem vedieť, čo defferent medzi polypropylén a ďalšie typ filmu SPP? Môžem použiť polyesterový film? Konvertor je potrebné vyrobiť 0,3 ampér výstup pre nabíjanie 1uF SPP v 1ms nie? Pokiaľ sa frekvencia o 50 kHz, a potom je pomer 1:12, koľko indukčnosť je potreba?

Navrhované Mylar známka sa vzťahuje na kondenzátory polyesterové fólie. Mali by ste sa poradiť listoch zariadenia záujmu, ale obávam sa, že dV / dt rýchlosť zvyčajne poskytujú polyesterové kondenzátory, je insuffcient pre CDI aplikácie. Polypropylénové kondenzátory sú lepšie v tomto smere aspoň o poriadok. 0,3 by sa spočítať na konštantný prúd prevádzky. Vzhľadom k tomu, napájacieho napätia, dalo by sa skôr zamerať na konštantný výkon. To nie je mi jasné, ktorý motor by dosiahnuť zapálení po dobu 1 ms, mimochodom. Indukčnosť výber - záleží na. Ak prepnete na režim nepretržitej prevádzky s využitím aktuálneho pocitu a nad 50% DZ, hodnota nie je kritická, môžete zvýšiť znížiť vstupné špičkový prúd. Ak používate pôvodnú okruh, musí byť vybraná veľmi starostlivo, aby nedošlo k poškodeniu komponentov. Nebudem navrhnúť číslo pred overovaním operácií v simulácii.

jednoducho vidieť na sportdevice: wink:
Toto DC-DC prevodník poplatky 1uF kondenzátor na 250 voltov v cca. 1 ms. To umožňuje theorically CDI iskra u 1000 krát za sekundu, 60.000 RPM vo jednovalcový motor (1 iskra na otáčku), 30.000 rpm v 4 valcový motor (1 iskra každá 2 otáčky na valec).
Možno, že potrebovať asi 4ms, ak chodu motora @ 12000rpm .. Celkový čas je približne 5 ms pre 12000rpm v 1 zase .. nabíjania poľnohospodárskej politiky v 4ms a 1ms pre paľbu (vypúšťanie) .. výstupný prúd je potrebné účtovať SPP v 4ms je 0.075amper [url = http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/electric/capchg.html] Nabíjanie kondenzátora [/url], ako vypočítať priemerný prúd, ak Pracovný cyklus je ~ 67%, alebo atď? či sa pri výpočte 50% pracovný cyklus sa musí deliť o 4?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back