2 rôzne otázky

1

1icarus1

Guest
Ahoj,

Mám dve rôzne otázky.Ak niekto by mohol pomôcť ...???

1..Som projektovanie bez rechargable 6V AA batérie pomocou RFID čipe EM4095 jeden mikrokontroléry a niektoré periférie použiť iba v prípade, že karta je platná.Musím trvať aj niekoľko merania v inom dizajnu pomocou Neviem ktoré čip (z dôvodu zelatinu na neho), ale nie EM4095 alebo HTRC110 od Philips a zistila, že súčasná spotreba je asi 20microamps (RMS) bez karty blízko antény a asi 25 mA s kartou.
V EM4095 consumpts 1uA pri vypnutí režimu a 10 mA (čip) anténa obvodu pri súčasnej aktívny.Anténa obvode PLL trvá asi 26 až 35 ms na začiatku, takže neexistuje žiadny spôsob, ako čítať karty do tohto času.
Pomocou mikro jsem zase na čipe raz za 1 sekúnd čakania na spustenie času a veľmi rýchle čítanie prichádzajúce dáta.Ak nie je karta v blízkosti antény jdu do vypnutia režimu veľmi rýchlo (asi 300 - 550microseconds).Takže okruh consumpts aktuálna len v prípade aktívnych a asi 6uAmps keď v stand by režime.Všimnite si, že spotreba je len z mikro a EM4095, pretože všetky ostatné elektroniky je neaktívne a nie je regulátor napätia na consumpt prúd.
Nakoniec Irms blízko 2mA.Existuje niečo čo môžem urobiť pre zníženie tejto spotreby v záujme zvýšenie výdrže batérie?

2..Chcel by som urobiť nový dizajn založený na infračervenej technológii.Bude infračerveným prijímačom (ako TSOP1736) prijímajúci povely z TV kontrolu a robiť niektoré stavebné práce.Môj problém je v tom, že nevím, koľko je typov kódovanie, ktoré sa používa na trhu (ako RC5 Sony alebo Philips) a ktoré sú frekvencií (36, .. 38 kHz)

Vďaka za váš čas.

Ako je vidieť základný problém pre moja prvá otázka je aktuálnu spotrebu.
Musím skontrolovať niektoré ďalšie čipy na trhu, robia rovnakú prácu a zistil, že je čas začať sa u toho (10 - 30 ms).
Existuje nejaký spôsob, ako navrhnúť svoje vlastné RFID čítačka (ok, ne spisovateľ).Myslím, že som to urobil pred koncom okruhu dodáva anténa s 100 - 150kHz a čítanie amplytude variácia na anténu tuknete bodu.
Pointa je v tom, že tam musí byť veľmi rýchly štart až čas, aby boli veľmi nízke Irms spotrebu.

Má niekto mať experiense?

Vďaka.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back