K
kishore2k4
Guest
Robím rádiomodem jedným z tých 2,4 GHz vysielača. Maximálny výstupný výkon je 20 dBm. Som zmätená antény. Veľmi sa mi páči používať mikropáskové antény z dôvodu nižších nákladov, ale mám strach (neznalosť) o výkone. Díval som sa na RF konektory, a to UFL a SMA a sú strašne drahé stojí 2 krát transceiver je cena v malých množstvách. Môžem len hádať, koľko bude stáť antény. Rádio je v súlade s 802.15-4 O-QPSK modulácie DSSS a viac ako 2 MHz kanálov v pásme 2,4 GHz. Tie budú použité na vnútorné prostredie tak, odrazy odrazov musí byť zvážené. Maximálna vertikálna vzdialenosť medzi dvoma rádia nebude väčšia ako 5 metrov, takže to bude pekné, keby ktoré môžu použiť na zvýšenie zisku. Tiež anténa musí byť dostatočne stabilný, takže to nebude rozladenie zakaždým niekto chodí s kovovým hrnček Mám v úmysle použiť mikropáskové antény s možnosťou použiť konektor RF (len pre prípad) s nulovým ohm odpor medzi nimi prepínať. Videl som, že technika v aplikačnej poznámke. Môže mi niekto láskavo vysvetliť možnosti. Ďakujem Vám.