16bit variabel v AT89S51? je to možné? Nápoveda, prosím

E

Elits

Guest
Ahoj všetci ... Mám problém programovací starý typ mikrokontroléru AT89S51. Mám dve premenné (8bit) a B (8 bitov), chcem zlúčiť, aby bol 16bit dáta. premenné sa horná bit a B variabel ako lowerbit. Ako merege a uložte ho na AT89S51? Existuje nejaký register v AT89S51, ktoré môžu držať? Príklad: (8bit), spojiť sa s B (8 bitov), musí byť C (16bit). Prosím, naozaj potrebujem vašu pomoc. alebo je tam niekto mohol dať nejaký odkaz (link) Ďakujem s pozdravom Elitsa

Hai je dptr Príklad mov DPH, # 01h; hornej byte mov DPL, # 02h; nižší byte Teraz môžete s DPH dptr, incerments dptr (16 bitov) považuje Nandhu

[Quote = Elitsa] Zdravím všetkých ... Mám problém programovací starý typ mikrokontroléru AT89S51. Mám dve premenné (8bit) a B (8 bitov), chcem zlúčiť, aby bol 16bit dáta. premenné sa horná bit a B variabel ako lowerbit. Ako merege a uložte ho na AT89S51? Existuje nejaký register v AT89S51, ktoré môžu držať? Príklad: (8bit), spojiť sa s B (8 bitov), musí byť C (16bit). Prosím, naozaj potrebujem vašu pomoc. alebo je tam niekto mohol dať nejaký odkaz (link) Ďakujem S pozdravom Elitsa [/quote] Dalo by sa použiť vyššieho jazyka na dosiahnutie tohto cieľa rovnako

To sa dá ľahko urobiť v C. používať logické operátory: D

Viem, že C a ďalších vyšších jazykov môžete urobiť ľahko. Ale musí svoj projekt používať ASM. Myslím, že dptr sa dostať Sídlo 16 bit, nie ukladanie dát 16bit, prosím potrebujem vašu pomoc chlapci ... ide o

Môžete použiť všetky dostupné registre a vykonávať operácie na 8-bit, 16-bit, 24-bit alebo 32-bit premennej .. Tu: http://www.8052.com/math.phtml nájdete podrobný opis toho, ako vykonávať 16-bit matematiky s 8051 procesormi .. S pozdravom, IanP BTW. Dptr registra možno ľahko použiť na vykonanie určitej operácie na 16-bit premennej, ale po operácii sa prevedie vás stroja tento 16-bi variab v každom dve pamäťové miesta includindg registrov R0 - R7, alebo R2, R7, ak máte v úmysle použitie R0 a R1 v nepriamom adresovanie ..

[Quote = Elitsa] Ja viem, že C a ďalších vyšších jazykov môžete urobiť ľahko. Ale musí svoj projekt používať ASM. Myslím, že dptr sa dostať Sídlo 16 bit, nie ukladanie dát 16bit, prosím potrebujem vašu pomoc chlapci ... ide o [/quote] Áno, to je správne. Dptr sa používa väčšinou pre správu adresu premennej, ale len, že ak je premenná v tej dptr sú dáta, potom môžete použiť iné miesto alebo sa zaregistrujte uložiť hodnotu v DPL a DPH

pre: IanP vďaka za Váš odkaz. že je užitočné: všetkým vďaka veľkej

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back