1 MHz hodiny generácie

D

donmarino

Guest
Mám návrh obvodu pre hodinové generácie.Hodinová frekvencia je v rozmedzí 1 - 10MHz a osobitná požiadavka je stabilita počas teplote (menej ako 2%) a tunability kmitania frekvencie s 10 bity (krok 500Hz).
Myslím si, že tieto požiadavky sú trochu ťažké dosiahnuť s CMOS prsteň oscilátor.Pravdepodobne RC oscilátor je najlepším riešením.Akýkoľvek náznak?
Vďaka vopred za Vašu podporu
Naposledy upravil donmarino dňa
10. júla 2009 11:31, upravený 1 čas celkom

príliš veľa možných riešení.ale všeobecne, zvuky, ako je potrebné digitálne riadené oscilátor.existuje mnoho z nich tam.Nedávno som videl, je založená na čipe si570 a môžete ovládať pomocou MCU.

teplotná stabilita je oveľa ťažšie.jeden prístup je použitie sily tranzistor ako vykurovacie teleso a thermister ako temp čidlo na kontrolu aktuálneho prechádzajú výkon tranzistora.držať moc tranzistorovými buď čipom alebo krištáľ pre udržanie teploty.

Prepáčte, zabudol som povedať, že má byť navrhnutá v plnom vlastné štandardná CMOS technológie 0.18um

10 bitov kontrolných vyzerá viac ako 9,7 KHz Veľkosť kroku ku mne.Aké sú presné frekvencie, ktoré sa snažíte zasiahnuť, alebo si o tom nezáleží, ak je laditeľné?Mohli by ste použiť externý kryštál rezonátor?

Máš pravdu, já nestojím o presné centrálna frekvencia (má len byť v rozmedzí 1MHz - 10MHz), čo je dôležité je, že je laditeľné okolo hodnoty s 10 bity a krok asi 500Hz (prepáčte, ale prvé správy o tejto téme bola uncurrectly "krok 500KHz").Vonkajšie rezonátor nemôžu byť použité pre zníženie nákladov,
a to ani iných externých komponentov

Myslím, že RC mohli dosiahnuť svoj cieľ.
Môžete využiť prepínanie res array array strop alebo prepnutie na vyladenie frekvencie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back