0 ~ 50 voltov, nízka zosilňovač

A

ata90

Guest
Ako môžeme navrhnúť obvod, ktorý môže zosilňovať 0 ~ 0 ~ 10V až 50V zodpovedajúcim spôsobom? (Predpokladajme, že výstupný prúd 20 mA)

Môžete použiť vysokého napätia operačného zosilňovača http://www.ti.com/lit/ds/symlink/opa551.pdf OPA445 - 90V zdroj s 15mA trvalom výkone namiesto 60V, 200mA. OPA452 - 80V zdroj s 50mA trvalom výkone namiesto 60V, 200mA OPA551/OPA552 - http://www.analog.com/library/analogDialogue/archives/39-05/Web_Ch6_final_I.pdf alebo použite výstup "booster" pre dosiahnutie potrebnej napätie. Obvykle sa táto fáza umiestnený vo vnútri spätnoväzbové slučky operačného zosilňovača tak, aby boli zachované nízke drift a stabilný zisk vlastnosti zosilňovača.

To je takmer dobrá práca pre operačný zosilňovač s výnimkou, že 50V je príliš vysoká, tak diskrétne obvod pravdepodobne potrebné. Čo je toto? Je vstup len DC alebo pomaly sa pohybujúce riadiaci signál, alebo to musí byť vysokorýchlostný okruh napr ultrazvukom alebo RF? Sú vstupné a výstupné napätie iba pozitívne alebo negatívne môžu ísť taky?

Veľmi užitočné informácie .. Ďakujem mister_rf OPA radu sú veľmi drahé komponenty. takže je lepšie navrhnúť. Podľa týchto odkazov je ponúkaný Bootstrap technika. takže nemôžeme podporiť jednosmerné napätie. mám pravdu? Existuje spôsob, ako posilniť jednosmerné napätie v rozsahu 50V taky? podobné tomu, čo bežné operácie-zosilňovače to v rozsahu 30V

Aký je typ signálu, kapacita kábla a impedancia? Je to analógové alebo digitálne? DC alebo AC? Jeden môže navrhnúť jednoduché riešenie, len ak je problém dobre definovaný. Osobne sa mi páči použitie starých cievky zapaľovania, ako audio signálu zosilňovačov .. Ha ha ha, funguje dobre na 20mA môžete zvýšiť DC napätie pre nízky výkon s použitím radu Doublers alebo Triplers ... Dióda Cap FW pridá až na čiapky, ale 50V/20mA zvuky ako 2.5KΩ zaťaženia. Môžete použiť nízke náklady 0.1uF viečka a zvoliť impedanciu Čiapky pre zvolené rýchlosti hodín s nízkou impedanciou vysoko aktuálne Clock vodiča 100mA alebo viac k pumpe čiapky hore. Uistite sa, že vodič FW je tak nízke, ako ESR Cap alebo účtu pre časové contants.

To je jednoduché. vstup je analógový jednosmerný signál, ktorý mi môže zmeniť v rozsahu 0 ~ 10V. teraz chcem podporiť ju v rozsahu 0 ~ 50V železnici na železnici. predpokladať, záťaž na výstupe je 15 mA.

Môžete použiť 10V až 50V DC pomocou 5stage multiplikátor s akýmkoľvek druhom totem nízkou impedanciou aktuálne čerpadla hodiny riadiť reťazec CR-C-Cr-C-Cr-C na príslušné frekvencie pre Caps ste zvolili. Keramické je adekvátny za tieto nízke prúdy. Ak chcete, regulované, použite 6 etapu s LDO. Pretože sa jedná o cenovo centu diely, je to len nehnuteľnosti z PWB, ale môžete si tiež vybrať 98% účinnosť Boost, DC-DC regulátor pre pár babiek (žiadne slovná hračka) v malom objeme. Záleží na tom, čo ešte je dôležité. použiť bežné diódy hodnotené pre vašu aplikáciu. Schottky bude nižšia stratu, ako kremík. Keramické 0,1 čiapka je v poriadku <@ 2Ω 1 MHz Vyberte si čiapku a žiadanou, na základe požadovaného prúdu a Z od Nomogram v sekundách. SMD súčiastky sú malé a lacné, ale váš návrh náklady špecifikácia nie je definovaná. Aj vaše zamýšľané použitie nie je uvedené!! Nebuďte malátny nabudúce a dať všetky detaily. Moja krištáľová guľa povedať, že naozaj chcete konštantný aktuálne ovládač pre reťazec LED <50V, potom sú vlastné LED DC-DC CC prepínače využiť hneď .. Ale je to príliš jednoduché .. ;) Napr. 1A 60V max hodnotené CC alebo CV

Chcel by som diskutovať o otázke dodávok elektrického obvodu a zosilňovač zvlášť. Ak sa vám nepáči, špeciálne vysokonapäťové OP, môžete odkazovať na jednotlivé tranzistorové zosilňovače, alebo kombinácia tranzistorov a štandardných OP k zvýšeniu napätia presnosť. Nezadali ste veľa mimo rozsah napätia a prúdu 20 mA. Mali by ste tiež definovať šírku pásma, respektíve rýchlosť prebehu a prijateľné napätie chyby. Je výstup bez prúdu umývadlo schopnosti dostatočné.

Prečo by niekto chcel 50V analóg na vysokej impedancie? 15 mA pre analógový signál? hmmm COMM Tx pre netopierov pomocou kremeňa menič a vysielacích kliknutí Beethoven?

Nižšie nájdete obrázok, ktorý ukazuje ideálny čiernej skrinky okruh. Chcem len povedať obvod, ktorý môže množiť vstupné jednosmerné napätie o 5. pásma a rýchlosť prebehu sú parametre, keď aplikujeme sínusových signálov. Tu budeme musieť premennú vstupné jednosmerné napätie. to znamená, keď som vstup na 5V, trvale zostáva na 5V. a myslím, že výstupné napätie je 25V. Predpokladáme akceptovateľné chybe 5% alebo menej.

Čo je v mojej mysli je obvod nižšie: tým, že mení potenciometer, výstup DC napätie operačného zosilňovača je v rozmedzí od 0 ~ 10V. vynásobením 5, máme napätie v rozsahu 0 ~ 50V. takže výstupný výkon tranzistora bude pohybovať v rozmedzí od 0 ~ 48V.

• OK to vyzerá ako domácu úlohu ...
  • Je potrebné naučiť sa reálny svet elektroniky, takže sa môžete naučiť, ako zadať diely pre túto prácu.
  • Je treba začať čítať špecifikácia nájsť obmedzenie rozsahu ako u Vo napájacej lišty.
  • Predpokladá sa, že viete, ako urobiť jednu dodávateľskú prácu na tejto úlohe z toho, čo bolo povedané alebo sa opýtajte lepší otázku. ok?
  • Snažte sa, aby jeden z dvoch suggesions práce pre výrobu 50V PS.
  • Design vysoké napätie operačného zosilňovača so ziskom pomer R X5 je vaša úloha, alebo nájsť. Použite DigiKey pretože majú všetky diely a skvelý katalóg vyhľadávač.
  • Stabilita je problém s nenahradených spätnej väzby zosilňovača, takže nárok na odškodnenie môže byť potrebné.
  • Design bipolárneho tranzistoru dizajn. Môžem navrhnúť lacnú doplňujúce dvojicu. http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/UMZ1NT1-D.PDF Jedná sa o niekoľko centov, ak môžete nájsť zásoby.
  • Sú viac lineárne obvody, ako tranzistory v na Intel i7 a budete musieť začať hľadať ako je nájsť.
  • Budete musieť hľadať parametre, v tomto napájacie napätie rozsah
  • Tu je ďalšia možnosť http://cds.linear.com/docs/Datasheet/6101fh.pdf ~ $ 4 na 1

Ďakujem za váš čas SunnySkyguy Takže svojím vysvetlením, jedným z riešení je použitie HV operačný zosilňovač ako OPA445 alebo OPA551. Ďalším spôsobom, ako je navrhnúť doplňujúce bipolárny tranzistor. Ak môžete čerpať nejaké jednoduché schéma, ktoré som si prišiel na to svoj názor. Ešte raz vďaka

Nie je treba špeciálnych obvodov, používať externé NPN bipolárne tranzistory, takto

Nie je potrebné špeciálnych obvodov, používať externé NPN bipolárne tranzistory, ako je tento
V podstate dobré. Chcel by som vymeniť R8 obvodom série RC pre zapnutie napätie P regulátor v jednej PI a zrušiť statické chyby v zaťažení a teplotné výkyvy závislé na napätie).

Ďakujeme vám za vašu chalani odporúčania som zmenil alittle mister_rf dizajn a simulovaný so softvérom. fungovalo to skvele. Avšak, keď som ho v chlebe rady, čo som videl v rámci bolo divné .. výstupné napätie bolo len ako pravouhlý signál a môj designu pracoval ako oscilátor!: čo sa stalo?

Chyba zosilňovač (OP) musí byť nahradená stabilný slučky zisk. Zmenili ste návrh tým, že odstráni R8, ale originálny design nefungoval dobre, pretože negatívne OP vstup je poháňaný zdrojom napätia a R8 neposkytuje zamýšľané zníženie zisku. PS: Možno náhrada, ako nižšie. Kaskádové dva spoločným emitorom etapy v súčasnom okruhu vytvoril vysoký zisk a nároky na náhradu škody silnejší.

Znak @ MKO, ďakujeme za váš návrh môžete mi povedať hodnotu pridaných zložiek?

@ Mister_rf, pretože spätná väzba od výstupného napätia na non-pin invertujúci zosilňovač op. to robí konštrukcia nestabilný. pokiaľ viem, mali by sme vždy spätná väzba na invertujúci pin zosilňovače op. prosím, na odkaz nižšie:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back