široký rozsah ladenia VCO problém

G

gggould

Guest
Ahoj, ja som návrh VCO s varactor a spínacie čiapku pokryť široké 800MHz. Ale zistil som, že VCO zisk a amplitúda odchýlky sú veľké problémy. Obaja Kvco a výstupné amplitúda zvýši sa pracovná frekvencia ... Nejaké tipy alebo rady? Veľmi vám ďakujem ...

Najlepším riešením by bolo pridať slučku AGC. Zmerajte výstupné napätie po vyrovnávaciu zosilňovač a použiť ho pre zmenu zaujatosti na oscilátora tranzistora. Ďalšia vec, na to, aby konanie by deliče.

Môžete použiť viac ** ** varactor, nejaké miesto u BJT-E, niektoré takmer BJT-B, a vy by ste mali byť starostlivo navrhnúť vyrovnávacia pamäť v pracovná skupina, tiež pridať slučku AGC.

Vďaka za všetky vaše názory ... Ale stále neviem, ako sa dostať viac konštantný Kvco. Práve teraz Kvco na horné pásmo (~ 4GHz) je takmer 1,7 krát vyššia ako Kvco v dolnej pásmo (~ 3 GHz). Ahoj IICCEE, nemám úplne pochopiť, čo máte na mysli. Mohli by ste vysvetliť pojem trochu viac? Práve teraz som umiestnenie pár back-to-back varactor medzi krížom spojené BJT-C pre jemné doladenie. Okrem toho je tu niečo, čo som mal pozrieť do vyrovnávacej pamäte, zatiaľ čo tie deigning (vysielač nasledovník)? Ja len viem, že som si pre kontrolu parazitárne čiapky. Ešte raz vďaka!

Mám na mysli nielen nechať varactor medzi krížom spojené BJT-C pre jemné doladenie, ale aj z copuled BJT-E.and používa viac než dva varactor. (Ako mini-okruhy výrobkov), a tiež môžete pomocou ADS Designer návod k tomu, a niektoré modifikovať pre vás aplikácie.

Váš VCO je naladený viac než o 23% Frekvenčný rozsah (800 MHz/3.5 GHz). Zmena citlivosti VCO Kvco o 1,7 nie je neobvyklé v tak veľkom rozsahu nastavenia frekvencie. A zmena výkonu, ako oscilátor Q zmien počas ladenia. Ktoré varacor dióda používate? Ako je veľká zmena ladenia napätie potrebné pre 800 MHz tuning? Aká je zmena výstupný výkon?

Ďakujem vám, IICCEE. Teraz som to. Ja používam NMOS v varactor N_well s 0,3 ~ 2,5 Vtune. "VCO" (bez vyrovnávacej pamäte), výstup zmení z 0,4 na 0,7 Vpp VPP. Páni, zmena Kvco je naozaj veľké bolesti hlavy ku mne. Ako môžem navrhnúť loop filter nahradiť Kvco variácie. Okrem toho + - 20% varactor variácie procesu (čo spôsobí posun o 300 MHz), tiež ma srať ...

Pokiaľ ide o tuning citlivosť ide, máte dve možnosti. Jedným z nich je, aby sa slučka parametre dostatočne široký, aby bol stabilný so všetkými hodnotami. Na druhej strane je, aby Kompenzačný obvod, ktorý znižuje alebo zvyšuje zosilnenie na nízkej alebo vysokej úrovni. To možno vykonať pomocou delič napätia s radom diód a odporov v paralelnej dráhy. To môže tiež byť hotový s diódou, odpor siete spätnej väzby zosilňovača op.

Čo takto použiť hrubé ladenie kompenzovať procesu Temp variácie?

Nie ste si istí, čo presne vaše frekvenčný rozsah. Snažil som sa navrhnúť VCOs na 3 GHz a to nie je ľahké. Pokiaľ ide o jednorazové prevedenie, zvážte kúpu komerčné. Ak potrebujete linearizovat vaše tuning Uistite sa, že používate hyper náhlej varactor. Vy ste spomenul spínanie kondenzátorov na pokrytie rozsahu v skupinách? , Ktorá zaručí vaše Kvco zmení. Lepšie ale drahšie spôsob je prejsť v dvoch alebo troch VCOs pokryť celú oblasť. Pravidelné Schottky diódy možno vykonať jednoducho aj keď PIN diódy budú mať nižšie straty a poskytujú vyšší výkon. Ak chcete linearizovat Kvco, pretože máte obavy o stabilitu cyklu, nie. Rad Kvco o 1,7 nie je zlé. Vyberte strednej Kvco a navrhnúť loop filter na 56 stupňov na okraj strednej a zistíte, že ste zrejme ešte lepší, než 45 stupňov rozpätie na jeden extrém.

Jedným z riešení je použitie 2 alebo 3 MOS varactors paralelne s rôznymi uprednostnenie bodov. To vám pomôže, aby ste mali lineárny C-Vtune (alebo vlastne potrebujete lineárne frekvencia-Vtune), charakteristické pre nádrž varactor MOS. Existuje niekoľko topológiou pre tento problém, môžete skontrolovať niekoľko patentov. Bol som taký desinging VCO na 2,45 GHz ISM, môžete nájsť niektoré z čísel v prílohe.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back