Širokopásmové prispôsobenie pomocou koncentrovanej siete LC zodpovedajúce

M

miksim

Guest
Ahoj všetci ... Toto je môj prvý príspevok a som nový návrh RF. dúfam, že učiť sa tu. Predpokladám, že niečo podobné na túto tému sa diskutovalo, ale chcel by som sa opýtať / overiť niektoré konkrétne otázky. Potrebujem, aby zodpovedal 75 Ohm zdroje na veľmi malé zaťaženie od 50 MHz až 1 GHz s diskrétnymi prvkami. možno dosiahnuť tým, sústredený siete LC zodpovedajúce? zaťaženie zodpovedajúce cca 3-j *. 088. Existujú dve obavy tu: S11 by mala byť v ideálnom prípade -15 dB v celej šírke pásma, ale môže znížiť na vyššie frekvencie málo. Druhá otázka je, že jednotlivé prvky musia byť primerané veľkosti, pretože som chcel mať on-chip zodpovedajúce pokiaľ je to možné. niekto má nápady, ako to možno urobiť? je to možné? Snažil som sa low-pass LC dve časti siete, ale nedostal plánovaných výsledkov. musím viac častí? Je tu nejaký ďalší topológiu, ktorá by bola lepšia. vďaka

Ak vám záleží na čipe veľkosti, on-chip zodpovedajúce na frekvenciách pod 1 GHz sa impossable. Vzhľadom k veľkej LC súčasťou bude zaberať veľký čip veľkosti! Aj s off-komponenty čipov a vyrábať LC Nie je to ľahká práca s tak široké pásmo.

Prečo sa staráš o impedančné prispôsobenie? Čo jazdíš s? Pretože váš náklad je skôr ako skrat ako 75 ohm záťaži, prečo nie riadiť ho zdroj prúdu. Bude širokopásmové pripojenie, a nepotrebujete žiadne Whack on-chip induktormi. Potrebujete k tomu len na na čipe tranzistora.

Myslím, že máte v úmysle bezstratový impedančné prispôsobenie? To môže byť ťažké dosiahnuť v priebehu plánovaného rozsahu frekvencií. Môžete si RF transformátory (napr. z www.minicircuits.com ), ale neponúkajú 3 ohmy impedancia v GHz. Môžu byť dve odstupňovať prenosové vedenie, transformátory mohol robiť svoju prácu. PS: Ak sa jedná o teoretickú a nie skutočný konštrukčný problém, mohlo by dôjsť časopisu LCC, CLL rebríčku konštrukcia bola dosiahnutá zhody, myslím, ale nič, čo by fungovať v reálnom živote.

[Quote = biff44] Prečo sa starať o impedancii zápasu? Čo jazdíš s? Pretože váš náklad je skôr ako skrat ako 75 ohm záťaži, prečo nie riadiť ho zdroj prúdu. Bude širokopásmové pripojenie, a nepotrebujete žiadne Whack on-chip induktormi. Potrebujete k tomu len na na čipe tranzistora. [/Quote] Biff44, môžete vysvetliť túto techniku ​​na podrobnosti? Ako sa budete riadiť impedancia brodaband zdroj prúdu? Ako je to zhoda?

No, čo musíte urobiť, realizačný projekt, ale jeden rýchly test by bolo, aby záťaž na emitora tranzistora bipolárneho, ac pár riadiť základňa s RF signál, a proste kolektor Vcc odpor k stabilizácii bias trochu. Tranzistor funguje ako prevodník napätia na prúd. Ďalším spôsobom, ako by bolo mať diferenciálnej dvojice tranzistorov, a náklad v spoločnom emmiter / zdroj pre uzemnenie. BTW, nie je tam žiadna zhoda, s výnimkou spodnej časti tranzistora. Zaťaženie len sedí, blíži ku skratu.

Vďaka hoši za odpoveď .... pretože nemám moc skúseností som chcel zistiť, či ostatní, že to je možné dosiahnuť. Vyzerá to, že je to ťažké stretnutie off-chip, nieto na čipe. prúdový zdroj funkcia nebude pracovať, pretože tam je VSWR požiadavku. Jedná sa o výskumné a vývojové činnosti (bez stavby) s použitím HBT zariadenia. Tam už bola design s PHEMT ale používa HBT v SiGe. Problém je v tom, že tranzistor je veľké zvládnuť 21 dBm výstupný výkon (teda nízke impedancia pre HBT) a je LNA ! Je potrebné splniť požiadavku hluk tiež. Môžem ~ 1 GHz BW, ale to je mimo stred (asi 150 MHz na niečo málo cez 1 GHz) ... ako sa očakávalo nedokážem, aby zodpovedal pomerne nízke (50 až 150 MHz).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back