Šírka zväzku Výpočet

J

johnson.mike

Guest
Ako vypočítať Vyžarovací uhol (horizontálne a vertikálne) z mikropáskového antény theorytically od jeho fyzickej dimenzii?

Čo musíte urobiť, anténneho obrazca meranie Open Space webe alebo zvukovo izolovanej komore. Pomocou testovacej anténu a otočný stôl otáčať v stupňoch krokoch svojej mikropáskové antény a zmerať prínos pre každý krok. Obvykle Vyžarovací uhol je definovaný pre + / - 3dB od určitého smeru.

Ahoj Vfone, vďaka za Vašu odpoveď. Som si vedomý týchto anténnych meraní. Ale moja otázka je, ako vypočítať Vyžarovací uhol z náplasti rozmeru? Rovnako ako pre výpočet zisku z účinných aperature oblasti.

Nemôžete počítať s presnosťou, len vy môžete simulovať pomocou antény 3D simulátor, as HFSS, CST, Zéland, apod

K dispozícii je spoločná "pravidlá" pre 3 dB šírka zväzku. Začína sa pre nízky zisk antény (6-8 dBi), takže ju používajte len s opatrnosťou. BWdeg = 65 / (D / λ), kde D je dimenzie v rovine, kde je odhad Vyžarovací uhol a λ je, samozrejme, vlnová dĺžka v rovnakých jednotkách.

Vyžarovací uhol empirický vzorec = 70λ / D, platí pre parabolické antény, a nie pre mikropáskového antény, pretože pôvodný príspevok žiada.

Citované pravidlo je priblíženie. To je zámer môjho komentár používať opatrne u menej smerových antén. Je pravidlom a nesmie byť vzatý byť presné predpovede. Naozaj potrebujeme k diskusii o konštantnej 65 vs 70? Parameter, D je dĺžka antény. Môžete nahradiť D s L a nestrácať všeobecnosti.

Všeobecne platí, že šírka zväzku klesá s rastúcou veľkosťou a frekvenciou. Tam sú výnimky, ale to je všeobecný trend.

áno, ako Azulykit povedal, šírka zväzku je úmerné podielu lambda na rozmery, znamená: Ak je lambda veľký (. nízke frekvencie) Vyžarovací uhol je široký (nízky zisk), ak lambda menšia (vysoká frekvencia). Vyžarovací uhol je úzky (vysoký zisk) a ak je rozmer menší, šírka zväzku je široký (nízky zisk), ak rozmer veľký, šírka zväzku je úzka (high gain) však dôležitejšie je pomer. To znamená, že ak použijete vysokú frekvenciu a veľmi malou anténou, neexistuje žiadna záruka, že sa šírka zväzku je úzka

Vďaka hoši za vaše cenné informácie. Čítal som knihu od jedného horizontálne Vyžarovací uhol = 115λ / L vertikálny Vyžarovací uhol = 50λ / L Jedná sa o približné vzorce.

Odporúčam vám stekajú kópiu knihy Silver je na antény. On diskutuje o vplyve na Vyžarovací uhol z rôznych otvorov v detaile. Ak naozaj chcete ísť do toho, že by sa miestom, kde začať. Tento materiál nie je v skutočnosti vám obrázok nevyslovené predpoklady, za rôznych pravidiel. Aj teraz, že by som asi nemal zaoberal otázkou na prvom mieste.

[Quote = johnson.mike] Vďaka hoši za vaše cenné informácie. Čítal som knihu od jedného horizontálne Vyžarovací uhol = 115λ / L vertikálny Vyžarovací uhol = 50λ / L Jedná sa o približné vzorce. [/Quote] Dobrý deň, mali by ste mať odkaz na knihu, z ktorej ste našli uvedené rovnice? Všetky knihy, ktoré som si vzal potrebné žiadne zložité výpočty, a chcem urobiť prvej ruky priblíženie --- Chcel by som byť schopný čítať knihu, ktorá sa vďaka

Dobrý deň, ste knihu: Constantine Balanis A.: Teória antény Tretie vydanie - Analýza a design? Tam je na strane 842:

Dobrý deň, skontrolujte tiež kapitola 2 (Link analýzu) "Satellite Link komunikácie", Maral Bousquet tretie vydanie. Nájdete jednoduché vzorce. Venujte tiež pozornosť depointing chyby .. Dúfam, že to pomôže. S pozdravom, Lupin

Hye všetci .. Mám jeden problém a jeho ABIT zmiasť o anténu Vyžarovací uhol a priestorový uhol lúča antény .. Takže na otázku, Nájsť Vyžarovací uhol v ideálnej anténou má zisk 35 dB. tak zo zisku môžeme dosiahnuť priestorového uhla lúča, ktorý je Ωb. Je to priestorového uhla, v steradián sa rovná šírka zväzku? sory za to jednoduchá otázka .. môže niekto ma z tohoto zmätku ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back