Ľad nightlamp - potrebné pomôcť!

M

manjero

Guest
Dobrý deň. Mám skúsenosti v práci s jednoduchými obvodmi nájdem z netu a upraviť trochu pre moje potreby. Ja som tiež študentom EE. Chcem stavať nightlamp s LED diódami. Pri zapnutí, 30 LED diód svieti. každú minútu, jednu LED zhasne, až všetci sú preč a okruh nebude reštartuje. Pozrel som sa a našiel mnoho sekvencerov, že som mohol rozšíriť na 30, ale aj couldnt nájsť ten, ktorý drží, ktoré viedli ďalej. Akékoľvek myšlienky? Radšej by som, aby to s PIC alebo iné mikrofóny pretože som nikdy riešiť s nimi a dont vlastné programátor. Vďaka vopred, Shahar

Mikrokontrolér je spôsob, ako zaútočiť na tento projekt. Programátori nie sú problém. Mnoho častí, ako Atmel AVR je možné naprogramovať jednoduchý obvod od paralelnom porte PC. Náklady na tom v tomto mikrokontroléru X10 bude menšia, než akékoľvek iné riešenie. Pretože váš rýchlosť aktualizácie LED je tak pomalý, že môžem použiť sériové na paralelný prevodník čip mimo mikrokontroléru pre pripojenie LED. Existuje mnoho, mnoho, mnoho možných čipy z čoho vyberať. Jeden čip sa venuje tejto práci, je: http://www.allegromicro.com/en/Products/Part_Numbers/6276/6276.pdf Pretože tento čip zvláda 16 LED diód, mali by ste používať dva z nich pripojených v reťazci. Potom je to len softvér, cvičenie písať kód. Ak nechcete používať mikrokontrolér, potom máte čo do činenia s mnohými a mnohými samostatných logických čipov. Budete musieť robiť všetky priedely a farieb v hardvéru. Akékoľvek chyby, bude vyžadovať, aby ste RESPIN všetky hardvér. (S mikrokontrolérom prístup, väčšina chýb sú jednoduché softvérové ​​zmeny.) --- Steve

Ak sa mi ísť touto cestou, nechcel by som 30 I / O pic bude pracovať pre mňa jednoduchšie? a ak áno - ja nechcel by som to aj treba tranzistory by som? Nemôžem sa dostať žetón, ktorý spomenul v rozumnom čase, kde bývam (Izrael), tak im snaží zistiť, ako.

Dobrý deň. Po prečítaní trochu, som sa dostal k záveru, že by som mal používať micropic. Išiel som s 877a, ktorý som mal ležať. má 33 I / O a som všetky výstupy a potom písal softvér JAL k vypnutiu viedla po čele s právom oneskorenie medzi nimi. len pár otázok - 1. musím použiť tranzistory alebo niečo také, alebo PIC môže riadiť všetky LED diódy dohromady sám (pomocou 330 ohm odpory samozrejme)? 2. okrem VCC a 20 MHz xtal s 2 kapsule musím ešte niečo iné? Vďaka vopred, Shahar

Myslím, že veľké množstvo LED diód je problém. Predpokladajme, že 10 ma na LED majú dobrú úroveň jasu. Potom 30X10mA = 0,3. Tento veľký prúd by musel opustiť PIC cez uzemňovací kontakt. (To predpokladá, že potopenie prúdu.) Väčšina mikrokontrolérov môže klesnúť väčší prúd, ako oni môžu zdroje. Existujú dve riešenia. Hardware spôsob je dať tranzistor na každú LED. Softvér metóda je pulzná LED v skupinách. V prípade, že pulzy sú dostatočne rýchlo, môže ľudské oko nerozpozná, a LED sa zdajú byť stále ON.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back