časovač prerušenia v Microcat pre PIC16F877

W

Wafeeq

Guest
Ahoj ja som pracoval na projekte, kde musím bežať počítadlo od 0 do 99999. Musím aktualizovať počítadlo po každom jednu sekundu. môže niekto pomôcť mne o to. chcem použiť časovač prerušiť nezdržuje funkciu som sa tiež robia ďalšie úlohy s rovnakým regulátorom a oneskorenie spôsobí chybu v pultu. ja neviem, ako používať časovača prerušenie v Microcat.

ahoj, sa z oneskorenia funkcie, môžete zvýšiť čítač v každom jednu sekundu. prerušenia ISR rutiny služba je jediná cesta. vyhľadávať tento druh programu, v mnohých odkazu tým, že prerušenie služieb rutiny v Google Search Engine.i Používam c18.there je iná verzia. ale riešenie je rovnaké. Skúste to.

Tu je ukážkový kód, ktorý invertuje kúsky PORTD každú 1 sekundu:
Code:
 / / Hodiny = 4MHz # define TH 0xF4 / / 62499 # define TL 0x23 void interrupt () {if (TMR1IF_bit == 1) {/ / nie je potrebné skontrolovať, či je to len prerušenie TMR1H = TH; TMR1L = TL; PORTD = ~ PORTD / / Invertovať PORTD ukázať prerušenia objavovalo TMR1IF_bit = 0, / / ​​Poznámka musí byť vymazaná}} void main () {PORTD = 0 ; TRISD = 0; T1CKPS1_bit = 1; T1CKPS0_bit = 1, / / ​​Prescaler 01:08 GIE_bit = 1, / / ​​Povoliť globálne prerušenie PEIE_bit = 1; TMR1IE_bit = 1, / / ​​Povoliť timer1 prerušenie TMR1IF_bit = 0; TMR1H = TH; TMR1L = TL; TMR1ON_bit = 1, / / ​​Start Timer1 while (1);}
Dúfam, že to pomôže. Tahmid.

[Url =] http://adf.ly/2K9Xr PIC16F877 časové moduly návody | PIC Timer0 tutoriál [/url] skontrolujte, či stránky .. veľmi dobré vysvetlenie o časovačov .. nie je prerušenie, ale dozviete sa veľa o časovačov .. stačí povoliť prerušenie ..

páni ... láskavo pošlite mi program pomocou PIC16F877 z 24 druhej shotclock pomocou T0 s pauzou, inc / DEC a funkcie reset, prosím ... Pracoval som na to a napriek tomu to nefunguje ... prosím, prosím, prosím ..

páni ... láskavo pošlite mi program pomocou PIC16F877 z 24 druhej shotclock pomocou T0 s pauzou, inc / DEC a funkcie reset, prosím ... Pracoval som na to a napriek tomu to nefunguje ... prosím prosím prosím ..
ukazujú nám svoje existujúce prácu a poďme diskutovať .. navštívte môj odkaz vyššie, nemal by vám myšlienku, ktorú chcete

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back