čítanie informácií vnútri 93C46.

R

ronydc

Guest
Ahoj priatelia,

môže niektorý vyriešiť môj problém.

Chcel som si prečítať informácie vnútri EEPROM 93C46 ic.pre ktoré som používal programátor a čítať 93C46 a zachránil tým, že informácie ako binery obrázok.
NOW, keď chcem čítať BINERY SÚBORU WHT čo musím urobiť ..?

V niektoré editory som OTVORIŤ ŽE BINERY FILE.Ale bol som BINERY OBSAH nemohla vedieť WHT bol napísaný v THT TO FILE.

JEN THT moc POZNAŤ THT V THT SÚBORU A ČÍSLO PODOBNÝ -> 12345 alebo 2323 alebo ľubovoľný počet je napísané spolu s ďalšími informáciami.Musím nájsť OUT THT číslo, na projekt.

CAN niekto HELP ME.?
Ak niektoré sa dá, i am zaslanie aktu spolu s binery.PLZ pomôžte mi.

-Rony.
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Budete potrebovať vedieť, aké údaje je potrebné schopný zmysel mimo.

Bruce

Otvorené je v hexadecimálnej editor WinHex ako pre Windows, a uvidíte týchto 128 bajtov.Nemám nič rozpoznať známe, aj keď niektoré môžu byť 16-bitové hodnoty.
Kód:

00000000: 80 FF 80 FF 80 FF FF 80 AA 88 F6 FF AA 88 F6 FF

00000010: AA 88 F6 FF FF FF FF FF FF FF FF FF 48 FF FA 48

00000020: 48 FA C1 F9 9B 8A F6 FF C1 F9 9B 8A F6 FF C1 F9

00000030: 9B 8A F6 FF 0B FF 76 A9 F6 FF 0B FF 76 A9 FF F6

00000040: 0B FF 76 A9 F6 FF FF FF F3 F7 F3 ED FB FF FB FB

00000050: 82 FD 82 FD 82 FD 4F E2 4E E2 4E E2 EB EB C3 EB

00000060: C3 C3 B0 FD B0 FD B0 FD 97 FD 96 FD 96 FD FF FF

00000070: EF FF FF FF EF FF FF FF FF EF EF EF EF FF FF FF

áno ďakujem za informácie.ale vidím hex súbor.THT fáze som zmazané.už.moje ptoblem je.Ako čítať THT informácie rámci súboru v nejakej forme intellegible ..?Predpokladám, jedno číslo -> 22345, je uložená v súbore, ako môžem čítať kde THT číslo a whts THT číslo.

Ak viete, aké číslo (poradie) ste hľadali úloha je pomerne jednoduchý: musíte napísať kus softvér, v LabVIEW, napríklad, ktoré bude analyzovať BIN a HEX súboru fid počasie v tejto konkrétne číslo neexistuje , alebo nie ..
Ak neviete, čo ste hľadali - bye ..bye - ako stroj by vedieť, že?

Pozdravy,
IanP

IanP Napísal:

Ak viete, aké číslo (poradie) ste hľadali úloha je pomerne jednoduchý: musíte napísať kus softvér, v LabVIEW, napríklad, ktoré bude analyzovať BIN a HEX súboru fid počasie v tejto konkrétne číslo neexistuje , alebo nie ..

Ak neviete, čo ste hľadali - bye ..
bye - ako stroj by vedieť, že?Pozdravy,

IanP

pic väčšina programátorov vie čítať tieto EEPROM

jednoducho pozrieť na jeden, ktorý saAkonáhle budete mať súbor. Bin zachránil z EEPROM
môžete analyzovať získané údaje

okrem čítania súborov pre info

Vám prevýšenia dekódovať jeho contence bez znalosti o tom, ako bola jeho štruktúrovanej
a programed by hlavný regulátor ju riešiť

Informácie o vás haveis ničemu

ak chcete len otrite údajov resetovat taco
jednoducho vymazať alebo nahradiť túto ic

ak jeho chránených potom to bude práve reinit a predchádzajúce údaje budú stratené

Môžete mi dať EEPROM späť do rýchlomer a uplatňovať moc zvyknutý, že zobrazí najazdených kilometrov?
Ak teda viete míle môžete asi nájsť v hex súbor.

Všetko dohromady to bude tvrdý dohady ..
Skúste použiť Windows / PRÍSLUŠENSTVO / KALKULAČKA, vyberte Hex, zadajte HEX hodnotu a vyberte desatinné ..

Napríklad vo vašom BIN súboru máte nasledujúce poradie:

Kód:

A9 FF 76 FF F6

Ako brevor navrhol, EEPROM pravdepodobne obsahuje také hodnoty, ako je míle alebo kilometre cesty, údržba výstražných krát (nahradí vaše O2 senzor po
50.000 km), možno použiť konverzný faktor od rýchlomerné kábel RPM na rýchlosť vozidla, jeho kontrolné detekovať zásahom, možno aj vaša rýchlosť tesne pred zhroutil.To sú len moje divoké odhady.

EEPROM nejspíš neobsahuje žiadny programový kód, takže disassembler by vám pomôcť.Avšak vaše rýchlomerné pravdepodobne obsahuje aj mikrokontroléru.Ak by ste mohli rozoberať jeho kód, ďalej môžete dozvedieť, ako ho používa EEPROM data.

brevor Napísal:

Môžete mi dať EEPROM späť do rýchlomer a uplatňovať moc zvyknutý, že zobrazí najazdených kilometrov?

Ak teda viete míle môžete asi nájsť v hex súbor.

Rony,
Bez toho, aby vedel, ako sa dáta v EEPROM je mapovaná I dont think Ktokoľvek
bude môcť stanoviť kilometer obrázok.

Kamaráti.
A IanP.

Mám O JEDNODUCHÝCH riešenie.

-> Ako EEPROM iba containts sa sppedometer data (niektoré ďalšie informácie, ale aj rýchlosť figurs - žiadne ďalšie údaje.) Operácie možné vykonať nasledujúcim spôsobom.

1> prvý môžeme prečítať 93C46 a môže zachrániť binery súbor.
2> ic dal späť do auta a rýchlomer po začatí auta, presunúť auta do určitej vzdialenosti.
3> čítaj čip znova.

4> môžeme compair the2. Bin súbory.
5> jediný údaj cahanged bude kilometer údaj v druhom súboru.

jednoduchý ...!!is'nt to ..?

IanP PROSÍM komentár.

poďakovať vám všetkým priateľom,

Rony.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back