Čo môže DSP zaoberať prijímaného signálu? Okrem filtrovanie?

M

machael

Guest
Ahoj, všetky: som aa dostal BPSK digitálny signál v pevnej drôtového spojenia (nie bezdrôtovú komunikáciu). Mám v mojich silách navrhnúť filter pre zlepšenie SNR, ale to ešte vyzerá, že dosť. tak som zvedavý, čo iné technológie spracovania je možné urobiť pre zlepšenie SNR, okrem Digitálne filtrovanie IIR z jedle? V mojom opnion, hlavný obsah DSP technológia digitálneho filtra. Môže ďalšie spracovanie tech možno urobiť pre zlepšenie SNR viac? Vďaka!

všetko, čo možno urobiť s analógovým komponenty možno dokonale vykonať v digitálnej Maner a oveľa viac! jediným obmedzením je frekvencia. Ale DSP sú stále silnejšie každý deň! Okrem toho existujú ďalšie oblasti spracovania DSP, ktoré sú Impossible dosiahnuť s anaolg zariadenia. Napríklad štatistické DSP, wavelet DSP ... a ďalšie Jediné, čo potrebujete vedieť trochu viac vidieť svetlo a zábavy!

eltonjohn, Vďaka za odpoveď. Mám však iný názor. Myslím, že analógové rozhranie je rovnako dôležité ako digitálny úlohu v systéme, najmä pre komunikáciu. Vzhľadom k tomu, väčší hluk vylúčiť v analógové rozhranie pred nl, ľahšie digitálny môže byť. A digitálne nemôže robiť nejakú prácu effectly ako analógové môže robiť, ako sú zosilňovače, keď sa prijímaný signál, je veľmi, veľmi slabý, dobrý analógový zosilňovač je nevyhnutnou súčasťou sa rozhodnúť, či je systém úspešný. Len niekoľko digitálny signál poruchy po AD s N nebude mať nič užitočné myslím. Myslím, že v komunikácii aplikácií. Avšak, riadenie analógových signálov na komunikáciu je len filtrovanie, mám pravdu? aké ďalšie práce sa dá robiť? ďakujem

[Quote = machael] Ahoj, všetky: som aa dostal BPSK digitálny signál v pevnej drôtového spojenia (nie bezdrôtovú komunikáciu). Mám v mojich silách navrhnúť filter pre zlepšenie SNR, ale to ešte vyzerá, že dosť. tak som zvedavý, čo iné technológie spracovania je možné urobiť pre zlepšenie SNR, okrem Digitálne filtrovanie IIR z jedle? V mojom opnion, hlavný obsah DSP technológia digitálneho filtra. Môže ďalšie spracovanie tech možno urobiť pre zlepšenie SNR viac? Vďaka [/quote] Ak už máte veľmi strmý filter, ktorý umožňuje priechod signálu chcel, nie je už filtrovanie robiť. Možno, že vaše SNR degradácii pochádza z nelinearity v analógovej časti? Potom možno budete musieť pozrieť do vyrovnávacej pre nich. Ako je signál demodulován? Namiesto zlepšenie SNR budete chcieť znížiť SNR požiadavky pre demoduláciu algoritmus. Dalo by sa napríklad zlepšiť výkon si frekvenciu a synchronizáciu času. Len pár návrh ... Michael

Miho, thx moc za Vašu odpoveď. Myslím, že máš pravdu. Po strmom filter, myslím, že je theorical limit signálu, a neexistuje žiadny spôsob, ako oddeliť šum od signálu nič viac. Musím skontrolovať analógové rozhrania, a zvážiť prípadné chyby, obnova algoritmus sa dá robiť.

Ahoj machael láskavosť. Len mi povedzte, ako sa robí ru signálu? uveďte informácie o b / w. vzorkovacia frekvencia pod Čítajte tému na zodpovedajúcu filtra. u'll získať nejaké dobré nápady

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back