Čo je to najjednoduchšie analógové delič obvode?

A

Ahmed Alaa

Guest
Ahoj všetkým, čo je najjednoduchšie obvod rozdeliť dva signály bez použitia bunku Gilbert? thnx,

[Quote = Ahmed alaa] Analógové napätie / prúdové signály ... [/quote] Myslíš ako aritmetický delič? Napr. Vout = Vin1/Vin2? Ako často? Keith

Áno, aritmetický delič, ktorý funguje najlepšie pri akejkoľvek frekvencii.

[Quote = Ahmed alaa] Áno, aritmetický delič, ktorý funguje najlepšie pri akejkoľvek frekvencii. [/Quote] Budete sa musieť dať viac rozumný informácie, ak budete chcieť pomôcť. DC-1THz nie je možné. Môžete si urobiť logamp s krytej tranzistora dvojice a operačný zosilňovač. Koľko kvadranty potrebujete, aby pracovalo čo? Keith

aritmetický delič, ktorý funguje najlepšie pri akejkoľvek frekvencii
Majte na snívanie. Od súčasných analógových multiplikačný / delič variantov, iba "Gilbert bunky" (GM násobič) je širokopásmová. Log / antilog ponúka vyšší dynamický rozsah, ale je obmedzená na MHz šírku pásma na najlepšie, senzorové multiplikátorov sála (skôr neobvyklé) prípadne dosiahnuť podobného rýchlosť, PWM multiplikátory majú iba MHz.

Vlastne som tolerantná o operačných frekvenciách, ja len chcem vedieť, čo obvody mohli rozdeliť. Ste práve uvádza násobiča, ale neviem, ako sa zapojiť je ako prepážky .. sú všetky priedely pôvodne ako multiplikátory káblové prepážky?

všetky priedely pôvodne násobičky zapojený ako prepážky?
To je aspoň v prípade GM-multiplikátorov. Niektoré môžu fungovať ako delič pripojením vnútorné zosilňovač, respektíve, iní potrebujú ďalšie OP. Výrobca listy povedať, v detaile. Log / antilog obvod počíta kvocient priamo:
Code:
 q = a / b = exp (log () - log (b))

A čo na invertujúci zosilňovač s jedným z dvoch rezistorov nahradená napätím riadeného odporu?

A čo ako invertujúci zosilňovač s jedným z dvoch rezistorov nahradená napätím riadeného odporu?
V podstate ďalší dobrý nápad. Musíte sa starať však pre lineárne závislosti buď odporu alebo vodivosti na vstupnom napätí, ktoré zahŕňa riadiace slučky a dva kryty premenných rezistorov v praxi. Je možné pracovať s FET alebo skôr nízkej rýchlosti s LDRs.

thnx MKO! Podarilo sa mi simulovať pomocou delič svoj násobič zapojený ako delič.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back