Čo je to "DataPath kompilátor"?

B

boardlanguage

Guest
Použil som prekladačov a Cadence Ambit/PKS5 syntetizovať RTL kódu s množstvom aritmetické (+, -, *.) (. Artisan TSMC) To vytvára gate-netlist pre moje (štandard-Cell), knižnica Sk , niekto mi povedal, že návrhy, ktoré využívajú veľa aritmetika môže získať lepšie časovanie / oblasti, ak môžem použiť "DataPath kompilátor? Čo je to? Je to optimálna RTL -> štandardné mobilné ASIC syntéza nástroj? Alebo je to nejaký automatizovaný semi-mobilné vlastný generátor? Čo je na využitie toku pre DataPath-kompilátor? Musím použiť špeciálne ASIC knižnica s DataPath-kompilátor? Mám len dať to moja nemodifikovanej VHDL / Verilog RTL? Alebo musím upraviť / zmeniť moje RTL na špeciálnom formáte?

Záleží na povahe vášho návrhu, ktoré určujú, aký druh prekladača, mali by ste používať

Takže ste použili DataPath kompilátor skôr? Ako sa to dá synthesizeable-RTL? Alebo to funguje na fyzickej úrovni, ktorá vám vlastné rozloženie?

dátové cesty neobsahuje storage element. Takže tok dát kompilátor zaoberá kombináciou logiky.

Pretože viem, že sa "DataPath Compiler" sa všeobecne používa na sythesis tie dizajnu cieľ pre vysoké rýchlosti a s množstvom aritmetické výpočty. Rovnako ako DataPath CPU. Nemyslím si, že to vyžadujú osobitnú podporu knižnice, ale je potrebné špeciálne povolenie pre prekladačov. Prečo nie, poraďte sa so vám Synopsys FAE na to? On vám dá detail podporu na to!

Vďaka hoši. Mal som dojem, že aritmetické jednotky v DataPath ťažké konštrukcie boli syntetizované pomocou špeciálnej metódy. Napríklad, matematiky jednotiek na mnohých ASIC nie sú štandardné bunky - ak sa pozriete na die-fotografiu, môžete vidieť, kde je ALU jednotky oddelené od zvyšku normy buniek logiku. Každopádne, viem, že spoločnosti ako nVidia a ATI (teraz AMD) používa dataptah syntézy dosiahnuť veľmi vysokej rýchlosti hodín a / alebo logická hustota na matematické funkcie, ich návrhy. Ale nebola som si istá, či jednoducho išli do iného riešenia nástroj EDA, stlačiť tlačidlo, a potom so špeciálnou RTL-výstup (alebo umiestnený-netlist), alebo keby inhouse backend-tím znovu ručne do semi-vlastné rozloženie pre určená matematiky jednotiek. Bývalý zmluvné strany na NVidia povedal, že to druhé, s niektorými jednotkami kritickým aritmetická logická dostať špeciálne ošetrenie (semi-vlastné rozloženie nahradiť pôvodný RTL.) Ako nekritických matematické jednotky boli syntetizované normallly, používať konvenčné RTL-syntéza nástroje (napr. DC-Ultra).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back