Čo je kanál vzájomnosti v Wimax smerovania zvukového lúča?

A

alzomor

Guest
Ahoj, ja červenú táto veta o zväzku, ktoré sú v Wimax "Ak chcete vykonať prenos Beamforming, vysielač musí mať presné poznatky o kanáli, ktorý v prípade TDD je ľahko dostupný vďaka kanálu reciprocity, ale pre FDD vyžaduje spätný kanál sa učiť charakteristiky kanála. " Čo sa rozumie pod kanálom reciprocity? A ako by to mohlo byť použité pre odhad kanál? Salam Hossam Alzomor www (.) IG (.) Org

Mám podozrenie, že prijímač vykoná analýzu fáz a amplitúdy prijatých signálov tvorí niekoľko antén v fázované a vyvodzuje z nich azimut prijímaného signálu. To potom určuje amplitúdy a fázy signálu poslal do vysielača fázované antény, aby lúče maximum v azimutu prijímaného signálu. To bude produkovať najväčšou pravdepodobnosťou pravdepodobnosť vzdialený terminál prijímajúci čo najlepšiu kvalitu signálu v opačnom smere.

Takže problém s FDD je, že uplink je na iný kanál, ako downlink, takže Tx nemožno odhadnúť kanálu downlink modelu na základe získaných dát na kanáli uplink. Som pravda? Salam Hossam Alzomor www (.) IG (.) Org

Vzájomnosť znamená, že kanály sú skoro rovnaké v oboch smeroch, a preto budú informácie získané príjmom môžu byť použité k tomu Beamforming v tranmsit smere. V FDD od vzostupnej a zostupnej frekvencie rozdielne, to nie je možné, čo nie je v prípade TDD. -B

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back