Čo je hlavným kritériom pre výber počtom etáp návrhu prsteň oscilátor?

C

chacha

Guest
Čo je hlavným kritériom pre výber počtu stupňov pri projektovaní prsteň oscilátor? Povedzme, že môj pracovný rozsah VCO je 400M až 800m. Ako si môžem vybrať počet etáp? Vďaka.

U poznať zo základnej rovnice o Prsteň oscilátor, ktorý závisí od F * N meškanie jedného inveter, kde N je počet stupňov, takže u poraďte šírenie oneskorenie striedača a potom používať to, aby sa počet etáp požadované, aby si túto frekvenciu, ak chcete u kruhu VCO, a potom u by mal vidieť, ako sa bude líšiť u šírenie oneskorenie meniče ďalší spôsob, ako širokopásmové VCO je zmena ako oneskorenie propagácie a fázy, ako je jemné a corras tuning khouly

Vďaka khouly. Povedať, že som s použitím 5 úrovní prsteň oscilátor a ja som dostať všetky frekvencie, čo chcem. Môžem povedať, niečo ako 7 fáze oscilátora je lepší? Je nejaká, ako napr 7 fáze oscilátora je stabilnejší ako 5 prvej fáze? Vďaka ...

Vážení Chacha, vlastne záleží na dizajne parametra, povedzme napríklad u malého výkonu VCO, takže je možné použiť u najmenším počtom buniek, ale nevýhodou je zisk. Vlastne pre kruhové oscilátor je Barkhausena Kritérium pre získanie spoľahlivých oscilátor. Vďaka,

Ja donot myslím, že je v poriadku použití 5 stupni krúžok oscilátora vyžaduje nepárny počet etáp, ak ur pomocou jedného meniča, ak skončila na 5 stupeň dá u všetkých rozpätie u potrebovať, potom je v poriadku, u nie je potrebné, aby obvod zložitejšie zmeniť číslo khouly

Ďakujem za vašu rýchlu reakciu. Jeden z mojich priateľov povedal, že je vždy lepšie použiť vyšší počet etáp. Ale doen't poznať dôvod. Aj ja som pocit, že keď iam dostať zosilnenie, frekvenčný rozsah .. Nemám, aby bolo zložité vybrať viac etáp. Vďaka .........

ako u zvýšenie fázy zvýšenie zisku, ale BW znižuje co väčšie kapacity spojené s rastom počtu stupňov khouly

krúžok oscilátor dizajn je uvedený v nasledujúcej knihe CMOS obvodov, rozloženie a simulácia Baker

Dobrý deň, pokiaľ ide o výkon a rýchlosť, menšie stupeň je obvykle better.But VCO zisk menej satge dizajn je väčší v porovnaní s viacerými scénografiu. Pokiaľ ide o VCO fázový šum, nechceme, aby VCO získať príliš veľký. Ďalším aspektom je fáza VCO je viac citlivá na napájacie menej hluku než fázy. Takže tu sú niektoré kompromisy závisí na vašej architektúre PLL a aplikácie. Dúfam, že to pomôže:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back