Čo je cieľom tohto Zenerove?

W

wisepie

Guest
Našiel som okruhu pod môže niekto vysvetlite mi, prečo účely tohto Zenerove - Zener spojenie?

z toho, čo je plnený do schémy ... Myslím, že zenerove je len, aby sa zabránilo Späť emf, že relé cievka vytvára ... relé je cievka induktora ... Takže keď sme sa vzťahujú napätie na to ... to môže spôsobiť veľké zadné EMF, ktoré by mohli poškodiť prístroj pripojený k nemu ... sa tomu vyhnúť, my všeobecne používame zenerove diódy v sérii s cievkou relé ...

Jo, lordsathish má pravdu. zenerove sú obmedzovače ako ochrana v prípade veľkej back EMF prestávky, alebo indukčné Kick

ale ja som stále zmätená, prečo tam sú chrbtom k sebe zenerky ... jeden vpred ovplyvnená Zenerove stačí, aby sa zabránilo späť EMF ... Čo je pre iné zenerove ....?

Myslím, že k zníženiu napätia na cievke ... , Ale nie som si istý ....

Chcete tým povedať, že k zníženiu napätia na cievke ...?

wisepie, verím, že sa dióda na pravej strane by malo byť bežné diódy. V tejto aplikácii by dolnej svorku cievky relé je pripojený k napájaniu +16 V. Keď tranzistor vypne, bude indukčnosť cievky sa snaží udržať prúd thrugh cievky. bez ochranné obvody, bude napätie na kolektore tranzistora vedie k veľmi vysokým napätím. Zener svorky toto napätie na hodnotu rovnajúcu sa napätie zenerove + 16V. Pravá ruka dióda izoluje 16V napájanie z kolektora tranzistora, kedy je tranzistor zapnutý. Bez tejto diódy, tam by prúd cestu z 16V napájanie cez vpred ovplyvnená (vľavo) Zener cez obrátený-na tranzistora. . Obyčajná metóda potlačenie pozitívnych prechodných je stačí použiť dopredu diódy (ekvivalent skratovaniu Zener). To obmedzuje napätie na kolektore na +16 V a prednej úbytok napätia. Táto technika spôsobuje, že relé ísť unacuated štátu pomalšie, čo je nežiaduce. S pozdravom, Kráľ

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back