elektronika forum

Pravidlá | Posledné príspevky | RSS tému | Vyhľadávanie | Registrácia | Prihlásenie

Použitie TV Tuner ako front-end pre komunikáciu prijímač

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hobby obvody a malé projekty Problémy -> Použitie TV tuner ako front-end pre komunikáciu prijímač
Autor Správy
abasir

Som Užívateľ: 16 marec 2002
Pomohol: 1
Poloha: Malajzia

Post 30 novembra 2004 8:55

Narazil som na tieto stránky (http://hem.passagen.se/communication/supertuner.html) pomocou TV tunera ako komunikačného prijímača. Uvedené tuner je ťažké zdroj teraz. ) : S dostupnosťou lacných TV kariet pre PC (so zabudovaným TV tunerom výstup videa a zvuku priamo na neho), môže byť vykonané nasledujúce (tuner bude odstránená z PCB a riadené priamo s mikrokontrolérom / PC pomocou I2C):

TV tuner Video výstup -> Mixér (s DDS LO) -> filter 455kHz -> Demodulátor (FM, AM, CCW, atď) -> Audio.

Hlavným dôvodom pre h (at) ck je umožniť 1Hz uznesenia zmeny frekvencie. Väčšina tunery umožňujú iba 50kHz rozlíšenie.

Thanks & Regards,
Späť na začiatok
IanP

Som Užívateľ: 05 Oct 2004
Pomohol: 1542
Poloha: West Coast

Post 30 novembra 2004 9:25

Re: Používanie TV tuner ako front-end pre komunikáciu prijímač

Nemyslím si, že to možno urobiť týmto spôsobom.
Výstup z TV tunery z počítača kariet je baseband video signálu (po-demodulovanie AM) a bude Usless pre vás.
Späť na začiatok
cozturk

Som Užívateľ: 02 Apr 2002

Post 30.novembra 2004 11:06

Jemné ladenie môže byť užitočná pre audio AK fáze. Takže môžeme krok v kroku 50kHz. Pre režime FM rádia, môže byť tuner je krokom z 31kHz. a môže byť znížená na zmenu 4MHz xtall na 3.58MHZ tiež.

Samozrejme, že môžeme podniknúť, ak signál z miešačky IC AM a demodulovanie pre naše úzke pásmo AK fáze. Možno lacné AM / FM rádio je možné použiť. Snažil som sa to pre FM demodulovanie. Úspešný. AM ale nebol testovaný. Rádia LO by mala byť tunned pre 30 MHz.

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=97874&highlight =
Späť na začiatok
abasir

Post 30.novembra 2004 15:42

Re: Používanie TV tuner ako front-end pre komunikáciu prijímač

IanP Napísal:
Nemyslím si, že to možno urobiť týmto spôsobom.
Výstup z TV tunery z počítača kariet je baseband video signálu (po-demodulovanie AM) a bude Usless pre vás.

Vďaka za zvýraznenie vyššie ku mne. Budem otvárať tuner modul a mať výstup VIF pre danú úlohu. Každý dobrý stránky opisujúce operácie TV tuner? Vždy som bola 'digitálnej' tak tohle RF nie je moja doména Úsmev
Späť na začiatok
Google
AdSense
Google AdSense

Post 30.novembra 2004 15:42

Reklamy

Späť na začiatok
abasir

Post 12 decembra 2004 7:07

Guru,

Mohol by som použiť intercarrier signál miesto VIF? Tuner som sa používa TDA9801, že výstup video / audio intercarrier. Mám v pláne použiť intercarrier, premiešame s DDS signálu a krmív výstup na 5.5MHz filtra a FM IQ jednotky TDA9801. Nechceme opakovať okruh už existuje Úsmev

Vďaka
Späť na začiatok
Arabské znenie Bulharská verzia Katalánsky verzia Česká verzia Dánska verzia Nemecká verzia Grécke znenie Anglická verzia Španielska verzia Fínska verzia Francúzska verzia Hindčina verzia Chorvátska verzia Indonézska verzia Talianska verzia Hebrejská verzia Japonská verzia Kórejská verzia Litovská verzia Lotyšská verzia Holandská verzia Nórska verzia Poľská verzia Portugalské znenie Rumunská verzia Ruská verzia Slovenská verzia Slovinské znenie Srbská verzia Švédska verzia Tagalog version Ukrajinčina verzia Vietnamské verzia Čínska verzia
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hobby obvody a malé projekty Problémy -> Použitie TV tuner ako front-end pre komunikáciu prijímač
Strana 1 z 1

subj

text

Všetky časy sú v GMT 1 hodina
Podobné témy:
FM tuner predné design-Primer potreba. (10)
RF front-end a tuner je rovnaký koncept? (1)
Pomoc pri ukončení prijímač pred design_which BPF by som mal použiť (5)
Receiver Front-End, "Phase Shifter"? (11)
Ako urobiť BPSK pomocou prijímača AM tuner? (2)
Rozdiel btw Späť koniec frontu a skončí v VLSI (5)
Efektívne IC front-end pre back-end nástrojov (1)
čo je predné a zadné koniec? (3)
Predok & Back koniec? (6)
Front-end pre back-end prechodu (8)

Zneužitie | | Administrátor | | Moderátori | | Podporte nás | | mapa stránok
tému RSS