| Autor | Správy |
|---|
abasir
Som Užívateľ: 16 marec 2002 Príspevky: 39 Pomohol: 1 Poloha: Malajzia
| 30 novembra 2004 8:55 Použitie TV Tuner ako front-end pre komunikáciu prijímač | | |
|
| Narazil som na tieto stránky (http://hem.passagen.se/communication/supertuner.html) pomocou TV tunera ako komunikačného prijímača. Uvedené tuner je ťažké zdroj teraz. ) : S dostupnosťou lacných TV kariet pre PC (so zabudovaným TV tunerom výstup videa a zvuku priamo na neho), môže byť vykonané nasledujúce (tuner bude odstránená z PCB a riadené priamo s mikrokontrolérom / PC pomocou I2C):
TV tuner Video výstup -> Mixér (s DDS LO) -> filter 455kHz -> Demodulátor (FM, AM, CCW, atď) -> Audio.
Hlavným dôvodom pre h (at) ck je umožniť 1Hz uznesenia zmeny frekvencie. Väčšina tunery umožňujú iba 50kHz rozlíšenie.
Thanks & Regards, |
|
| Späť na začiatok | |
 |
IanP
Som Užívateľ: 05 Oct 2004 Príspevky: 6490 Pomohol: 1542 Poloha: West Coast
| 30 novembra 2004 9:25 Re: Používanie TV tuner ako front-end pre komunikáciu prijímač | | |
|
| Nemyslím si, že to možno urobiť týmto spôsobom. Výstup z TV tunery z počítača kariet je baseband video signálu (po-demodulovanie AM) a bude Usless pre vás. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
cozturk
Som Užívateľ: 02 Apr 2002 Príspevky: 110
| 30.novembra 2004 11:06 Použitie TV Tuner ako front-end pre komunikáciu prijímač | | |
|
| Jemné ladenie môže byť užitočná pre audio AK fáze. Takže môžeme krok v kroku 50kHz. Pre režime FM rádia, môže byť tuner je krokom z 31kHz. a môže byť znížená na zmenu 4MHz xtall na 3.58MHZ tiež.
Samozrejme, že môžeme podniknúť, ak signál z miešačky IC AM a demodulovanie pre naše úzke pásmo AK fáze. Možno lacné AM / FM rádio je možné použiť. Snažil som sa to pre FM demodulovanie. Úspešný. AM ale nebol testovaný. Rádia LO by mala byť tunned pre 30 MHz.
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=97874&highlight = |
|
| Späť na začiatok | |
 |
abasir
| 30.novembra 2004 15:42 Re: Používanie TV tuner ako front-end pre komunikáciu prijímač | | |
|
| | IanP Napísal: | Nemyslím si, že to možno urobiť týmto spôsobom. Výstup z TV tunery z počítača kariet je baseband video signálu (po-demodulovanie AM) a bude Usless pre vás. |
Vďaka za zvýraznenie vyššie ku mne. Budem otvárať tuner modul a mať výstup VIF pre danú úlohu. Každý dobrý stránky opisujúce operácie TV tuner? Vždy som bola 'digitálnej' tak tohle RF nie je moja doména |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Google AdSense

| 30.novembra 2004 15:42 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Späť na začiatok | |
 |
abasir
| 12 decembra 2004 7:07 Použitie TV Tuner ako front-end pre komunikáciu prijímač | | |
|
| Guru,
Mohol by som použiť intercarrier signál miesto VIF? Tuner som sa používa TDA9801, že výstup video / audio intercarrier. Mám v pláne použiť intercarrier, premiešame s DDS signálu a krmív výstup na 5.5MHz filtra a FM IQ jednotky TDA9801. Nechceme opakovať okruh už existuje 
Vďaka |
|
| Späť na začiatok | |
 |