| Autor | Správy |
|---|
scoppulal
Som Užívateľ: 18 apríl 2004 Príspevky: 130 Pomohol: 1
| 16.května 2004 12:05 Meranie mikrovlnných antén | | |
|
| Ahoj všetci, mohol niekto pomôcť k tejto téme?
Pointa je v tom, že nemôžem kúpiť vektor sieťový analyzátor alebo podobné veci.
Akúkoľvek radu alebo pripomienky sa cení. pozdravy |
|
| Späť na začiatok | |
 |
EIRP
Som Užívateľ: 11 december 2001 Príspevky: 639 Pomohol: 9 Poloha: Phase centrum
| 16.května 2004 12:13 cieľom mikrovlnná anténa | | |
|
| | scoppulal Napísal: | Ahoj všetci, mohol niekto pomôcť k tejto téme?
Pointa je v tom, že nemôžem kúpiť vektor sieťový analyzátor alebo podobné veci.
Akúkoľvek radu alebo pripomienky sa cení. pozdravy |
Nazdar!
Ak máte záujem o koeficient odrazu --
Môžete vykonať skalárne meranie napr 3 dB hybridné spojkou a mikrovlnné detektory. To je veľmi jednoduché, ale musia byť veľmi presne stavať. Tam bude vždy systematické chyby.
Na zdravie
EIRP |
|
| Späť na začiatok | |
 |
plazma
Som Užívateľ: 20 december 2001 Príspevky: 574 Pomohol: 39
| 17.května 2004 1:05 mikrovlnná anténa meranie | | |
|
| Nájdite na svojom mieste, továrne, ktoré používajú sieťový analyzátor zaplatiť Pre jeho použitie po práci hodinu. Alebo sa obráťte na najbližšie univerzity pravdepodobne majú, a potom sa pokúsiť získať pomoc tam.
RGZ |
|
| Späť na začiatok | |
 |
chinaing
Som Užívateľ: 05 Dec 2003 Príspevky: 35
| 17.května 2004 8:25 PSV antény merania wattmetri | | |
|
| | Ak nemáte sieťový analyzátor, nemohli ste opatrenia, všetky s signál ~ ~ ~ |
|
| Späť na začiatok | |
 |
starchern
Som Užívateľ: 21 február 2004 Príspevky: 44 Pomohol: 2
| 18.května 2004 4:46 mikrovlnná anténa merania pdf | | |
|
| anténa parametrov (napr.: zisk, vzor), možno merať bez NA.
môžete použiť SG (generátora signálu) a Spectrum alebo Power meter
vyžarovací diagram merania možno získať ľahko
ale zisk merania musia mať štandardné anténou |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Klug
Som Užívateľ: 04 Jul 2002 Príspevky: 441 Pomohol: 5
| 18.května 2004 10:47 Re: mikrovlnné antény meranie | | |
|
| Hmm, veľmi zaujímavé. Mám rovnaký problém na meranie SWR na 2,4 GHz.
Čo je výstavba tejto "sieťový analyzátor"?
Mám 26MHz-1GHz merania selektívne microvoltmeter (SMV8.5). Môžem dostať pomocou 2,4 GHz 2,5 GHz MMDS downconverter.
Takže potřebuju generátor na 2,4 GHz. Existuje nejaká stavba hlučnosť generátora pre túto kapelu? Alebo jednoduché blízkosti stabilný generátor?
Tiež je tam dobré informácie o priamu spojkou na tomto kmitočtu, že môžem robiť v domácich podmienkach? |
|
| Späť na začiatok | |
 |
goxy
Som Užívateľ: 25 júl 2002 Príspevky: 268 Pomohol: 1
| 18.května 2004 13:01 Re: mikrovlnné antény meranie | | |
|
| @ Scoppulal Aký rozsah budete potrebovať, viem, jednoduchá konštrukcia pre NA 100MHZ-1.3GHz
@ Klug OVS skúste s MAX2750, MAX2751, MAX2752 VCO je na frekvencii 2,4 GHz, cena je nízka a umožňujú bezplatné vzorky. Pre napájanie použite detektor od Maxim (MAX4000, MAX4001, MAX4002) alebo analógového. Diodový detektor a tiež môžu byť použité.
Spriahadlá možno vykonať v domácich podmienkach na FR4, simulácie je veľmi ľahké v Genesys alebo MWO (použitie lineárne, nie je potreba EM simulátor). |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Google AdSense

| 18.května 2004 13:01 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Späť na začiatok | |
 |
scoppulal
Som Užívateľ: 18 apríl 2004 Príspevky: 130 Pomohol: 1
| 18.května 2004 13:39 Re: mikrovlnné antény meranie | | |
|
| kapela záujmu je 2,4 GHz ako pre satelitné aplikácie a bezdrôtovej sieti LAN som ponúkania.
Ale aj kapela GOXY hovorili o mohlo byť zaujímavé Podiel knoledge s nami plese.
Ciao |
|
| Späť na začiatok | |
 |
sergio Mariotti
Som Užívateľ: 22 december 2003 Príspevky: 467 Pomohol: 41 Miesto: Taliansko
| 18.května 2004 22:51 mikrovlnná anténa meranie | | |
|
| Takmer všetky parametre, veľkosť môže byť meraná bez vektorový analyzátor obvodov. Súhlasím s väčšinou z predchádzajúcich predstáv o SA. Wattmetra by mal byť použitý s pozornosť, riziko je dostávať nevyžiadanú silný signál (TV, telefóny atď)
Spomínam si, čítal som článok o measuremet fázy centrer bez vektorový analyzátor obvodov. Ak máte záujem budem hľadať.
SA (ne necessarely sintetized) a generátor a sú dostatočne zmerať | co-vzor |, | cross-vzor |. Rovnaký generátor a SA, s dobrou smerovú spojkou, môže merať aj koeficient odrazu.
Presné meranie je zisk peraphs najviac meraní ťažké urobiť, aj vektorový analyzátor obvodov. Väčšina z drahých štandardných antén, neberú do úvahy pre ohmické (disipatívnej) strata. užiť si |
|
| Späť na začiatok | |
 |
goxy
| 18.května 2004 23:12 Re: mikrovlnné antény meranie | | |
|
| Pozrite sa na:
http://www.circuitcellar.com/psoc2002/winners/3.htm http://www.circuitcellar.com/psoc2002/winners/3.pdf http://www.circuitcellar.com/psoc2002/winners/3.zip
Prescaler je potrebné nahradiť niektoré lepšie, napríklad s Fujitsu MB506.
Na 2.4GHz som vysvetlil vyššie post. Ja som zabudol, a zariadení, ako 2.4GHz 802.11b / g karta môže byť signálny generátor. Detektora dióda nemôže odhaliť skutočnú moc, pretože modulovaný signál. Toto zistenie hodnoty musia byť transformované v depentency modulácie, v Matlab alebo simulátor tohto systému môže byť riešiteľom ako Genesys, ADS, MWO .....
Družicové aplikácie znova musíte generátora signálu, VCO sú expencive tak odstrániť DRO (dilectric rezonátor oscilátor) z dole meniča a ich využitie, diodový detektor na detektore signál a 3dBcoupler (niektoré lepšie materiál Rogers, Gil ...). |
|
| Späť na začiatok | |
 |
diván
Som Užívateľ: 01 Mar 2002 Príspevky: 91 Pomohol: 2
| 19.května 2004 4:58 Re: mikrovlnné antény meranie | | |
|
| @ Klug OVS skúste s MAX2750, MAX2751, MAX2752 VCO je Pre napájanie použite detektor od Maxim Spriahadlá možno vykonať v domácich podmienkach na FR4, simulácie je veľmi ľahké v Genesys alebo MWO (použitie lineárne, nie je potreba EM simulátor). [/ Quote]
Pre meashurement zisk antény moc VCO Maxim nestačí, musíte použiť ďalšie PA a získať moc asi 20 / výkon 26dBm. A - veľmi dôležité - treba využiť On / Off kľúčovanie na TX, cieľom tohto - môžete vyhnúť vyrovnanie jednosmerného prúdu na strane prijímača, zosilňovače a znížiť chyby. to možné zabezpečiť z moci PA ponuka prepínanie, 1-10 kHz napr.
Pre meranie VSWR môžete využiť 50 ohmov mikropáskového line na FR4, približne polovica z vlny, ktorý znie btw antény a TX úzko antény a merať stojatých vĺn koeficient najjednoduchšie detektor s malou sondou štýl vedenia, kedy tento pohyb pozdĺž línie mikropáskového . Myslím, že je pre vaše homebrew anténou to bude najrýchlejšia cesta. A nezabudnite, o fadding a víceprůchodové rozmnožovanie robiť, keď antény merania, Shure nemáte zvukotesné komore.
skúsiť! |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Yakult
Som Užívateľ: 28 apríl 2004 Príspevky: 7
| 19.května 2004 7:28 Re: mikrovlnné antény meranie | | |
|
| By ste mali pripojiť anténu s analyzátorom siete. Anténa by mala dať vnútri komory, aby sa zabránilo chybu merania z odrazu.
Navrhuje sa, aby sa pripájate anténu so zariadením (napr. mobilný telefón) s cieľom získať presnejšie výsledky
Yakult |
|
| Späť na začiatok | |
 |
goxy
| 19.května 2004 10:05 Re: mikrovlnné antény meranie | | |
|
| A / ALEBO LNA musia byť použité 
O 8 m vzdialenosť medzi Rx a TX antény, 3dB káble strát a zisk antény 10dB očakávaný výkon, je-47dB.
Som desing väzobné dve línie sond, keď niekto treba môžem post tu.
váľanda, môžete vysvetliť, On / Off kľúčovanie techniky TX alebo po nejaké papiere.
BTW. Myslím, že lepšie je použiť zaujatosť PA prepínanie potom napájania. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
richard_pan
| 17 január 2005 6:16 Re: mikrovlnné antény meranie | | |
|
| | kto mi môže dať nejaký materiál o meraní s anténou vektorový analyzátor obvodov, naozaj chcem také veci, vďaka |
|
| Späť na začiatok | |
 |
sergio Mariotti
Som Užívateľ: 22 december 2003 Príspevky: 467 Pomohol: 41 Miesto: Taliansko
| 18 január 2005 0:09 Re: mikrovlnné antény meranie | | |
|
| | richard_pan Napísal: | | kto mi môže dať nejaký materiál o meraní s anténou vektorový analyzátor obvodov, naozaj chcem také veci, vďaka | Rohde & Shcwarz a Agilent vyrábať Vector inštrumentáciu na mieru pre meranie antén. Vo väčšine prípadov, vektorové meranie výzva k blízkosti pole merania a po spracovaní dát transforme ďaleko do poľa vzor. Vo ktoré nástroje a nájdete veľa Aplikačné poznámky.
Vektorové meranie otvorenú možnosť, aby sa exoctic merania ako holografická analýzy antény zrkadlá |
|
| Späť na začiatok | |
 |
iamchrisk
Som Užívateľ: 20 december 2004 Príspevky: 7
| 18.ledna 2005 17:02 mikrovlnná anténa meranie | | |
|
| vyžarovací diagram možno merať pomocou generátora signálu a spektra. ale ak chcete merať zisk potom by NA najrýchlejší a najjednoduchší ísť. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
DowJones
Som Užívateľ: 21 november 2001 Príspevky: 137 Pomohol: 5
| 20 január 2005 1:28 Re: mikrovlnné antény meranie | | |
|
| základy antény meraní z obežnej dráhy (polohy výrobcu)
|
|
| Späť na začiatok | |
 |
lpgoal
Som Užívateľ: 27 december 2003 Príspevky: 16
| 20 január 2005 2:40 mikrovlnná anténa meranie | | |
|
| | Ak by ste chceli zmerať VSWR potom myslím, že NA bude potrebné. |
|
| Späť na začiatok | |
 |