Pravidlá | Naposledy príspevky | RSS tému | Hľadať | Registrácia | Prihlásenie

čo je najlepšie spájkovanie & desoldering stanici?

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hardware a Professional Electronics Design -> čo je najlepšie spájkovanie & desoldering stanici?
Arabské znenie Bulharská verzia Katalánsky verzia Česká verzia Dánske znenie Nemecká verzia Grécke znenie Anglická verzia Španielske znenie Fínske znenie Francúzska verzia Hindčina verzia Chorvátsky verzia Indonézska verzia Talianska verzia Hebrejské znenie Japonská verzia Kórejská verzia Litovská verzia Lotyšská verzia Holandské znenie Nórska verzia Poľská verzia Portugalská verzia Rumunská verzia Ruská verzia Slovenská verzia Slovinská verzia Srbská verzia Švédske znenie Tagalog version Ukrajinská verzia Vietnamčina verzia Čínsky verziu
Autor Správa
mbyka

Založený: 12. máj 2002
Pomohol: 1

Post 27 apríla 2004 23:53, čo je najlepšie spájkovanie & desoldering stanici?
Štítky: best spájkovacie stanice spájkovacie stanice najvýhodnejšie najlepšie spájkovacie stanice antex spájkovacie stanice spájkovacie stanice najvýhodnejšie najlepšie spájkovacie stanice spájkovacie stanice najlepšie

ahoj všetkým
Ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering železo staníc systémy

Antex www.antex.co.uk
JBC www.jbctools.com
ERSA http://www.ersa.de/en/index.html
a Weller www.cooperhandtools.com / značky / Weller / index.cfm

Chcem si kúpiť antex výrobky
Späť na začiatok
nadýmavý

Založený: 19 júl 2002
Pomohol: 303
Miesto: Stredné Earth

Post 28 apríla 2004 0:54 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanicu?

Metcal bol priekopníkom na mnoho rokov. Z tohto dôvodu je veľa používa staršie modely za nízke ceny na aukčných webových stránkach.
Späť na začiatok
gorkin

Založený: 27. február 2002
Pomohol: 11

Post 28 apríla 2004 1:02 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanicu?

I use Weller spájkovacia stanica pre mnoho rokov bez akýchkoľvek problémov ... je to dobrý nástroj!
Späť na začiatok
Beepster

Založený: 21. júl 2001
Pomohol: 5

Post 30 apríla 2004 16:52, čo je najlepšie spájkovanie & desoldering stanici?
Štítky: soldapullt

Pre ručnú prácu nie je nič lepšie ako Super Soldapullt. Je to jarné riadeného vákua ruky nástroj anout 12-20 USD
Nech si to čistej & lubed
Späť na začiatok
ME

Založený: 14. marca 2002

Post 30 apríla 2004 19:00 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanici?
Štítky: best spájkovacie stanice spájkovacie stanice najvýhodnejšie najlepšie spájkovacia stanici, ako si vybrať najlepší spájkovacie stanice antex spájkovacie stanice ERSA spájkovacia stanica na e bay uk najlepšie lacné spájkovacia stanica

mbyka Napísal:
ahoj všetkým
Ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering železo staníc systémy

Antex www.antex.co.uk
JBC www.jbctools.com
ERSA www.ersa.com
a Weller www.cooperhandtools.com / značky / Weller / index.cfm

Chcem si kúpiť antex výrobky

Povedal by som, že nič z vyššie uvedeného je najlepšie.
Myslím, že je najlepšie Metcal môžete získať.
Mám veľkú prax s oboma Weller a Metcal a musím povedať, že Metcal je omnoho lepšia ako Weller.
Akonáhle sme sa používa iba Weller v oddelení služieb pre veľké spoločnosti, kedysi som do práce, ale potom sme sa snažili jeden Mectal MX-500TS Spájkovacie / SMT zrevidoval systém s parat Handpiece a hned sme sa nahrádza všetky Weller staníc nahrádza všetky Weller staníc s Metcal MX-500.
Jedna z najlepších vecí o Metcal je to, že je tak ľahké zmeniť tip, nemusíte vyšroubovat čokoľvek.
Greart Ďalším znakom je, že je v teple takmer rovnaké ako tie druhej zase na to, je tu tiež žiadny problém, ak máte na teplo až veľmi veľký spájkované spoje.
Ale to sa mi páči asi najviac Metcal je to, že vás drží ho ako ceruzku.
I bola použitá na Weller, takže to bolo trochu divné na začiatku, ale keď ste prvýkrát zvyknúť na to, že je oveľa lepšie ako tradičné letovať grip s dlhou soldertip.
Nič naozaj porovnáva sa Metcal podľa môjho názoru.
Naša spoločnosť sa zachránil veľa času a $ $ o bronken PCB doštičky po presťahovaní z Weller na Metcal. My nahradiť veľa PLLC SMD balenie po predaji a serviceing a počet rozdelených PCB doštičky šiel po changin to Metcal, takže sa cena differerence medzi Weller a Metcal neboli skutočne záleží v dlhodobom horizonte.
Link: http://www.metcal.com

Ale Metcal je tiež dosť drahé v porovnaní s Weller alebo najmenej je využívaná ako keď som tam pracoval, nevím ceny teraz.

Existuje aj ďalšia zaujímavá spoločnosť nie je uvedené ešte: PACE
http://www.paceusa.com/_ShowSystems.asp?ProductSetID=1
I Nenašli pokúsil PACEHO osobne (len si ju), ale inej osobe, z mojej bývalej spoločnosti a pokúšal sa mu preferovaným Metcal som doteraz stretol niekoho, kto nebol myslel Metcal bola najlepšie.
Vyzerá to, že majú copided PACEHO mnohé z Metcal nápady na PACEHO HW 100 a HW 200 HeatWise spájkovacie stanice.

Nechcem like Antex vôbec, já jsem toho názoru, že je len dobrá pre hobby použitie, a nie u komplikovaných SMD spájkovanie. Jedinou výhodu: je to lacné. Myslím, že Antex je najhoršie z nich zmieniť.

Podľa môjho opinin Weller je tiež dobré spájkovacia železa, ale vyzerá to, že obe PACEHO, JBC a ERSA zlepšilo v posledných rokoch.
Antex je stále zlá starých "hobby" design.

Ak chcete, aby sa najlepšie ísť na Metcal, keď wan't lacnejšiu alternatívu by ste sa mali pozrieť do alternatív z Weller, PACE, JBC a ERSA. Bolo by najlepšie totry rôznych značiek, ako sa rozhodnete.
Ak ste vo veľkej spoločnosti, distribútori sa dostanú von a preukázať, je zadarmo.
Inak ešte o elektronický obchod sa pokúsiť ukázať im, alebo skúste im vo svojej miestnej predajcu, ak môžete.

Mám len veľa prax s Metcal, Weller jeden Antex.
Tu je môj experinces s troma značkami:

Weller:
V mojej praxi sa Weller soldertips sú veľmi dobré, dlho trvajúce a za spravodlivé ceny. Môžete si kúpiť 3. strana soldertips pre Weller, ktoré sú oveľa lacnejšie ako pôvodné, ale nevydrží tak dlho ako docela originálna Weller tipy. V mojej starej spoločnosti použili sme 3. strana tipy a bol spokojný a my s nimi uložené nejaké $ $ súčasne.
Weller je rešpektovaná značky a pravdepodobne najviac predávané kvalitné spájkovacia železa vo svete (aspoň, že je v mojej časti sveta).

Metcal:
Metcal letovať tipy sú veľmi drahé, ale v com všetkých tvarov a veľkostí, a je veľmi rýchla zmena z jednej tip na iného a nového tavieb v žiadnej dobe. Tepelného výkonu je veľmi dobre upravená a je oveľa viac tepla elektrárne rezervy pre veľké spájkovacia spoločného, ako iné značky, pretože špeciálna vykurovacej techniky.
Niektoré Metcal soldertips môže zlyhať po krátkej chvíli, ale my máme všetky vady soldertips nahrádza bezplatne, ak to nebolo preto, že normálne opotrebenie.
Automatické čas-out zvyšuje tip kazety života. MX-500P napájanie zmysly, či tip kazeta bola použitá v priebehu posledných 30 minútach a automaticky vypne, aby maximalizoval životnosť vášho tip kaziet.

Antex:
Myslím, že soldertips sú nekvalitné a nemajú dlho, konštrukcia je veľmi neobratný. Chcel by som použiť iba pre jednoduché Antex spájky a desolder zamestnanosti. Ako profesionálny vojak by nikdy nepoužívajte Antex.

Doma mám normálne 50W 24V pájky Weller-železo a sú celkom spokojní so. Myslím, že je to najlepšie v danej cenovej relácii. Allthough bych chtěl vlastné Metcal pájku / desolder stanici doma, keď môžem si to dovoliť.
Já jsem vzhľadom na kúpu použitých Metcal, ale Metcal nie je, ako je známe, v Európe, rovnako ako v USA, tak snad jsem to koupit na ebay z USA, ale já bych to kúpiť od mojej vlastnej krajine, ak môžem nájsť .

Naposledy upravil ME dňa 30. apríla 2004 20:22; upravený 1 čas celkom
Späť na začiatok
nadýmavý

Post 30 apríla 2004 19:54 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanicu?
Štítky: metcal patent

Čo robí dobré Metcal tak je ich špeciálne tipy, ktoré udržujú teplotu vnútri 1 ° C pri spájkovanie. Sú indukčne tepla špičky a hrot je vyrobený zo špeciálnej zliatiny kovu, ktorá mu s jeho zmeny teploty. I keď patent vypršal, žiadna iná spoločnosť bola schopná reprodukovať zliatiny.
Späť na začiatok
davorin

Založený: 07. jún 2003
Pomohol: 8

Post 30 apríla 2004 21:03 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanicu?
Štítky: metcal nadšenec

Stačí vyhľadať v SP200 od Metcal ...

okolo 450 eur od distribútora ... vylúčením spájkovanie tip ...
tak definitívne nie je pre hobbyists (o;

Ale pamatováním vyskúšali jeden mnohými rokmi ... naozaj leightweight a děsivé heatup čas ... hbut späť potom používa iba Biggy-podložky cez-díra komponenty .. tak Weller bol v pohode (o;

Vedel prečo aspoň štandardná tip nie je súčasťou ...
Späť na začiatok
nadýmavý

Post 30 apríla 2004 22:06 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanicu?

Dôvodom štandardná tip nie je zahrnutý je, že sa desiatky tipov a všetci predávať, takže by to plytvanie peniazmi pre zákazníkov, aby museli platiť za tip nikdy použiť.
Späť na začiatok
ME

Post 30 apríla 2004 22:21 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanicu?
Štítky: 5 post din socket páječka spájkovacie stanice Weller antex schematickom metcal vc 800 nejaké dobré din 5 páječka plug schematickom je JBC spájkovania náradie lepšie metcal schematickom

davorin Napísal:

Ale pamatováním vyskúšali jeden mnohými rokmi ... naozaj leightweight a děsivé heatup čas ... hbut späť potom používa iba Biggy-podložky cez-díra komponenty .. tak Weller bol v pohode (o;

Len som videl nové Metcal PS-800 pre 259 na európskej distibutor, sa javí ako lepšie riešenie pre hobbyists. Sú tiež použiť nový tip designu pre PS-800, čo predstavuje tipy lacnejšie.
Citácia:
Minimálne náklady na vlastníctvo

PS-800 Pájecí systém zamestnáva vymeniteľnými ohrievač tipy skôr než kazety, takže náklady na vlastníctvo extrémne konkurenčné. Jedinečný dva-dielny konštrukcia oddeľuje ohrievač zvitkov od špičky. Dlhá životnosť ohrievače-cievka zostáva v rukoväti, kým vymeniteľné špičky sú ľahko odstrániť a nahradiť. Najdôležitejšie je, že náklady na kúrenie tipov je porovnateľná s konvenčnými tipy.

Ak 259, je ešte stále príliš veľa bych odporučiť Weller. Je to lacnejšie a pritom kvalitné.
Neplytvajú peniaze na Antex allthough je lacnejšie ako Weller.
Po pohľade na užšiu JBC ERSA a nechcel som si vybrať ľubovoľnú z nich oboch. I rember pomocou JBC nedávno na moji priatelia domu a bola to zlá kvalita.

Takže zostáva len tri choises left:
Metcal
PACE
Weller

Metcal je drahý a zdá sa, Weller lepšie ako letovej žehličky PACEHO v lacné cenové rozpätie, ale v prípade, že chcete stráviť trochu viac, niektoré drahšie modely PACE je tiež alternatíva.

Pre hobby elektronika bych odporučiť Weller WTCPT / WTCPTD dole na tejto stránke:
www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL003&att1=Soldering% 20Stations & att2 = Priemyselné% 20Soldering% 20Stations
Ide o najlacnejšie Priemyselná Weller spájkovacia stanica s teplotou pod tip výber. A ferrormagnetic snímač teploty v tip kontroluje teplotu tip - bez kontroly sú potrebné.
Tipy k dispozícii v 3 štandardná teplota sa pohybuje v rozmedzí: 600 ° F, 700 ° F a 800 ° F (316 ° C, 371 ° C a 427 ° C).
Ak chcete, aby ju ešte lacnejšie by ste mali kúpiť TC201T Nahradenie Spájkovacie ceruzka pre WTCPT Pájecí stanice bez akéhokoľvek spájkovacie stanice a potom kúpiť samostatný 1.75 (min.) 24V transformátor a uložte ho na bývanie s poistkou. To je oveľa lacnejšie ako nákup originálne Weller spájkovacie stanice / transformátora. Veľa spoločností si to a to je to, čo som urobil doma taky. Potom dostanete veľmi lacné kvalitné spájkovacie stanice.
Ak chcete mať spájkovacia stanica s ručne riadenej teplote

TC201T Nahradenie Spájkovacie ceruzka pre WTCPT Spájkovacie stanice: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL012&att1=Soldering% 20Stations & att2 = Nahradenie% 20Soldering% 20Pencils
PH1201ESD Železné Stánok: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL011&att1=Accessories&att2=Stands
PT Séria tipy: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL007&att1=Tips% 20and% 20Nozzles & att2 = PT% 20Series
Weller Elektronické Spájkovacie a Desoldering Nástroje Catalouge: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Literature&filename=550147.pdf

Nikdy by som kúpiť jednu z Weller Spotrebiteľské Spájkovacie stanice by ale skôr držať na TC201T Priemyselné Nahradenie Spájkovacie ceruzka a koupím štandardná 24V 2A tranformer, a puzdro s poistkou a 3 alebo 5 pin DIN zdierka, aby sa vošli na spájkovacia železa plug . Spotrebiteľského Spájkovacie rozsah je zlej kvality v porovnaní s TC201T, ale TC201T ešte dosť lacné hobbyists.
Tu je pôvodný Weller schematickom, ako môžete vidieť, je jednoduché kúpiť si vlastné transformator a budovanie okruhu.
Schematických je prevzaté z tohto pdf: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Parts_Lists&filename=WTCPT_OI_PL.pdf

Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Späť na začiatok
ME

Post 01. mája 2004 1:44, čo je najlepšie spájkovanie & desoldering stanici?

Je tu aj firmy, ktorá vyrába Edsyn pájku a desolder systémy:
http://www.edsyn.com
Späť na začiatok
BigBoss

Založený: 17. november 2001
Pomohol: 55

Post 01. mája 2004 3:03 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanici?
Štítky: Weller wsl www.cooperhandtools.com

Weller je najlepší ...

Bol som pomocou Weller od roku 1983 a nič sa nestalo ...

Nedávno som použiť túto a som veľmi odporučiť ..

http://www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Hi_Res_Images&filename=WSL_300.jpg
Späť na začiatok
TheDane

Založený: 30 január 2002

Post 10. mája 2004 15:58, čo je najlepšie spájkovanie & desoldering stanici?

Som nedávno prešiel na Metcal, a já jsem se nevrátím do Weller.

Weller je ok pre menšie projekty, hlavne olovnatého zložiek. Ak ste sa zaoberajú hodně <small> SMD budete musieť pracovať o trochu ťažšie, než sa s Weller Metcal.
Späť na začiatok
toonafishy

Založený: 18. júna 2002
Pomohol: 23

Post 10. mája 2004 18:03 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanici?

Pre ručné spájkovanie jeho ťažké poraziť, ale Metcal $ $ $. Na spájkovanie veľkých BGAs bych navrhnúť sniperka.
Späť na začiatok
mbyka

Založený: 12. máj 2002

Post 10. mája 2004 23:14 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanici?

ok vďaka všetkým

Ale chcem si kúpiť antex.How je to?

www.antex.co.uk

alebo

Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Späť na začiatok
borisov57

Založený: 11. máj 2001
Pomohol: 2

Post 11. mája 2004 10:01 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanici?

Nikdy utrácať peniaze na Weller desoldering, a ak ste to zadarmo, Odhoï preč. Ušetríte si veľa času a nervov.
Späť na začiatok
davorin

Založený: 07. jún 2003
Pomohol: 8

Post 15 júna 2004 0:56 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanici?
Štítky: metcal spájkovacia stanica

Len dnes počul, že to trvá najmenej do konca augusta, aby získali nové PS800 spájkovacie stanice od Metcal tady v mojej krajine ...* aaarrrgghhh

Zdá Metcal je 2000 jednotiek pozadu v produkcii ..

Niekto vie, kto ich má firma na sklade?
Späť na začiatok
SEBI

Založený: 02. januára 2002
Miesto: Maďarsko

Post 15 júna 2004 9:05 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanici?

Súhlasím, borisov57. Vákuové pumpy-iba chladenie špičky, ale nedá dost vákuové
Späť na začiatok
betanorm

Založený: 13. august 2001

Post 15. jún 2004 11:32 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanici?
Štítky: hobby spájkovacie stanice lacné spájkovacia stanica

A odporúčania pre hobby užívateľa:

Ak nemáte dostatok finančných prostriedkov na kúpu dobrej spájkovacie stanice, mám radu, ktorá pracovala mnoho rokov bez akýchkoľvek problémov.

Já jsem jeden 1N4148 dióda o tip na lacné sieťový napájací pájku a je pripojený na komparátor obvod s relé, aby sa letové. Táto dióda sa v kremíka kábla, ktorý je odolný voči teplu a zabalené aroun až ku špičke. Mal by existovať histeresis v porovnávacom okruhu ...

betanorm
Späť na začiatok
oneskorenie

Založený: 11. júna 2004
Pomohol: 3
Poloha: Van Allen pásu

Post 29 júl 2004 20:33 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanicu?

IMHO Hakko 92x série.
Goot taky má nejaké tie dobré.

omeškania (oneskorené technológií)
Späť na začiatok
rauol

Založený: 02 október 2002

Post 30 júl 2004 19:25 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanicu?
Štítky: antex spájkovacie stanice antex spájkovacia stanica

Mala som dva Antex pájecí stanici s posuvným Potenciometer pre reguláciu teploty (10 rokov späť)
a oni pracovali pokuta za cca 5 až 6 rokov.
Ale tip zmenou bolo ťažké, bol to hodiť na druhu arrangemet s klip.
Späť na začiatok
TekNoir

Založený: 05. marca 2005

Post 28 apríla 2005 15:41 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanicu?
Štítky: spájkovacia nástroj schopný 800 Weller wsl www.cooperhandtools.com spájkovacie stanice značiek spájkovanie spájkovacie stanice lacných značiek spájkovacie stanice nižšiu cenu

Len som začal učiť na elektroniku minulom roku a v čase, keď som sám veľmi lacné páječka začať s. (Keď sa povie "lacné" Ja myslím, že som dal fakturantky desiatich-dolár Bill a prijatých zmien späť výmenou za položku.) Bych chtěl upgrade, najlepšie na kompletnú stanici, ale já jsem s miernou bit ťažkosti s reklamou podmienok.

Čo mi plete je súvislosť medzi teplotou a propagoval príkonom.

Z môjho chápania, to trvá tip teplota niekde okolo 361F (183cm) 63/37 tavenia spájky efektívne. Avšak, veľké množstvo žehličiek a spájkovanie spájkovacie stanici, rovnako, len inzerovať príkonom rating, niektorí dávajú obidva, a niektoré iba ich teplotu. Nejsem presne istý, ako príkonom prekladá priamo do teploty rating.

Uvedomil som si, že elektrina sa pohybuje cez vykurovacie teleso a spôsobuje tepelná odolnosť a silu znížil môže byť meraný vo wattoch. Mám chýba niektoré jednoduché pripojenie? Myslím, že obe boli nespojenými, akési ako hospodárskeho systému lighbulbs vo wattoch, ktoré nemajú nič spoločného s ich svetelný výkon (v lumenů). Dalo by sa predpokladať, samozrejme, že vyššia príkon produkuje viac tepla (alebo svetlo), ale tohle prostě není vždy pravda. Tepelné vlastnosti látok podieľajú, základnej konštrukcie, ako aj ďalšie faktory, ktoré majú byť vzorom vo rovnako.

Ako stranou, všimol som spájkovacie stanice inzerovanej tip teploty s nastaviteľným medzi 350F a 800F, ale ich inzerovanej príkon boli úplne iné (42W pre jedného, v porovnaní s 80W pre ostatné). Bol som povedal (a čítať si v mnohých miest, on-line), že dvadsať päť až tridsať päť wattov bol dosť dobrý pre elektroniku práce. Napriek tomu nemôžem pochopiť "dosť dobrý." Znamená to, že by som nemala dostať niečo cez tridsať päť wattov zo strachu ničí komponenty (ktoré som, ešte raz, by malo tendenciu sa domnievať, súvisí skôr s teplotou, ako skutočný príkon), alebo že niečo s nižším príkonom jednoducho nebude vyletět dost? (Mal by som upozorniť, že som videl niektoré 15W spájkovanie žehličky s tip teplôt 600F).

Jediné pripojenie, že môžem nějak atribútu z výskumu je v prenosu tepla do spoločných sama. Vyššia wattages by preniesť rovnaké množstvo tepla rýchlejšie ako nižší príkon by sa za rovnaké teploty. Myslím, že by to viesť k lepšej a rýchlejšej spájkovanie tak dlho, ako ste sa rozhodli snívať na presný okamih ste sa rozhodli pre spájkované spoje. To je ďalší dôvod, že som otázku, na 25W až 35W "pravidlo". Nemali žiadne spájkovanie nástrojov schopných zodpovedajúce množstvo je to 360F tip teplota je "dosť dobré?"

Pri uzatváraní, dve spájkovacie stanice, ktoré som zvažovaní nákupu (v Hakko FP-102 a CooperTools / Weller WSL, ako cenovo porovnateľne na $ 200 USD a to, čo som do rozpočtu minúť na nové spájkovacie stanice) sú aj napriek 35W odporučil pre elektroniku práce. Snažil som sa dať dohromady jasnejšiu predstavu, čo by sa mala zaoberať pri nákupe spájkovanie môj spoločník pre najbližších niekoľko rokov.

Ospravedlňujeme sa za dlhý príspevok a ďakujem všetkým vopred ...

I had inadvertently copied the melting point for lead alone. Edit: Musel som nedopatrením skopírovaný bod topenia olova sám. Mám teraz opraviť moje údaje správne predstavujú "ideálnu" elektronika spájkované je bod topenia.
Späť na začiatok
hugo

Založený: 01 január 1970
Pomohol: 25

Post 31 január 2006 3:21 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanici?
Štítky: 5 post din socket páječka spájkovacie stanice Weller antex schematickom metcal vc 800 nejaké dobré din 5 páječka plug schematickom je JBC spájkovania náradie lepšie metcal schematickom

ME napísal:
davorin Napísal:

Len som videl nové Metcal PS-800 pre 259 na európskej distibutor, sa javí ako lepšie riešenie pre hobbyists. Sú tiež použiť nový tip designu pre PS-800, čo predstavuje tipy lacnejšie.
Citácia:
Minimálne náklady na vlastníctvo

PS-800 Pájecí systém zamestnáva vymeniteľnými ohrievač tipy skôr než kazety, takže náklady na vlastníctvo extrémne konkurenčné. Jedinečný dva-dielny konštrukcia oddeľuje ohrievač zvitkov od špičky. Dlhá životnosť ohrievače-cievka zostáva v rukoväti, kým vymeniteľné špičky sú ľahko odstrániť a nahradiť. Najdôležitejšie je, že náklady na kúrenie tipov je porovnateľná s konvenčnými tipy.

Ak 259, je ešte stále príliš veľa bych odporučiť Weller. Je to lacnejšie a pritom kvalitné.
Neplytvajú peniaze na Antex allthough je lacnejšie ako Weller.
Po pohľade na užšiu JBC ERSA a nechcel som si vybrať ľubovoľnú z nich oboch. I rember pomocou JBC nedávno na moji priatelia domu a bola to zlá kvalita.

Takže zostáva len tri choises left:
Metcal
PACE
Weller

Metcal je drahý a zdá sa, Weller lepšie ako letovej žehličky PACEHO v lacné cenové rozpätie, ale v prípade, že chcete stráviť trochu viac, niektoré drahšie modely PACE je tiež alternatíva.

Pre hobby elektronika bych odporučiť Weller WTCPT / WTCPTD dole na tejto stránke:
www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL003&att1=Soldering% 20Stations & att2 = Priemyselné% 20Soldering% 20Stations
Ide o najlacnejšie Priemyselná Weller spájkovacia stanica s teplotou pod tip výber. A ferrormagnetic snímač teploty v tip kontroluje teplotu tip - bez kontroly sú potrebné.
Tipy k dispozícii v 3 štandardná teplota sa pohybuje v rozmedzí: 600 ° F, 700 ° F a 800 ° F (316 ° C, 371 ° C a 427 ° C).
Ak chcete, aby ju ešte lacnejšie by ste mali kúpiť TC201T Nahradenie Spájkovacie ceruzka pre WTCPT Pájecí stanice bez akéhokoľvek spájkovacie stanice a potom kúpiť samostatný 1.75 (min.) 24V transformátor a uložte ho na bývanie s poistkou. To je oveľa lacnejšie ako nákup originálne Weller spájkovacie stanice / transformátora. Veľa spoločností si to a to je to, čo som urobil doma taky. Potom dostanete veľmi lacné kvalitné spájkovacie stanice.
Ak chcete mať spájkovacia stanica s ručne riadenej teplote

TC201T Nahradenie Spájkovacie ceruzka pre WTCPT Spájkovacie stanice: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL012&att1=Soldering% 20Stations & att2 = Nahradenie% 20Soldering% 20Pencils
PH1201ESD Železné Stánok: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL011&att1=Accessories&att2=Stands
PT Séria tipy: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL007&att1=Tips% 20and% 20Nozzles & att2 = PT% 20Series
Weller Elektronické Spájkovacie a Desoldering Nástroje Catalouge: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Literature&filename=550147.pdf

Nikdy by som kúpiť jednu z Weller Spotrebiteľské Spájkovacie stanice by ale skôr držať na TC201T Priemyselné Nahradenie Spájkovacie ceruzka a koupím štandardná 24V 2A tranformer, a puzdro s poistkou a 3 alebo 5 pin DIN zdierka, aby sa vošli na spájkovacia železa plug . Spotrebiteľského Spájkovacie rozsah je zlej kvality v porovnaní s TC201T, ale TC201T ešte dosť lacné hobbyists.
Tu je pôvodný Weller schematickom, ako môžete vidieť, je jednoduché kúpiť si vlastné transformator a budovanie okruhu.
Schematických je prevzaté z tohto pdf: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Parts_Lists&filename=WTCPT_OI_PL.pdf

Je možné aply váš nápad a (MX) Metcal Spájkovacie stanice?
I'm thinking to kúpiť MX-RM3E Nahradenie zrevidoval Handpiece s kábel (~ $ 100) a na hrote (~ $ 40)!
Sú ich tipy pracovných @ 24V taky?
Nejakú radu?

Vďaka
Späť na začiatok
vdaniel

Založený: 08 október 2004
Pomohol: 9

Post 10 február 2006 14:02 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanici?

Veľmi dobré a relatívne lacné teplovzdušnej nástroj Hot-Jet S od www.leister.com
Späť na začiatok
ZOLA

Založený: 03. október 2005

Post 10 február 2006 14:35 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanicu?

undoubtly Weller
V našom laboratóriu sme okolo 120 a sme počas 20 rokov rôznych firiem, vrátane japonskej a americkej ty
Späť na začiatok
vdaniel

Založený: 08 október 2004

Post 10 február 2006 16:00 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanici?

Prosím, porovnejte Leister a Weller ceny.
Späť na začiatok
george.leman

Založený: 20 február 2007
Lokácia: Belgicko

Post 20 február 2007 21:16 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanicu?
Štítky: metcal Weller fórum

Som naozaj prekvapený, že v tomto fóre nikto nikdy hovoril o
Brand of equipment manufactured by Bokar International X-KAR Značka zariadenie vyrábané Bokar Medzinárodný
čo myslím, že je naozaj účinný a presný.

for my company and my Mal som niekoľko zrevidoval používané systémy pre moju spoločnosť a my
since 8 years and they can tell employes užili Bokar jednotiek od 8 rokov a možno povedať,
ste boli v priebehu rokov len niekoľko drobných poznámok o týchto nástrojov, ktoré
boli zvyčajne rýchlo upravil podľa výrobcu.

www.bokar.com alebo obchodné miesta v USA www.bomir.com

Chtěl bych vám na porovnanie a to mi povedz, čo X-KAR Produkty nemajú v
, Pace or Weller and Metcal that everybody is talking about? porovnaní so svojimi konkurentmi, ako je Hakko, Pace alebo Weller a Metcal že všetci hovoríte?

Musíme sa dostať niekoľko systémov a vaše skúsenosti by mohli pomôcť nám.
Späť na začiatok
harrybeafull

Založený: 27 marec 2009

Post 28 apríla 2009 10:34 Re: ktorý je najlepší spájkovanie & desoldering stanicu?

Doporučuji PACE - http://www.renex.info/pokaz_kategorie.php?cid=43
Späť na začiatok
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hardware a Professional Electronics Design -> čo je najlepšie spájkovanie & desoldering stanici?
Strana 1 z 1 Časy uvádzané v GMT 2 hodiny

Zneužitie | | Administrátor | | Moderátori | | Podporte nás | | sitemap
tému RSS