| Autor | Správa |
|---|
gggould
Založený: 10. apríla 2004 Príspevky: 26
| 10. apríl 2004 5:43 širokú škálu ladenie VCO problém | | |
|
| Ahoj všetkým,
Som navrhovaní VCO s varactor a spínacie uzáver na 800MHz široká. Ale já zjišťuji, že zisk VCO a amplitúdu rozdiely sú veľké problémy. Oba Kvco a výstupné amplitúdu zvýši prevádzkové frekvencie ...
Akékoľvek tipy a rady?
Díky moc ... |
|
| Späť na začiatok | |
 |
nadýmavý
Založený: 19 júl 2002 Príspevky: 4988 Pomohol: 307 Miesto: Stredné Earth
| 10. apríl 2004 6:26 Re: širokú škálu ladenie VCO problém | | |
|
| | Najlepšie bude, keď by sa pridať AGC slučky. Zmerajte výstupné napätie po pufra zosilňovač a používať ho pre zmenu skreslenie na oscilátor tranzistora. Iná vec pre to, aby sa kontrola by bola atenuátor. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
IICCEE
Založený: 24. december 2001 Príspevky: 233 Pomohol: 2
| 10. apríl 2004 6:36 širokú škálu ladenie VCO problém | | |
|
| môžete použiť niekoľko ** ** o varactor niektoré miesto v blízkosti BJT-E, niektoré blízkej BJT-B; a tie je potrebné starostlivo navrhnúť pufri v pracovnom pásme, tiež pridať AGC slučky. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
gggould
| 11. apríla 2004 6:10 Re: širokú škálu ladenie VCO problém | | |
|
| Vďaka za všetky vaše námety ...
Ale já stále nevedia, ako získať viac stálych Kvco. Práve teraz je Kvco na vysokej pásmo (~ 4GHz) je takmer 1,7 krát Kvco na nízke pásmo (~ 3GHz).
Ahoj IICCEE, nemám úplne pochopiť, čo tým myslíte. Mohli by ste objasniť pojem trochu víc? Práve teraz som umiestnenie dvojice back-to-back varactor medzi kríž viazanú BJT-C pre jemné doladenie.
Mimochodom, je tam niečo mám pozrieť do deigning kým ty pufra (emitor následník)? Ja len viem, že som dostal ku kontrole cudzopasné čiapky.
Vďaka znova! |
|
| Späť na začiatok | |
 |
IICCEE
Založený: 24. december 2001 Príspevky: 233 Pomohol: 2
| 11. apríla 2004 9:24 širokú škálu ladenie VCO problém | | |
|
| Mám na mysli nielen nechať varactor medzi kríž viazanú BJT-C pre jemné doladenie, ale aj copuled z BJT-E.and pomocou viac ako dvoma varactor. (ako je mini-obvody produktu)
a tiež môžete pomocou ADS návrhár sprievodca pre to urobiť, a vykonať niektoré upraviť pre Vašu aplikáciu. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
PSF
Založený: 07 február 2002 Príspevky: 735 Pomohol: 67
| 11. apríl 2004 22:20 Re: širokú škálu ladenie VCO problém | | | Štítky: VCO kvco rozmedzí |
|
| Vaša VCO je naladený o viac ako 23% frekvenční rozsah (800 MHz/3.5 GHz). Zmena VCO citlivosť Kvco na 1,7 nie je nič neobvyklé v takej veľkej frekvenčný rozsah ladenie. A zmena výkonu, ako oscilátor Q zmien počas ladenia. Varacor diódy, ktoré používate? Ako veľká zmena doladenie napätia je potrebné pre ladenie 800 MHz? Aké sú zmeny vo výkone? |
|
| Späť na začiatok | |
 |
gggould
| 11. apríl 2004 23:57 Re: širokú škálu ladenie VCO problém | | |
|
| Děkuji, IICCEE. Teraz už to mám.
Som pomocou NMOS v N_well varactor s 0.3 ~ 2.5V Vtune. "VCO" (ne buffer) výstup zmení z, 4 VPP na, 7 VPP.
No, je Kvco zmien je naozaj veľká bolesť hlavy mě. Ako môžem navrhnúť slučky filter pre kompenzáciu Kvco variant. Okrem toho - 20% varactor procesu variácie (čo bude mať za následok posun o 300MHz) i moč ma ... |
|
| Späť na začiatok | |
 |
nadýmavý
Založený: 19 júl 2002 Príspevky: 4988 Pomohol: 307 Miesto: Stredné Earth
| 12. apríla 2004 0:37 Re: širokú škálu ladenie VCO problém | | |
|
| | Pokiaľ ide o ladění citlivosti je máte dve možnosti. Jedným z nich je, aby sa slučka parametre dostatočne široká, aby sa stabilný so všetkými hodnotami. Druhou je, aby sa odškodnenie obvode, ktoré znižuje alebo zvyšuje zisk slučky na nízkej alebo vysokej úrovni. To môže byť vykonané s deliča napätie sa rad diód a odpory v odchýlili trasu. Tiež môže byť vykonané s diódou-rezistor sietí v spätnej väzbe na op amp. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
lijulia
Založený: 05 január 2003 Príspevky: 78
| 13. mája 2004 8:20 širokú škálu ladenie VCO problém | | |
|
| | ako o použitie hrubej ladenie kompenzovať procesu Temp variant? |
|
| Späť na začiatok | |
 |