Pravidlá | Naposledy príspevky | RSS tému | Hľadať | Registrácia | Prihlásenie

Harddisk (ATA) na Ethernet / emulátor

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hobby obvody a malé projekty Problémy -> harddisk (ATA) na Ethernet / emulátor
Arabské znenie Bulharská verzia Katalánsky verzia Česká verzia Dánske znenie Nemecká verzia Grécke znenie Anglická verzia Španielske znenie Fínske znenie Francúzska verzia Hindčina verzia Chorvátsky verzia Indonézska verzia Talianska verzia Hebrejské znenie Japonská verzia Kórejská verzia Litovská verzia Lotyšská verzia Holandské znenie Nórska verzia Poľská verzia Portugalská verzia Rumunská verzia Ruská verzia Slovenská verzia Slovinská verzia Srbská verzia Švédske znenie Tagalog version Ukrajinská verzia Vietnamčina verzia Čínsky verziu
Autor Správa
kyndal

Založený: 16. februára 2003

Post 27 apríla 2003 13:53 harddisk (ATA) na Ethernet / emulátor

Zdravím všetkých ..

Len som mal tento bláznivý nápad!
Mám tento m3po mp3 prehrávač .. a já bych chtěl mít reallt to hrať na mp3
z môjho servera, Insted na vnútorný pevný disk ..
tak, ako o poskytnutie IDE emulaci, že zásuvky v Insted og na pevný disk,
tento emulátor emuluje potom pevný disk pre m3po. a získava údaje zo siete ..

je to na všetkých posible .. je to urobiť?
Akékoľvek myšlienky!

/ Rune Kyndal
Späť na začiatok
Dainis

Založený: 15. máj 2001
Pomohol: 56

Post 27 apríla 2003 14:28 Re: harddisk (ATA) na Ethernet / emulátor

Ďalšie jednoduché a reálne dosahuje nové siete (Ethernet a TCP / IP) BaseT MP3 prehrávač .... Úsmev
Späť na začiatok
kyndal

Post 27 apríla 2003 18:23

Áno ofcource .. Ale nie je to len, že ..
celý nápad, og emulačných jeden pevný disk prostredníctvom siete, by mohla byť použitá v mnohých prípadoch!

to by mohlo byť dokonca CF karta! potom môže trvať aj fotky s mojím digicam,
priamo na môj server! Úsmev ..

ale spojenie "starých" ide založené jednotky, by bolo verry šikovný.

Existuje veľa projektov, týkajúcich sa napríklad pic16f877
kde disky a cdroms boli pripojené.
sieťové karty a tiež ..
tak, že znalosť probally ven!

/ Kyndal
Späť na začiatok
Dainis

Post 27 apríla 2003 19:52

Pripojenie akejkoľvek IDE zariadenia k procesoru je jednoduchá, ale aby emulaci IDE zariadení s sieťový protokol komína a dátové siete maping to IDE sektory, nie je jednoduché ...
Späť na začiatok
Silvio

Založený: 31. decembra 2001
Pomohol: 90

Post 27 apríla 2003 21:29
Štítky: ATA ethernet

Ahoj kyndal,

Ak budete postupovať podľa miesta, ktoré napísal Dainis celkovo toto fórum nájdete ąité avíza týkajúce siete. V súčasnej dobe myšlienka nie je výnimkou z pravidla vyššie.

Avšak, ak máte dosť netrpezlivý a ochotní stráviť nejaký čas na tému (mám na mysli viac ako šialený nápad) môžete kúpiť hotové PCB ako vidíte na priloženej fotografii. Je pravda, že na palube bol vyvinutý s cieľom na mysli, ale môžete obrátiť smerom na ATA konektor a pripojiť je váš kábel od mp3 prehrávači, potom použite 64K X 16 pre pufračnej údajov, ktoré prichádza zo siete cez RTL8019 controler a urobiť MP3 prehrávač si myslí, že je to pevný disk pripojiť.
Zjavné, je potrebné prepísať celý kód pre ATmega 128 micro.
Nájdete tu informácie o: http://www.edtp.com/ata.htm
Je to veľká Chalenge. Nehovorím vám podarí 100% vzhľadom na autobusovej lattency cache a účinnosť. Možno budete musieť prepnúť do 100m ethernet čipu.
Já nevím, pretože som nebol súdený predtým. Ale je to lepšie ako nič.

Späť na začiatok
Dainis

Post 27 apríla 2003 22:48

[quote = "Silvio"]
Je pravda, že na palube bol vyvinutý s cieľom na mysli, ale môžete obrátiť smerom na ATA konektor a pripojiť je váš kábel od mp3 prehrávač

[quote]

Ahoj Silvia,

Napísal som, že pripojenie IDE disk na CPU a sieť nie je problém, a
ak je možné nájsť mnoho vzorov na internete, ale "obrátenom smere ATA konektor" nie je ľahké, musíte použiť špeciálny řadič IC z HDD alebo PFGA ATA pre vysokorýchlostné emulace ....
Späť na začiatok
Silvio

Post 28 apríla 2003 2:13
Štítky: ATA ethernet

Ahoj Dainis,

Tie sú pre vysokorýchlostné emulaci.
Hľadaný som trochu a zistil, že väčšina z mp3 prehrávač vybavený HDD za pamäťové médiá, nie sú plne využívať IDE ATA a rysov. , you can still do "reverse direction of ATA conector" in one word, emulation. Preto som sa stále domnievajú, že pre tento typ aplikácií, a to len za to, stále sa môžete do "obrátenom smere ATA konektor" v jedno slovo, emulaci.
Ale, rovnako ako tie vyššie spomenuté, skutočnú vysokou rýchlosťou emulace nie je možné bez použitia špeciálnej řadič IC z HDD alebo FPGA. To znamená, že je predpoklad, že kyndal emulačných jeden pevný disk prostredníctvom siete, by mohla byť použitá v mnohých prípadoch to nie je úplné trvalé ktoré emulaci som hovoriť predovšetkým ako stále možné. Je stále potreba týchto obvodov uvedených vás a ďalšie konštrukčné prístup.

Súhlasím s Vami, že jednoduchšie a reálny dosahuje nové siete (Ethernet a TCP / IP) založené MP3 prehrávač, skôr ako maping IDE sektora prostredníctvom siete.
Naozaj šialenstvo. Menej bolesti hlavy, ak je kompletné súbory sú uvedené v lokálnej cache a kŕmenie mp3 jadra.
Jediné, je prístup k sieti, a ak sú poskytované výsady, extrahovať požadovaný MP3 súbor.
Áno, tento návrh je oveľa životaschopné.

Silvio
Späť na začiatok
Silvio

Post 28 apríla 2003 10:50
Štítky: ATA ethernet Terratec mp3o

Ahoj kyndal,

Viete, ako je poháňaný HDD vnútri mp3po mp3 prehrávač?
Nadväzuje na FAT 16 alebo 32 súborové systémy? To znamená, že ju možno vytiahnuť z krabice, naložené v PC a potom fited znova.
Alebo HDD ukladanie dát je to nič iného ako kontinuálny prúd bajtov šíriť okolo odvetviach a prístupná proprietární formát vnútri vášho mp3o mp3 prehrávač?
Týmto spôsobom ste mimo amovible pamäťové zariadenia, ktoré by mohli byť nahrány z počítača len v rámci normálnej vonkajšej zbernice: USB, ethernet, paralelnej, sériovej .... a to podľa údajov výrobcu.
Já jsem ti tieto veci, pretože som nenašiel žiadne Terratec mp3po mp3 prehrávač prácu s HDD. Len CD Rom zariadenia. A že ste hovorili o HDD emulací nemala konkrétne ATA Atapi.

Silvio
Späť na začiatok
Dainis

Post 28 apríla 2003 11:00

Našiel som toto:
http://www.m3po.net/_eng/index_eng.html
http://www.m3po.net/_eng/details.html

Ale tam je viac: na CD-ROM už nainštalovaný, konvenčné IDE disk možno ľahko dodatočná montáž! * Môžete kopírovať cez komprimované audio súbory a ich zoznamy skladieb na pevný disk. Vzhľadom k tomu, že 30 GB HDD, obsahuje viac ako 546 hodín (alebo 3 týždne!) Hudby, Terratec s m3po by mohla znamenať koniec náhlej potrebe priestor vo vašej CD stojan! Wink
Späť na začiatok
Silvio

Post 28 apríla 2003 11:38

Jo,

Čo sa očakáva, že počuje, formát súboru je kompatibilný so ISO9660/Joliet a tuk 16/32 súborové systémy.
Dávám na emulaci, pretože nemôžem konkurovať Hitachi SH703x; 32Bit RISC motora. Je to silný kôň a som malý somár konoch a tuku jazdec (říkám to HDD)

Silvio
Späť na začiatok
kyndal

Post 28 apríla 2003 13:10

Áno. ako bolo spomenuté, aj už zabudovaný jeden pevný disk v mojom m3po ..
Mám dokonca namontovaný, vymeniteľný pevný disk "stojan", takže to zaberie iba niekoľko minút, aby sa s transformáciou refilov na disku ...

ale já bych raději 120gigabajt môj disk na serveri, takže sú súbory avaible celej!

a ano je jednotka formátovaná s FAT ..

m3po na palube tiež mať na palube serialport konektor pre továreň ladiacimi ..
maby som mohol prepísať kód mať streamovanie z serialport posibility nějak ....

a podľa realtime emulaci a ATA .. No rýchlosť je fakt, že nie je dôležité. ako len potrebujete prehrávať mp3 na (pre tento projekt v každom mp3).

a naposledy!
pre tento projekt je princíp iba potrebné emulovat .. povedzme 10 MB pevný disk ..
m3po sa môže hrať playlistes rovnako ..
takže simulujúcemu mikroprocesor len sa stará o kopírovanie súborov, jeden v čase, v závislosti na playliste nějak?
tento ofcource je dificoult zmeniť skladbu realtime ..
ale potom 16 MB CF karta môže byť použitá ako "nárazník" og som RAM?

/ Rune Kyndal
Späť na začiatok
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Hobby obvody a malé projekty Problémy -> harddisk (ATA) na Ethernet / emulátor
Strana 1 z 1 Časy uvádzané v GMT 2 hodiny

Zneužitie | | Administrátor | | Moderátori | | Podporte nás | | sitemap
tému RSS