| Autor | Správa |
|---|
kyndal
Založený: 16. februára 2003 Príspevky: 61
| 27 apríla 2003 13:53 harddisk (ATA) na Ethernet / emulátor | | |
|
| Zdravím všetkých ..
Len som mal tento bláznivý nápad! Mám tento m3po mp3 prehrávač .. a já bych chtěl mít reallt to hrať na mp3 z môjho servera, Insted na vnútorný pevný disk .. tak, ako o poskytnutie IDE emulaci, že zásuvky v Insted og na pevný disk, tento emulátor emuluje potom pevný disk pre m3po. a získava údaje zo siete ..
je to na všetkých posible .. je to urobiť? Akékoľvek myšlienky!
/ Rune Kyndal |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Dainis
Založený: 15. máj 2001 Príspevky: 1451 Pomohol: 56
| 27 apríla 2003 14:28 Re: harddisk (ATA) na Ethernet / emulátor | | |
|
| Ďalšie jednoduché a reálne dosahuje nové siete (Ethernet a TCP / IP) BaseT MP3 prehrávač .... |
|
| Späť na začiatok | |
 |
kyndal
| 27 apríla 2003 18:23 | | |
|
| Áno ofcource .. Ale nie je to len, že .. celý nápad, og emulačných jeden pevný disk prostredníctvom siete, by mohla byť použitá v mnohých prípadoch!
to by mohlo byť dokonca CF karta! potom môže trvať aj fotky s mojím digicam, priamo na môj server! ..
ale spojenie "starých" ide založené jednotky, by bolo verry šikovný.
Existuje veľa projektov, týkajúcich sa napríklad pic16f877 kde disky a cdroms boli pripojené. sieťové karty a tiež .. tak, že znalosť probally ven!
/ Kyndal |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Dainis
| 27 apríla 2003 19:52 | | |
|
| | Pripojenie akejkoľvek IDE zariadenia k procesoru je jednoduchá, ale aby emulaci IDE zariadení s sieťový protokol komína a dátové siete maping to IDE sektory, nie je jednoduché ... |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Silvio
Založený: 31. decembra 2001 Príspevky: 800 Pomohol: 90
| 27 apríla 2003 21:29 | | | Štítky: ATA ethernet |
|
| Ahoj kyndal,
Ak budete postupovať podľa miesta, ktoré napísal Dainis celkovo toto fórum nájdete ąité avíza týkajúce siete. V súčasnej dobe myšlienka nie je výnimkou z pravidla vyššie.
Avšak, ak máte dosť netrpezlivý a ochotní stráviť nejaký čas na tému (mám na mysli viac ako šialený nápad) môžete kúpiť hotové PCB ako vidíte na priloženej fotografii. Je pravda, že na palube bol vyvinutý s cieľom na mysli, ale môžete obrátiť smerom na ATA konektor a pripojiť je váš kábel od mp3 prehrávači, potom použite 64K X 16 pre pufračnej údajov, ktoré prichádza zo siete cez RTL8019 controler a urobiť MP3 prehrávač si myslí, že je to pevný disk pripojiť. Zjavné, je potrebné prepísať celý kód pre ATmega 128 micro. Nájdete tu informácie o: http://www.edtp.com/ata.htm Je to veľká Chalenge. Nehovorím vám podarí 100% vzhľadom na autobusovej lattency cache a účinnosť. Možno budete musieť prepnúť do 100m ethernet čipu. Já nevím, pretože som nebol súdený predtým. Ale je to lepšie ako nič.
|
|
| Späť na začiatok | |
 |
Dainis
| 27 apríla 2003 22:48 | | |
|
| [quote = "Silvio"] Je pravda, že na palube bol vyvinutý s cieľom na mysli, ale môžete obrátiť smerom na ATA konektor a pripojiť je váš kábel od mp3 prehrávač
[quote]
Ahoj Silvia,
Napísal som, že pripojenie IDE disk na CPU a sieť nie je problém, a ak je možné nájsť mnoho vzorov na internete, ale "obrátenom smere ATA konektor" nie je ľahké, musíte použiť špeciálny řadič IC z HDD alebo PFGA ATA pre vysokorýchlostné emulace .... |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Silvio
| 28 apríla 2003 2:13 | | | Štítky: ATA ethernet |
|
| Ahoj Dainis,
Tie sú pre vysokorýchlostné emulaci. Hľadaný som trochu a zistil, že väčšina z mp3 prehrávač vybavený HDD za pamäťové médiá, nie sú plne využívať IDE ATA a rysov. , you can still do "reverse direction of ATA conector" in one word, emulation. Preto som sa stále domnievajú, že pre tento typ aplikácií, a to len za to, stále sa môžete do "obrátenom smere ATA konektor" v jedno slovo, emulaci. Ale, rovnako ako tie vyššie spomenuté, skutočnú vysokou rýchlosťou emulace nie je možné bez použitia špeciálnej řadič IC z HDD alebo FPGA. To znamená, že je predpoklad, že kyndal emulačných jeden pevný disk prostredníctvom siete, by mohla byť použitá v mnohých prípadoch to nie je úplné trvalé ktoré emulaci som hovoriť predovšetkým ako stále možné. Je stále potreba týchto obvodov uvedených vás a ďalšie konštrukčné prístup.
Súhlasím s Vami, že jednoduchšie a reálny dosahuje nové siete (Ethernet a TCP / IP) založené MP3 prehrávač, skôr ako maping IDE sektora prostredníctvom siete. Naozaj šialenstvo. Menej bolesti hlavy, ak je kompletné súbory sú uvedené v lokálnej cache a kŕmenie mp3 jadra. Jediné, je prístup k sieti, a ak sú poskytované výsady, extrahovať požadovaný MP3 súbor. Áno, tento návrh je oveľa životaschopné.
Silvio |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Silvio
| 28 apríla 2003 10:50 | | | Štítky: ATA ethernet Terratec mp3o |
|
| Ahoj kyndal,
Viete, ako je poháňaný HDD vnútri mp3po mp3 prehrávač? Nadväzuje na FAT 16 alebo 32 súborové systémy? To znamená, že ju možno vytiahnuť z krabice, naložené v PC a potom fited znova. Alebo HDD ukladanie dát je to nič iného ako kontinuálny prúd bajtov šíriť okolo odvetviach a prístupná proprietární formát vnútri vášho mp3o mp3 prehrávač? Týmto spôsobom ste mimo amovible pamäťové zariadenia, ktoré by mohli byť nahrány z počítača len v rámci normálnej vonkajšej zbernice: USB, ethernet, paralelnej, sériovej .... a to podľa údajov výrobcu. Já jsem ti tieto veci, pretože som nenašiel žiadne Terratec mp3po mp3 prehrávač prácu s HDD. Len CD Rom zariadenia. A že ste hovorili o HDD emulací nemala konkrétne ATA Atapi.
Silvio |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Dainis
| 28 apríla 2003 11:00 | | |
|
| Našiel som toto: http://www.m3po.net/_eng/index_eng.html http://www.m3po.net/_eng/details.html
Ale tam je viac: na CD-ROM už nainštalovaný, konvenčné IDE disk možno ľahko dodatočná montáž! * Môžete kopírovať cez komprimované audio súbory a ich zoznamy skladieb na pevný disk. Vzhľadom k tomu, že 30 GB HDD, obsahuje viac ako 546 hodín (alebo 3 týždne!) Hudby, Terratec s m3po by mohla znamenať koniec náhlej potrebe priestor vo vašej CD stojan! |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Silvio
| 28 apríla 2003 11:38 | | |
|
| Jo,
Čo sa očakáva, že počuje, formát súboru je kompatibilný so ISO9660/Joliet a tuk 16/32 súborové systémy. Dávám na emulaci, pretože nemôžem konkurovať Hitachi SH703x; 32Bit RISC motora. Je to silný kôň a som malý somár konoch a tuku jazdec (říkám to HDD)
Silvio |
|
| Späť na začiatok | |
 |
kyndal
| 28 apríla 2003 13:10 | | |
|
| Áno. ako bolo spomenuté, aj už zabudovaný jeden pevný disk v mojom m3po .. Mám dokonca namontovaný, vymeniteľný pevný disk "stojan", takže to zaberie iba niekoľko minút, aby sa s transformáciou refilov na disku ...
ale já bych raději 120gigabajt môj disk na serveri, takže sú súbory avaible celej!
a ano je jednotka formátovaná s FAT ..
m3po na palube tiež mať na palube serialport konektor pre továreň ladiacimi .. maby som mohol prepísať kód mať streamovanie z serialport posibility nějak ....
a podľa realtime emulaci a ATA .. No rýchlosť je fakt, že nie je dôležité. ako len potrebujete prehrávať mp3 na (pre tento projekt v každom mp3).
a naposledy! pre tento projekt je princíp iba potrebné emulovat .. povedzme 10 MB pevný disk .. m3po sa môže hrať playlistes rovnako .. takže simulujúcemu mikroprocesor len sa stará o kopírovanie súborov, jeden v čase, v závislosti na playliste nějak? tento ofcource je dificoult zmeniť skladbu realtime .. ale potom 16 MB CF karta môže byť použitá ako "nárazník" og som RAM?
/ Rune Kyndal |
|
| Späť na začiatok | |
 |