Pravidlá | Naposledy príspevky | RSS tému | Hľadať | Registrácia | Prihlásenie

Testovanie príjemcu transceiver čipu.

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> VF, mikrovlnná, antén a optika -> Testovanie príjemcu transceiver čipu.
Arabské znenie Bulharská verzia Katalánsky verzia Česká verzia Dánske znenie Nemecká verzia Grécke znenie Anglická verzia Španielske znenie Fínske znenie Francúzska verzia Hindčina verzia Chorvátsky verzia Indonézska verzia Talianska verzia Hebrejské znenie Japonská verzia Kórejská verzia Litovská verzia Lotyšská verzia Holandské znenie Nórska verzia Poľská verzia Portugalská verzia Rumunská verzia Ruská verzia Slovenská verzia Slovinská verzia Srbská verzia Švédske znenie Tagalog version Ukrajinská verzia Vietnamčina verzia Čínsky verziu
Autor Správa
dkumar

Založený: 04 január 2008
Pomohol: 1

Post 24. apríl 2008 9:05 Testovanie príjemcu transceiver čipu.

Nazdar! Všetci!

Musím test prijímače bradu založené na ZigBee transceiver.The vstup je LNA vstupov a výstupov v podobe ADC.I majú aj výstupný pin na čipe tvoria filter, ktorý je umiestnený po stanovuje prepočítacie zmiešavače.

Prosím, dajte mi vedieť, aké sú požiadavky, ktoré by malo aj test for.following je zoznam, ktorý som našiel:
a) Zisk testovanie.
b) prijímač lineárnosti
c) citlivosť prijímača
Ale aj napriek tomu pocit, že existuje niekoľko vecí, ktoré môžem test.For príklad I / Q nesúlad apod

Žiadam, aby ste mi povedať, aké sú štandardné testovacie parametre prijímača reťazca a ako to chodí, že testovanie.
Mám všetky nástroje, ako generátor funkcií, spektrum analyzer, logické analyzátor a VNA.Also keď potrebujem niečo iné prosím povedzte im.

Hľadáte skoré odpovede a poďakovať vopred ..

-dk
Späť na začiatok
View user's profile
Mazza

Založený: 03. november 2001
Pomohol: 75

Post 24. apríl 2008 19:07 Testovanie príjemcu transceiver čipu.

Hej to zdá zaujímavé: môže to byť veľa práce, naozaj.

Začnime od začiatku:
Zvyčajne je skúška z riadeného špecifikácie, ktoré musia byť splnené. Máte taký doklad, alebo nie?

Ak áno, máte merať všetky parametre v manuáli.

Mazza
Späť na začiatok
View user's profile
dkumar

Post 24. apríl 2008 19:25 Re: Testovanie príjemcu transceiver čipu.

Nazdar! Mazza

Áno, jeho zaujímavú prácu ...
Vlastne som sa transceiver čipe, ktorý je založený na ZigBee protocol.Its nulovej-AK architektúry.

Čip bol navrhnutý jedným z predchádzajúcich študentov tu na mojej vysokej škole a ja som si prečítal, že vykonanie určené for.So ako neexistuje žiadny dôkaz, ale moje práce je, aby sa list úrovni dokumente vyskúšajte.

Už som urobil PCB doska pre čip a tiež testuje frekvencie syntezátoru v chip.Not chcem vyskúšať prijímač bradu, kde by som mohol nájsť špecifikácie, uvedená aj above.Problem je, pretože já se pak analógová data cez LNA vstup (možno vytvoriť funkciu generátora) a po získaní niektoré analógové spracovanie signálu vo strane čipu som dostať digitálny výstup tvoria ADC na konci reťazca.

Ako sa bude aj zabezpečenie toho, že sa očakávaný výstup a potom môžete overiť aj na ďalšie špecifikácie ...

Dúfam, že som moju vlastnú tvorbu jasné.
Späť na začiatok
View user's profile
Mazza

Post 25 apríla 2008 6:03 Testovanie príjemcu transceiver čipu.

Myslím, že môžete urobiť pár vecí.

Po prvé, je určite potreba RF signálu generátora, ktoré ste nezmieňuje.
Použitím v pásme CW (mierne kompenzovať voči LO) tón na LNA, môžete získať ADC výstup (logickú analyzer je OK pre tento) a urobiť math vidieť výstupného spektra, takže si môžete vypočítať zisk, lineárnosť , passband a tak ďalej.

Alebo môžete vyskúšať analógové oddelene od ADC, ktoré majú prístup k základnej pásmo filtra výstup.

Za NF opatrenia budete potrebovať ciachované zdrojmi hluku.

Mazza
Späť na začiatok
View user's profile
dkumar

Post 25 apríla 2008 6:51 Re: Testovanie príjemcu transceiver čipu.

"Najprv vám určite potrebovať RF signálu generátora, ktoré ste nezmieňuje."

Áno aj prehľadné, že posledný deň.

"Použil v pásme CW (mierne kompenzovať voči LO) tón na LNA,"
I didnt dostať, čo si myslia CW tón. a prečo by mal mať formu kompenzovať LO frekvenciu? Myslím, že nulová-AK architektúra bude mať LO frekvencii rovnaký ako prichádzajúci signál (čo je modulované)

"môžete získať na výstupe ADC (logiku analyzer je OK pre tento)"

Áno, toto vyzerá v poriadku ..

"A to math vidieť výstupného spektra, takže si môžete vypočítať zisk, lineárnosť, passband a tak ďalej."

Mohli by ste mi prosím vypracovať na matiku? I Nenašli done oveľa komunikáciu založenú samozrejme. Aká matematika môže byť potrebné nájsť špecifikácie tvorí takto získané logických úrovniach?

"Alebo si môžete vyskúšať analógové oddelene od ADC, ktoré majú prístup k základnej pásmo filtra výstup."

test analógových samostatne znamená?

"" Za NF opatrenia budete potrebovať ciachované zdrojmi hluku. "
kalibráciu, čo?
Späť na začiatok
View user's profile
Mazza

Post 25 apríla 2008 17:36 Re: Testovanie príjemcu transceiver čipu.

OK, jeden po druhom:

"" Použil v pásme CW (mierne kompenzovať voči LO) tón na LNA, "
I didnt dostať, čo si myslia CW tón. a prečo by mal mať formu kompenzovať LO frekvenciu? Myslím, že nulová-AK architektúra bude mať LO frekvencii rovnaký ako prichádzajúci signál (čo je modulovania) "
CW: kontinuálna vlna, jednoduché sine vĺn. Na meranie malých signálov zisk zvyčajne je použité CW, a potrebujete používať ho v frekv interval LO \-BW / 2 pre meranie v základnej pásmo v okruhu 0-BW / 2.

"Mohli by ste prosím o vypracovanie math? Som neudělal veľa komunikačných kurzu. Math Čo by mohlo byť potrebné nájsť špecifikácie tvorí takto získané logické úrovne?"
Na CW signál 0-BW / 2 pásma prechádza ADC, získavajú logiku analyzer, potom musia byť prevedené do spektra, na meranie jeho spektrálnej charakteristiky. Nemám veľké skúsenosti v oblasti, ale môžete pozrieť na mnoho ADC referencie v literatúre.

"test analógových oddelene znamená?"
Ak si vyberiete analógového signálu pred ADC (z testovacích bodu vám bolo uvedené), budete merať iba analógových obvodov.

"ciachovaní, čo?"
NF merania sú zvyčajne založené na horúcej / studenej (alebo tzv Y-faktor) metóda.
Potrebujete šum diódy, ktoré generuje dobre známe hladiny hluku, takže je "kalibrovať". Pozri napríklad cp.literature.agilent.com/litweb/pdf/5952-3706E.pdf

Mazza
Späť na začiatok
View user's profile
dkumar

Post 28 apríla 2008 15:03 Re: Testovanie príjemcu transceiver čipu.

Ahoj Mazza ..

Urobil som, čo najviac ... ale 1 vec, ak by ste mi mohol povedať ....

Mám produkcie tvoria filter od miesta, kde môže mať aj analógový výstup. Povedz, ak aj vstupné sine vlnu LO Δ potom bude aj nejaký výstup v tomto bode, ktorý môže i uschnúť vidieť na rozsahu alebo v spektre analyzer.But ako nájde SNR výstup? môžete tiež nájsť aj citlivosť a lineárnosť forme formulára túto metódu?

Hľadáte pre vašu odpoveď ....
Späť na začiatok
View user's profile
Mazza

Post 28 apríla 2008 18:56 Testovanie príjemcu transceiver čipu.

SNR možno hodnotiť Zisk merania hluku a obrázok zvlášť.
Citlivosť závisí na požadovanom min SNR na Demodulátor. Min SNR závislý na Demodulátor sám a na vybrané modulačná schéma, takže si môžete vypočítať citlivosť od min SNR požiadal (a sytem pásma, samozrejme).

Pre linearity, môžete merať IIP3 injekćná 2 RF signálu, ako je rovnaký výkon a na frekv LO a LO delta1 delta2. Nájdete na výstupe iba delta1 a delta2 tóny a ich intermodulation výrobkov, takže si budete môcť zmerať prijímač IP3. Postarajte sa, aby používanie freqs ako delta1 / 2 a intermods vám padne do pásma.

Dúfam, že to môže pomôcť.
Mazza
Späť na začiatok
View user's profile
dkumar

Post 28 apríla 2008 20:46 Re: Testovanie príjemcu transceiver čipu.

Díky moc za tých pomoct.
Tiež,
Mám vypočítať NF ručne alebo je nejaké nástroje?

na citlivosť (dBm) -174 = B (dB) NF SNR má byť použitá?

pretože existuje iba jeden vstup, LNA, ako vstreknite dva RF signálu? A čo presne vás znamenalo, keď si povedal, postarať sa o frekvencii a delta1 / 2 bude v mojich pásma?

Hľadáte pre Vašu odpoveď

-dk
Späť na začiatok
View user's profile
RFCMOS

Založený: 05. mája 2005
Pomohol: 22

Post 28 apríla 2008 23:22 Re: Testovanie príjemcu transceiver čipu.

Nazdar,

Môžete použiť RF combiner najlepšie dva signály.
Musíte dbať na to, aby sa tretia poradí intermodulation výrobky budú v kapele. Inými slovami, že im nebude vyfiltrovať v filtre prítomný vo vašom dostávať reťazca.
Späť na začiatok
View user's profile
Mazza

Post 29. apríla 2008 7:38 Testovanie príjemcu transceiver čipu.

jo
Súhlasíte s RFCMOS.

Mazza
Späť na začiatok
View user's profile
dkumar

Post 08. mája 2008 6:23 Re: Testovanie príjemcu transceiver čipu.

HI!

Prosím, dajte mi vedieť, ak som k výpočtu NF ručne alebo možno použiť aj niektoré instrument.I potrebovať pre výpočet SNR.

Hľadáte pomoc

Vďaka.
Späť na začiatok
View user's profile
Google
AdSense

Post 08. mája 2008 6:23 Reklamy

Späť na začiatok
Mazza

Post 08. mája 2008 6:38 Testovanie príjemcu transceiver čipu.

Môžete robiť oboje.
Byť ZIF prijímač, mali by ste použiť zdroj hluku s kapelou (a ENR) od nízkych frekv (zvyčajne zdrojov hluku nízke pásmo 10 MHz), aby kalibráciu vášho nástroja aj v sub-1MHz kapely.
Ďalšie podrobnosti nájdete na:
http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/an_pk/2875

Dúfam, že to môže pomôcť.
Mazza
Späť na začiatok
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> VF, mikrovlnná, antén a optika -> Testovanie príjemcu transceiver čipu.
Strana 1 z 1 Časy uvádzané v GMT 2 hodiny

Zneužitie | | Administrátor | | Moderátori | | Podporte nás | | sitemap
tému RSS