| Autor | Správy |
|---|
ec Navneet
Som Užívateľ: 21 február 2008 Príspevky: 3
| 21.února 2008 18:55 Prečo JK flip-obvody | | |
|
| Prosím, či niekto môže odpovedať na môj tieto 3 otázky: --
1.Why JK flip-obvody sa nazývajú Prejsť na FFS zabiť? 2. Aká je zvláštny v tom odkazom "pevnom stave spínacie prístroje (eg.JFET atď)," koniec koncov všetci vieme, že sú samozrejme aj na "pevnom stave"? 3.Ako fyzickej veľkosti induktorov alebo kondenzátorov závisí na frekvencii, pri ktorej fungujú?
Poďakoval You in advance ............ |
|
| Späť na začiatok | |
 |
avi_e --
Som Užívateľ: 18 február 2008 Príspevky: 85 Pomohol: 5 Miesto: Česká republika
| 22. februára 2008 15:25 Re: Prečo JK flip-obvody | | |
|
| Hi-mailom, Tu je odpoveď na svoju otázku, 2..
Pred vynálezom tranzistorov, čoskoro ľudia používajú elektrónky. Boli duté v prírode a tranzistorov, ktoré vidíme dnes sú z masívneho kremík alebo germánium. To je dôvod, prečo je pomenovaný. Ak chcete vedieť viac o tomto v kapitole "SOLID STATE ELEKTRONICKÉ ZARIADENIA" Ben & G. Streetman Sanjay Banerjee, Prentice Hall of India Pvt Ltd
Vďaka., Bye Bye!! |
|
| Späť na začiatok | |
 |
hal
Som Užívateľ: 12 november 2007 Príspevky: 107 Pomohol: 21 Miesto: Baskicko
| 22. februára 2008 23:29 Re: Prečo JK flip-obvody | | |
|
| | ec Navneet Napísal: | | 1.Why JK flip-obvody sa nazývajú Prejsť na FFS zabiť? | Jump-Kill je JK, RS, čo je Reset-Set in obvody RS preklápací ...
| ec Navneet Napísal: | | 3.Ako fyzickej veľkosti induktorov alebo kondenzátorov závisí na frekvencii, pri ktorej fungujú? | Fyzická veľkosť má vplyv na ich hlavné parametre: Kapacita kondenzátora a na indukčnosti induktoru.
Impedance ktoréhokoľvek z týchto prvkov je funkcia frekvencie, ktoré pracujú, a ich parametrov. Pre kondenzátor, jeho impedancia:
=\frac{1}{j\cdot \omega \cdot C})
A pre induktoru:
=j \cdot \omega \cdot L)
Takže ako vidíte, bude impedancia líšiť v závislosti na jeho parameter, teda v závislosti na jeho fyzickú geometriu. V prípade plného paralelný-doska kondenzátora, napríklad, je kapacita označené výrazom:

Kde Je permitivityof dielektrikum je oblasť dosiek a d je vzdialenosť medzi nimi. Ako môžete vidieť, tým väčšiu taniere, väčšiu kapacitu. Rovnakým spôsobom, dlhšiu vzdialenosť, tým nižšiu kapacitu. Takže geometria má vplyv na jeho schopnosti.
Pre valcové induktorom, napríklad, je jej indukčnosť označené výrazom:

Kde okrem iného, N je počet vinutia cievky, je oblasť cross-časť úlohy, a L je celková dĺžka cievky ... Takže znovu, na rozdiel od populárneho presvedčenia muž ... Size Matters 
Ďalší pohľad na Wikipédii:
http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor http://en.wikipedia.org/wiki/Inductor
Hope it helps. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
cole4eng
Som Užívateľ: 23 február 2008 Príspevky: 2
| 23 februára 2008 7:16 Prečo JK flip-obvody | | |
|
| | Great post haly. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
ec Navneet
Som Užívateľ: 21 február 2008 Príspevky: 3
| 23.únor 2008 18:40 Re: Prečo JK flip-obvody | | |
|
| | Veľmi vďačný za Vašu odpoveď .... |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Google AdSense

| 23.únor 2008 18:40 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Späť na začiatok | |
 |
sundarmeenakshi
Som Užívateľ: 12 december 2006 Príspevky: 321 Pomohol: 19
| 24 februára 2008 4:25 Re: Prečo JK flip-obvody | | |
|
| | haly Napísal: | | ec Navneet Napísal: | | 1.Why JK flip-obvody sa nazývajú Prejsť na FFS zabiť? | Jump-Kill je JK, RS, čo je Reset-Set in obvody RS preklápací ...
| ec Navneet Napísal: | | 3.Ako fyzickej veľkosti induktorov alebo kondenzátorov závisí na frekvencii, pri ktorej fungujú? | Fyzická veľkosť má vplyv na ich hlavné parametre: Kapacita kondenzátora a na indukčnosti induktoru.
Impedance ktoréhokoľvek z týchto prvkov je funkcia frekvencie, ktoré pracujú, a ich parametrov. Pre kondenzátor, jeho impedancia:
=\frac{1}{j\cdot \omega \cdot C})
A pre induktoru:
=j \cdot \omega \cdot L)
Takže ako vidíte, bude impedancia líšiť v závislosti na jeho parameter, teda v závislosti na jeho fyzickú geometriu. V prípade plného paralelný-doska kondenzátora, napríklad, je kapacita označené výrazom:

Kde Je permitivityof dielektrikum je oblasť dosiek a d je vzdialenosť medzi nimi. Ako môžete vidieť, tým väčšiu taniere, väčšiu kapacitu. Rovnakým spôsobom, dlhšiu vzdialenosť, tým nižšiu kapacitu. Takže geometria má vplyv na jeho schopnosti.
Pre valcové induktorom, napríklad, je jej indukčnosť označené výrazom:

Kde okrem iného, N je počet vinutia cievky, je oblasť cross-časť úlohy, a L je celková dĺžka cievky ... Takže znovu, na rozdiel od populárneho presvedčenia muž ... Size Matters 
Ďalší pohľad na Wikipédii:
http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor http://en.wikipedia.org/wiki/Inductor
Hope it helps. | možno vysvetliť u jk cllearly |
|
| Späť na začiatok | |
 |
hal
Som Užívateľ: 12 november 2007 Príspevky: 107 Pomohol: 21 Miesto: Baskicko
| 24.únor 2008 13:01 Re: Prečo JK flip-obvody | | |
|
| No je to celkom jednoduché:
JK Flip Flop má dva vstupy (J a K) a dve (v skutočnosti je to ako jedna), výstupy (Q a pretrhlo Q).
Pri aktivácii J vstup, je "skok", je to, aktivujete výstup Q. Inými slovami: je-li J = 1 (a teda K = 0), potom Q = 1 (a teda pretrhlo Q = 0). Takže aktivácie J vstup, ako je nastavenie výstupu do 1 (ako de S vstup SR fanda flop).
Pri aktivácii K vstup, je "zabiť", to je, môžete deaktivovať výstup Q. Inými slovami: je-li K = 1 (a teda, J = 0), potom Q = 0 (a teda pretrhlo Q = 1). K aktivácii takže vstup je ako nastavenie výstupu na 0 (ako R vstup SR fanda flop).
Potom tu sú dva možné stavy, pretože tam môže byť až 4 vstupy:
J = 0 a K = 0 sa používa na udržanie stanovenú hodnotu, zatiaľ čo J = 1 a K = 1 sa používa na prepínanie výstupu (ak je to 1, potom to bude 0, a naopak).
All these outputs only are taken on account each time a positive edge reaches the clock input. To znamená, že máte-li J = 1 a K = 0, bude Q nesmie 1 až hodinového signálu dosiahne hodiny vstup, ktorý je potom pri zmene stavu sa stane.
To je to, čo je J = 0 a K = 0 vstup je užitočné. Vďaka, že vstup, nezáleží na tom, koľko hodín vstupy dostaneme, pretože výjazd nezmení vôbec. V druhej ruke, s J = 1 a K = 1 výstup bude priebežne meniť s každou hranou hodín.
Nie som si istá, či je to jasné, ale pozrite sa na wikipedia článku: http://en.wikipedia.org/wiki/Flip-flop_ (elektronika) |
|
| Späť na začiatok | |
 |