| Autor | Správa |
|---|
PTC
Založený: 23. júl 2002 Príspevky: 5
| 12 augusta 2002 0:08 Potrebujete loď nabíjačky batérií schematickom | | | Štítky: |
|
| Podobne ako spomínané v tejto veci, bol by som veľmi thankfull aby ktokoľvek, kto by mohol dať ma alebo miesto mě do schematickom pre nabíjačku pre 12V 35 Ah loď batérie. Tento zdroj je 10hp vonkajší motor, ktorý dáva ~ 9 - ~ 17 V AC prúd, rôzneho o moc použiť.
Díky moc! |
|
| Späť na začiatok | |
 |
shanren
Založený: 12. október 2001 Príspevky: 106
| 12 augusta 2002 4:54 | | | Štítky: |
|
| ahoj, čo musíte urobiť, je nasledujúci: 1: po prvé, zmena striedavého na jednosmerné, môžete využiť plného mosta reguulator získať 11v-22v okolo jednosmerného napätia; 2: ak chcete nabiť bat v 11v, musíte ho zmeniť na 13.5v napätia (myslím hlavne vaše bat je olovo-kyselina jeden). Dostanete napätia: a sepic prevodník, ot jeden flyback alebo vpred converter.maybe aktuálne je trochu veľký, takže dopredu prevodníku je dobrá voľba; 3: môžete postaviť súčasný limit postúpil prevodník s výkonom 13,5-13.8 v účtovať vám bat; 4: ak je to trochu diffcult, môžete použiť prevodník stepdown získať 13.5v nabíjačky, ale môžete použiť výšky cca 14-15V, a ak áno, môžete navštíviť http://www.linear.com Pre niektoré info Najjednoduchšia cesta je len LM317 s aktuálne limit asi 1.5a, ale je to zlé účinnosti. dúfam, že tento vám môžu pomôcť. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
PTC
Založený: 23. júl 2002 Príspevky: 5
| 12 augusta 2002 8:13 | | | Štítky: |
|
| Shanren, ďakujeme Vám za odpoveď. Ale já nejsem "doma" s elektronikou takže verím, že moje vlastné schéma je vylúčené. Viem, ako to dať dohromady k existujúcemu okruhu, ale moju vlastnú tvorbu by bolo príliš veľa na mňa (ako som povedal, neviem nič o elektroniku). Tak, já bych veľmi ocenil schémy. Vďaka! |
|
| Späť na začiatok | |
 |
meax98
Založený: 25. november 2001 Príspevky: 445
| 12 augusta 2002 23:48 | | | Štítky: |
|
| Nájsť niečo užitočného: a) Tento high-výkon nabíjače rýchlo poplatky olovo-kyselina batérie a vypne pri plnej poplatok. Spočiatku poplatok súčasnej sa koná pri 2 A, ale ako rastie napätie batérie, prúd klesá. Pri súčasných klesne na 150 mA, nabíjač automaticky prepne na nižšie napätia float držať od prebíjanie. Až zadáte plnú dávku, tranzistorovými Ql svetla LED uviesť, že štatút.
b) Prispôsobiť nastavením odpor 500 ohmov, pričom pripojenej na plne nabitú batériu.
c) Na LM317HV regulátor sa používa ako bežný-obmedzené nabíjačku. Ak prúd R4 presahuje 0,6, Ql je zameraný na, ktorý sa tiahne ADJ terminálu z LM317 HV k vozovke a znižuje batérie-nabíjací prúd. Tenhle je pre 6V, ale môžete si nastaviť odpory na 12V. |
|
| Späť na začiatok | |
 |