Pravidlá | Naposledy príspevky | RSS tému | Hľadať | Registrácia | Prihlásenie

konštrukcia cpu

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Metodiky ASIC Design & Tools (Digital) -> návrh cpu
Arabské znenie Bulharská verzia Katalánsky verzia Česká verzia Dánske znenie Nemecká verzia Grécke znenie Anglická verzia Španielske znenie Fínske znenie Francúzska verzia Hindčina verzia Chorvátsky verzia Indonézska verzia Talianska verzia Hebrejské znenie Japonská verzia Kórejská verzia Litovská verzia Lotyšská verzia Holandské znenie Nórska verzia Poľská verzia Portugalská verzia Rumunská verzia Ruská verzia Slovenská verzia Slovinská verzia Srbská verzia Švédske znenie Tagalog version Ukrajinská verzia Vietnamčina verzia Čínsky verziu
Autor Správa
zhoury

Založený: 25. apríl 2002

Post 05 júla 2002 10:49 designu cpu

Teraz mám preject návrh 64 bitový procesor. Mám otázku komu majú skúsenosti s týmto that.pls pm sa ma, či máte skúsenosti s týmto a radi pomáhajú iným.
Späť na začiatok
povídavý

Založený: 18. marec 2002
Poloha: Izrael

Post 05 júla 2002 11:05

Nazdar

máte nejaké info o VHDL jadro procesora na adrese:

www.opencores.org

Tiež sa môžete opýtať tu.

S pozdravom.
Späť na začiatok
zhoury

Post 05 júla 2002 14:48
Štítky: ako navrhnúť cpu

Najprv vďaka za upovídaný.
Teď jsem s účasťou v projektovanie reálnej zložitejšie ako vstavané cpu cpu. To je kompatibilný s Intel IA64.So teraz chcem spriateliť s tými, ktorí pracujú pre Intel alebo ibm.I potrebujú vedieť, ako sa konštrukcie týchto CPU.
Späť na začiatok
Ace-X

Založený: 25 január 2002
Pomohol: 26

Post 05 júla 2002 15:53

IA-64? Veľmi Happy

Ne šanca! Pravdepodobne sa jedná o najzložitejšie procesor na trhu. Podporuje dynamické kód preklad z x86 kód (CISC architektúry) s interným VLIW reprezentáciu. Řeknu vám viac: Hlavným dôvodom, prečo nie je komerčne dostupný VLIW procesorov je, že tieto druhy procesor potrebuje veľmi zložitý prekladač, že sa budú môcť pozrieť cez rôzne pobočky v algoritmom a previesť ju na dlho-slovo príkaz. Tihle chlapi (od Intelu a HP) vystúpil ešte šílená vec - budú realizované v tomto kompileru hardware! Sú určené pre niekoľko rokov.
A hneď, ako si myslíte, keď budete dokončiť tento design? Očakávam, že bude v 20 rokoch, ak budete šťastní?

S prianím,

Ace-X.
Späť na začiatok
zhoury

Post 05 júla 2002 16:25 Nejsem vtipalek.

Som vážne. Ak niekto má záujem pomáhať mi pls pm me. Teraz máme skúsenosti pre rozvoj chinset asi 4 milióny brány a chcú robiť viac. Teraz mám nového designu cpu a chcú vedieť rozdiel medzi chipsetem a CPU. Chcem vedieť, že základné pre navrhovanie takýchto cpu predovšetkým ako navrhnúť nízku makro alu.We mať takú konštrukciu pomocou Synopsys dc a designware. Ale myslím, že nie je správne metódy pre cpu cpu, pretože má oveľa viac ako brány čipset a má viac presne časovo obmedzení. Ak má niekto takéto skúsenosti pls pm me.
Späť na začiatok
ASIC

Založený: 18. máj 2001

Post 05 júla 2002 17:23

Ace-X, jednoducho preto, že nie je možné urobiť, neznamená to, že yechen nemôže. [Ľutujeme Ace-X, beriem späť niektoré z mojich slov, nebolo to znamená na tom zle]

Tiež väčšina DSPs, ako TI 6000 sériu WLIW a TI C překladače sú vlastne k dispozícii a pracuje dodnes. Napokon, ak je čip je kompatibilný IA64, Borland a M $ by si prekladač. Yechen nebude musieť trápiť Wink

yechen, o Verilog kód pre Sun UltraSPARC IIE CPU je k dispozícii na stiahnutie zadarmo na Sun web-site. Taktiež budete chcieť pozrieť na Leon CPU. Je to zdroj HDL je tiež k dispozícii zadarmo. Oba procesory sú vykonávané pomocou HDL a obaja prichádzajú s $ $ ynop ys DC skriptovaním. No keď DW Úsmev

Pokiaľ ide o procesor architektúry, nejsem oboznámený s IA64, ale nebolo to Intel nápad sa zbaviť x86 preklad vôbec? Bez tohto kusu junk, CPU bude len polovičná veľkosť, použite možná 20% krokov v potrubí a konzumujú 1 / 4 výkon? Z toho, čo vidím, je WLIW procesor bude oveľa jednoduchšie, ako stavať x86.

Možno, že si môžete miesto mi v smere niektoré IA64 listoch?

Nakoniec by Intel žalovať zadek vypnúť, ak ste urobili klon IA64?

ASIC

Naposledy upravil ASIC na 07 júla 2002 16:05, upravený 1 čas celkom
Späť na začiatok
zhoury

Post 06. júl 2002 2:56

Vďaka ASIC. Budem rád, myslím cez slnečné cpu.
BTW môže ktokoľvek bodu niektoré najlepší nástroj pre návrh procesora? Ak si kúpiť i sa podelí s každým tu.
Späť na začiatok
ntxp

Založený: 29. máj 2002

Post 06. júl 2002 4:01

Ako Sparc procesory prichádza s Verilog RTL, myslel som, že takýto procesor by mohol byť navrhnutý pomocou DC, ovšem, ak sa budete chcieť navrhnúť niečo viac husté a balia ako klon IA64, niektoré makrá môžu potrebovať vlastné navrhnuté, a znamená, že sa dostanú späť do schematickom a primitívne layout editor, takže keď potrebujem na začiatku projektu, bych použiť klasické nástroje, ako sú DC, Cadence a Avant (oh.. SNPS je teraz).

Ďalším dobrým príkladom komerčného VLIW je Trimedia, Philips má kompilátor postavený a viem, že aspoň jeden Trimedia klon, ktorý je navrhnutý v Pakistane spoločnosti (nie je raketové technológie), je práve robí klon a užívateľ potrebovať Trimedia na kompilácii nástroje , a tak podobne, nikto musieť obávať softvéru a ak chcete vyrábať svoje zbrusu nové VLIW.

BTW, môžete nájsť v nasledujúcich knihách zaujímavé pri navrhovaní architektúry vášho klon:
Architektúra počítačov - kvantitatívny prístup (3rd Edition)
Design zloľitých vstavaných systémov

Projekt Cool!

ntxp.
Späť na začiatok
zhoury

Post 06. júl 2002 14:27

Teď jsem přemýšlel o navrhovaní makro. Má nejaký komerčný nástroj pre design.
BTW nejsme klon IA64.
Späť na začiatok
Ace-X

Založený: 25 január 2002
Pomohol: 26

Post 06. júl 2002 14:29

Jednoducho to jasné situácie:
-------------------------
Povedal som nie o problémoch s překladače pre IA64 - akýkoľvek prekladač pre x86 bude fungovať OK, ale o jeho vnútorná štruktúra - časť IA64 pracuje ako prekladač, ktorý preloží x86 príkazov na vnútorné VLIW (EPIC) reprezentácia! Tahle časť je najzložitejšie časť IA64 procesor!

Dotýkajú Trimedia, MediaEngine TI a iné - všetky tieto procesory sú SAD, alebo, aby sa viac približuje k nášmu téme - sú SIMD (Single Instruction Viacnásobná Data) - je to prirodzený spôsob, ako získať zisk VLIW architektúry, bez toho, aby počas -zložitý kompilátor. Ale povedala som asi překladače na všeobecné účely-VLIW procesory! Opäť platí, že viete, prečo neexistuje žiadny čistý VLIW všeobecné účely-procesory (okrem Multiflow - ale táto spoločnosť zmizla z trhu)? Každopádně jsem za predpokladu, že to napríklad s kompilátoru jenom vysvetliť, ako zložité je povaha IA64. Dajte si na tomto odkaze na to jasné: http://developer.intel.com/design/itanium/idfisa/index.htm

Takže moje rada je začať nie s IA64, ale so žiadnou inou stavbou. with processor design). IA64 je najhoršia voľba pre nováčikov v spracovateľ návrhu (ak som si uvedomil, že je to prvá skúsenosť s procesorom yechen design).

is right - you'd better start with this nice book from David Patterson and John Hennessy: A ntxp má pravdu - vy by ste mal začať s touto peknou knihu od David Patterson a John Hennessy:
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1558605967/qid=1025958103/sr=8-1/ref=sr_8_1/104-0586871-8110369
Ponúkne vám nejaké predstavy o architektúre podrobnosti o moderné hore.

S prianím,

Ace-X.
Späť na začiatok
Dainis

Založený: 15. máj 2001
Pomohol: 56

Post 06. júl 2002 18:59

Pozrite sa:
h ** p: / / w * WF-cpu.org /
h ** p: / / w * w.fpgacpu.org / links.html
Späť na začiatok
ntxp

Post 08. júla 2002 4:55

Děkuji Ace-X pre dobré odkazy.

Myslel som, že yechen bude stavať ďalšie Transmeta a bolo by to cool mať taký sen.

Vrať sa do reality, súhlasím s tým, že IA64, alebo dokonca ISA kompatibilné sa to (nie ešte spomenúť výkon kompatibilita) je veľký kus práce. Ak yechen je naozaj záujem robiť tento projekt, myslím, že by ste sa mali zhromaždiť skupinu ľudí, ktorí na to rovnako ako F-CPU, inak Ace-X projekcie 20 rokov na tomto smeru je príliš optimistické.

Veľký sen rovnako,

ntxp
Späť na začiatok
zhoury

Post 08. júla 2002 15:25

Vďaka všetkým vyššie.
Áno, máme veľa ľudí robí project.And som nabíjecí EOA pre tento projekt. Takže som moc záujem o tieto ASIC designu toku. Povedz naozaj nejsem znepokojený IA64 architektúru complexity.We majú veľký muž pre tento návrh. Prekladač otázka je príliš. Teď jsem si to, čo je špeciálne pre návrh procesora a design bežné digitálne circuit.I znamená designu tok a eda nástroje.
Nejsme klonovanie IA64. My sme len chceli navrhnúť IA64 compatibal cpu.Performance snad nie je zápas up.It 's startup.For nám compatibal je oveľa dôležitejšie.
Späť na začiatok
farmerwang

Pomohol: 1

Post 25. júla 2002 6:02

Myslím, že sa musí u práce pre akademický orgnization. Pre firmy, ktorí chcú zarobiť nejaké peniaze ze je to produkt nebude voliť taký projekt. CPU konštrukcia je veľmi zložitá, oveľa, než si dokážete predstaviť, budete si to, ako váš projekt zálohy. Som pevne agress s ACE-x pre nejaké body. Mal som v envovled CPU projekt po dobu 3 rokov, je plne kompatibilný embbed MIPS CPU, trvalo nám 2 roky predtým, ako budeme môcť spustiť WinCE GUI na našich FPGA prototyp. 3 re-otáča koná pred hlavným stane stabilná. K úzkym bude overenie, ne designu (ak u nesledujú vysokej hodinovej frekvencie). Myslím žiadna spoločnosť si môže dovoliť takýto projekt bez vládnej pozadia.
Späť na začiatok
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Metodiky ASIC Design & Tools (Digital) -> návrh cpu
Strana 1 z 1 Časy uvádzané v GMT 2 hodiny

Zneužitie | | Administrátor | | Moderátori | | Podporte nás | | sitemap
tému RSS