elektronika forum

Pravidlá | Posledné príspevky | RSS tému | Vyhľadávanie | Registrácia | Prihlásenie

nula-IF design prijímač čip

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> RF, mikrovlnná rúra, antén a optika -> nula-IF design prijímač čip
Autor Správy
shilong_xu

Post 29 novembra 2006 7:50

gps zero_if

ahoj, chlapci
môže mi niekto povedať, projektovanie rozdiel medzi nulou-IF a heterodynové prijímač?
(1), vrátane systémov a konštrukčné prevedenie úvahy
(2) nie je nula-li potreba 100dB zisk na rovnakú štruktúru heterodynové pri použití GPS?

vďaka
Späť na začiatok
nitu

Som Užívateľ: 05 Dec 2004
Pomohol: 3

Post 05 Dec 2006 12:36

Re: nula-IF prijímač čipov

Hi ..

Budem Odporúčame Vám položiť knihy
"RF systém Konštrukcia vysielače pre bezdrôtové komunikácie" od Qizheng Gu.
Zaoberá sa ako heterodynové rovnako ako nulu, ak prijímač architektúry a dizajnu úvahy.
Späť na začiatok
safwatonline

Som Užívateľ: 19 november 2005
Pomohol: 172
Poloha: EGYPT

Post 05 Dec 2006 14:45

na nulu, ak u zaoberať blikanie hluku, ale u nepotrebujú Obrázok odmietnuť filter tiež ur signálu DSB, zatiaľ čo v superhet u potrebovať obrázok odmietnuť (alebo niektorých zložitých technika mixovania,,, nie je zložité, ako v reálnom nie ako pri komplikovaných) u sú zvyčajne ďaleko od hluku blikať, pri použití SSB NF
Späť na začiatok
drabos

Som Užívateľ: 03 Jan 2006
Pomohol: 30

Post 14.prosince 2006 14:26

Zero IF: hlavným problémom je DC offset
je potrebné určiť, IP2 (nielen IP3), pretože druhého poriadku termíny sú vaši nepriatelia, ak návrh nulový, ak je prijímač.
Späť na začiatok
elec350

Som Užívateľ: 17 december 2006
Pomohol: 1
Poloha: Blízky východ

Post 17.prosince 2006 17:43

Môžete mi vysvetliť, pre mňa o rozdieloch medzi nulou-li s dvojitou konverziou a koncepty. ktorá je lepšia.
Späť na začiatok
khouly

Som Užívateľ: 20 októbra 2003
Pomohol: 343
Poloha: EGYPT

Post 17.prosince 2006 17:52

nulu, znamená, že ur miestny oscilátor frekvencia je rovnaká ako nosnej frekvencie, takže keď sa zmiešaným, výstup je základným pásme signál

dvojitú konverziu, neznamená, že tam sú dve miešačky v systéme najprv u nadol previesť RF niektorých AK frekvencie a potom u dokáže previesť ho založiť kapelu

každá architektúra má to Pors a nevýhody
v modernej prijímač osobitne jednom čipe tie ZIF sa používa ako architektúra systému

khouly
Späť na začiatok
Google
AdSense
Google AdSense

Post 17.prosince 2006 17:52

Reklamy

Späť na začiatok
drabos

Post 18.prosince 2006 12:17

superheterodyne prijímač má problém s názvom obrazu problém
Takže je potrebné odmietnuť filtre obrazu.
Späť na začiatok
shilong_xu

Post 21 decembra 2006 9:44

Ale keď mám špecifikácie systému? ako vybrať originálne schemetic pre každú jednotku komponenty, ako sú LNA, Mixer et.al,
vďaka
Späť na začiatok
drabos

Post 21.decembra 2006 11:10

Je otázka, čo presne?

Dokážem pochopiť, že:
Máte špecifikácie, (citlivosť, frekvencia, šírka pásma, spektrálne masky, šumové číslo, SNR, ...) a chcete navrhnúť prijímača. Po prvé, musíte vedieť, aký typ technológie budú použité. Musíte byť predstavu o tom, čo pozná technológie.
A vy design prijímač, takže si dávajú špecifikácie pre LNA, mixer, LO, demodulátor ,.... a premýšľať o anténu a tiež, si myslíte o filtrov a simulácia systémov (doporučuji MATLAB pre ňu). Prípade, že výsledky sú dobré (teda plní pôvodné špecifikácie), je návrh obvodov, a teraz si vyberte schémy pre komponenty. Takže si vyberte originálne schémy vzhľadom k špecifikáciám a následne optimalizovať je (a simulácia systému), a potom návrh je fyzicky. A keď sú pripravení vám simulovať systém a keď je dobrá tak urobíte okruhov a potom vyskúšať. a jestli je to dobré, budete veľmi šťastný.
Späť na začiatok
pablohoney

Som Užívateľ: 22 december 2006
Pomohol: 1

Post 22.prosince 2006 18:12

Zero_IF: Problém je DC offset, výhodou je integrácia, low-cost, žiadne zrkadlo frekvencií, žiadny obraz odmietnuť (IR) filtre.
Heterodynové: Image problém, filtre potrebné IR.
Späť na začiatok
RFDave

Som Užívateľ: 18 február 2004
Pomohol: 45
Poloha: NIE USA

Post 25 marec 2007 15:39

Tu je odkaz na webové stránky Amazónie

http://www.amazon.com/exec/obidos/redirect?link_code=ur2&tag=keystoneradio-20&camp=1789&creative=9325&path=http% 3A% 2F% 2Fwww.amazon.com% 2Fgp% 2Fproduct% 2F0387241612% 2Fsr% 3D8 -- 1% 2Fqid% 3D1146008439% 2Fref% 3Dsr_1_1% 3F% 255Fencoding% 3DUTF8

Dave

Added po 2 minútach:

Je nám ľúto, že odkaz nefunguje. Try this one

http://www.amazon.com/System-Design-Transceivers-Wireless-Communications/dp/0387241612/ref=pd_bbs_sr_1/105-5909090-1993204?ie=UTF8&s=books&qid=1174833751&sr=1-1

Dave
Späť na začiatok
Arabské znenie Bulharská verzia Katalánsky verzia Česká verzia Dánska verzia Nemecká verzia Grécke znenie Anglická verzia Španielska verzia Fínska verzia Francúzska verzia Hindčina verzia Chorvátska verzia Indonézska verzia Talianska verzia Hebrejská verzia Japonská verzia Kórejská verzia Litovská verzia Lotyšská verzia Holandská verzia Nórska verzia Poľská verzia Portugalské znenie Rumunská verzia Ruská verzia Slovenská verzia Slovinské znenie Srbská verzia Švédska verzia Tagalog version Ukrajinčina verzia Vietnamské verzia Čínska verzia
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> RF, mikrovlnná rúra, antén a optika -> nula-IF design prijímač čip
Strana 1 z 1

subj

text

Všetky časy sú v GMT 1 hodina
Podobné témy:
potrebujete poradiť o dizajne jednom čipe multimode prijímač! (1)
dc-offset kompenzovaný spätnej väzby? (na nulu, ak prijímač) (6)
ako izolovať úniku LO v nula-li prijímač? (3)
Prečo nulu Kvadratura prijímač mandát IQ (4)
Zero Insertion Force zásuvka pre moju 68 pin čipu (1)
Stavebné GPS čip (1)
Testovanie prijímače transceiveru čipu. (12)
Help please: FM RECEIVER CHIP projekt (15)
Nulovú šírku vodiče - KDR chyby (Zero-S na ikonu / Outline) (1)
Analógový filter - nula nula a prenosu (5)

Zneužitie | | Administrátor | | Moderátori | | Podporte nás | | mapa stránok
tému RSS