| Autor | Správa |
|---|
szlovák
Založený: 25 január 2005 Príspevky: 22
| 06. júl 2006 1:51 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | |
|
| | Vševed Napísal: | szlovák
Ak budete čítať a chápať vlákno, mali by ste vedieť, že ICD2 sleduje cieľ VDD a modifikuje VHH podľa PIC vybrané, čo je transparentné pre užívateľov.
Napriek tomu ste mi dal nápad! - Děkuji.
|
Chápem, celý závit. 5V na MCLR bude smažiť tohto čipu a Mplab neříká slovo o tom |
|
| Späť na začiatok | |
 |
be_jouster
Založený: 27. júna 2006 Príspevky: 19 Pomohol: 1
| 06. júl 2006 3:21 klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s? | | |
|
| Možno by sme mohli ošidit o Mplab by plynúť celú ICD s 3.3V a zmeniť trochu odpor hodnoty (Delič napätia) pre monitorovanie napätia, takže Mplab uvidia ICD stále fungujú na 5V. Myslím, že potreba to vyskúšať.
Pozdravy. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Vševed
Založený: 02. máj 2006 Príspevky: 234 Pomohol: 21 Miesto: Anglicko
| 06. júl 2006 11:41 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: icd2 3.3V icd2 3V ICD 2 3.3V icd2 3,3 volt VDD 3.3V icd2 icd2 3.3V 5V icd2 3.3V cieľové |
|
| | be_jouster Napísal: | Možno by sme mohli ošidit o Mplab by plynúť celú ICD s 3.3V a zmeniť trochu odpor hodnoty (Delič napätia) pre monitorovanie napätia, takže Mplab uvidia ICD stále fungujú na 5V. Myslím, že potreba to vyskúšať.
Pozdravy. |
be_jouster
thread and come up with your OWN and ORIGINAL suggestions. ČTĚTE vlákno a prichádzať s vlastnými návrhmi a originálne.
Len som povedal len 2 príspevky späť !!!!!! Ak ste mali prečítať vlákno by ste vedieť, že MPLAB-ICD2Original kombinácii so spustiť výstupov na cieľové-VDD a vhodné pre vybraného zariadenia.
Vševed |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Vševed
| 06. júl 2006 22:20 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: icd2 3V icd2 pufor icd2 con pufra icd2 klon 3V icd2 cieľ VPP VDD 3V 3V icd2 klon icd2 3v3 pic |
|
| svlovak
Ty samozrejme nerozumím - ak ste sa nebude pýtať. Ja sa pokúsim ešte raz vysvetliť, - dám ho veľmi jednoducho len pre vás!
Po prvé sa vzťahujú k ICD2-originálu ani jeden z týchto chudobných menšom prevedení - nie Klony - Klony sú identické s pôvodným vo všetkých aspektoch funkcie a výkonnosť.
VDD na cieľ je kontrolovaná RA4 - to môže iba dodávky 5v0 do cieľovej - to sa nikdy aktivovaný 3v3 zariadenia - musíte zvoliť správne zariadenie a zrušte zaškrtnutie "Power cieľ z ICD2" políčko v MPLAB pre iné napätie, ako 5v0. 3v3 pre zariadenia s' políčko 'je k dispozícii a Target VPP je nastavená na 3v3 - TRY IT!
ako je uvedené vyššie vo vlákne | Citácia: | môj výskum ukazuje: ICD2 komunikuje s PIC24 a iné zariadenia na 3v3. Cieľová Power musia byť z externého zásobovania pre 3v3 zariadenia. V ICD2 len supply 5V. (môj Advanced Transdata PIC-ICD má variabilný VDD) Odznačte "Power cieľ z ICD2" políčko v MPLAB. Pripojte Debug VDD pinový Cieľová W dodávok. ICD2 bude zmysel Cieľová W dodávky (RA0). ICD2 bude rozsah PGD a PGC na snímanej Cieľová W úrovni (TARGET W <buffers> GND).
|
Prečo by MPLAB niečo? Táto funkcia je z rúk idiot užívateľa. ] THEY deserve to fry - not the chip! Ak je idiot užívateľ zvolí zlý prístroj a ignoruje varovania MPLAB [ICDWarn0020], ktorú si zaslúži, aby poter - nie čipu!
Čo iného si nerozumie?
S pozdravom ... Vševed |
|
| Späť na začiatok | |
 |
szlovák
| 07 júl 2006 17:26 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: icd2 3.3V icd2 3V schema icd2 ICD 2 3.3V icd2 pôvodného schématu ICD klon 3.3V pic VDD 3.3V icd2 |
|
| Nič z toho, čo ste boli s vysvetlením v yout posledný príspevok bola potrebná, sorry. 
Takže VPP nie je uvedený vo formáte pdf. A štátnej vysokej MCLR je 3,3 a 5V pre programovanie. EOT
Pozrieme sa do schematickom pôvodné ICD2, a to nech povedia "klon" (http://www.edaboard.com/download.php?id=88929), jeden rez v DPS a jeden vodič bude odstránenie problému. Nemôžem to test. RC1 kontroly v prípade pic24 3.3V, RC2 bude zase na 5V pre programovací režim. Takže prerušenia cesty k znečisťovateľom T2, pripojenie k VDD v ICSP mohol pracovať.
uvádza pre MCLR pin v pôvodnom ICD2 sú:
držať v Možete tiež vynulovať: RC1 = H, RC2 = L ICSP VDD na MCLR: RC1 = L, RC2 = H 5V na MCLR: RC1 = H, RC2 = H
Naposledy upravil szlovák na 08 júla 2006 16:38, upravený 1 čas celkom |
|
| Späť na začiatok | |
 |
potyo
Založený: 16. apríl 2006 Príspevky: 181 Pomohol: 10 Poloha: Ada, Vajdaság
| 07 júla 2006 17:57 klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s? | | |
|
| szlovák Tieto spoje sú už bolo spomenuté predtým, ako tu: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=644867 # 644867
A logických signálov pre určité výstupnej úrovne: držať v Možete tiež vynulovať: RC0 = H = H RC1, RC2 = L ICSP VDD na MCLR: RC0 = H, = L RC1, RC2 = H VPP na MCLR: L = RC0, RC1 = H, RC2 = H MCLR v HiZ: RC0 = H = H RC1, RC2 = H |
|
| Späť na začiatok | |
 |
stuart83
Založený: 18 júl 2006 Príspevky: 1
| 19 júl 2006 22:49 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: max3378 max3378 programovom schémy 3.3V pic schema warp13 mclr pic 3,3 programovania pic16f s 3.3V cieľovej VDD max3378 5V na 13V |
|
| Ahoj kluci, Prišiel som v celej podobný problém chvíľu späť na uni projektu. Bol som pomocou WARP13 programátor a potreboval sa naprogramovať PIC na 3.3V tak jsem zaklepalo hore adaptér palube miesto medzi programátorom a na cieľovom systéme. Použil som MAX3378, ktorý sa v podstate o tri-bi-statable směrová úrovni prekladateľ. Tie dve krmivá napájanie do ni a preložil bi-directionally medzi oboma. Som pridal prepínač vybrať medzi 13V (od WARP13) a cieľový VDD ísť do MCLR pin z cieľových PIC. Tento prepínač by pravdepodobne mohlo ľahko byť vykonaná elektronicky. V warp13 iba dodala 13V VPP kým programovania a odstrániť ju, keď sa čistý (alebo nastaviť na 5V - Nemôžem si vzpomínám - budem dvakrát skontrolujte, či môžem nájsť programátor), takže to napätie bolo použité na uvedenie MAX3378 z Tri-State počas programovania - to znamená, keď bola dokončená programovania, cieľový systém by mohol šťastne bez odpájaní programátor. Môžete si zrejme ešte dostať MAX3378 ako voľný vzorka z Maxim. Poznámka - Mám to v práci pekne na pár PIC16F a malou 18F čipy, ale z nejakého dôvodu nebude fungovať spoľahlivo pre PIC18F8720 (80 pin TQFP jobbie) - nikdy som naozaj zistil, prečo?!? Mimochodom - Heres schematických - nevím, jestli to pomôže, alebo inšpirujú žiadne zlepšenie - Dúfam, že áno! [/ Img]
Pridané po 7 minútach:
Jejda - neboli pripojiť schematickom Dúfajme, že tento čas pracoval!
|
|
| Späť na začiatok | |
 |
Alan69
Založený: 01 apríl 2005 Príspevky: 79 Pomohol: 4
| 20. júl 2006 0:29 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | |
|
| | Gobol Napísal: | LVC možno použiť na konverziu úrovňou 5V na 3.3V, (ale ako sa vyrovnať s prevodovkou dát smerom ...) Možná s použitím jednoduchých 3.3V zeners a tranzistory by to trik ... ?
|
Stačí použiť Delič napätia, len s niekoľkými I / O je to ľahké.
5V I / O ---- 330 -- -- 3.3 I / O | 660 | GND
LOL samozrejme žiadny vedúci priestory zmätený, že hore. Čím nižší odpor sa pripojí na .
Z 5V na 3,3 Delič dáva na druhú stranu. V na 5V nadobudnutia 3.3V vidia ako stále vysoká, 3.3V ouput len má navyše 660 rezistory na zem. Používajte 2 330 ohmov na 660 ..
Možná musieť zdvojnásobiť alebo strojnásobiť týchto hodnôt atď pre nižšie napájaný I / O pinov ..
To je všetko na 5V na 3.3V prepojenie väčšiny vecí opravdu potřebuju. Po niekoľkých vývody hoci IC stále zmysel .. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
szlovák
| 21. júla 2006 7:19 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | |
|
| [quote = "Alan69"] | Gobol Napísal: |
5V I / O ---- 330 -- -- 3.3 I / O | 660 | GND
LOL samozrejme žiadny vedúci priestory zmätený, že hore. Čím nižší odpor sa pripojí na .
Z 5V na 3,3 Delič dáva na druhú stranu. V na 5V nadobudnutia 3.3V vidia ako stále vysoká, 3.3V ouput len má navyše 660 rezistory na zem. Používajte 2 330 ohmov na 660 ..
Možná musieť zdvojnásobiť alebo strojnásobiť týchto hodnôt atď pre nižšie napájaný I / O pinov ..
To je všetko na 5V na 3.3V prepojenie väčšiny vecí opravdu potřebuju. Po niekoľkých vývody hoci IC stále zmysel .. |
nie je to tak jednoduché. PORTC v 16f877 (A) je vyvolaná Schmitt, a nie je vidieť nič pod 3.58V. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Vševed
| 21. júla 2006 10:41 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | |
|
| Ahoj szlovák Nechcem think Alan69 pokúsila svojím vlastným návrhom.
V 877A listu dáva 0.3Vdd a 0.8Vdd ako Schmitt úrovne pre všetky VDD.
A VDD na 5V =>> 1v5 a 4v0 vstupné spúšťacie úrovne.
Alan96, as svlovak hovorí - nebude fungovať.
ide ... Vševed |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Alan69
| 22 júla 2006 2:21 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: ICD 2 3.3V |
|
| | Vševed Napísal: | Ahoj szlovák Nechcem think Alan69 pokúsila svojím vlastným návrhom.
|
Používam ju pořád, ale samozrejme na bežné vstupy nie sú Schmitt trigger.
I nepoužívajú PIC24, ale za predpokladu, že to sú vstupy Schmitt trigger taky bych zkusit kvapkadlová ICD na 4.1V a vkladanie práve séria rezistory do riadkov. 4 *. 8 = 3,28, a dozadu 5 *. 8 = 4, takže by ste mali byť schopní hovoriť na oboch 3.3V a 5V cieľov bez toho, aby sa menila, či v odpory a vstupné diódy sa postaráme o zvyšok. Majú ICD a ciele právo predo mnou, já si to vyskúšať len trochu, a uistite sa, že je to dobré, môže byť po ruke, a takmer žiadne ďalšie diely .. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Vševed
| 22 júl 2006 13:02 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: icd2 3.3V programovania 3.3V pics kulhavy pic24 icd2 3V ICD 2 3.3V icd2 3,3 volt VDD 3.3V icd2 |
|
| | Alan69 Napísal: | | Vševed Napísal: | Ahoj szlovák Nechcem think Alan69 pokúsila svojím vlastným návrhom.
|
I nepoužívajú PIC24, ale za predpokladu, že to sú vstupy Schmitt trigger taky bych zkusit kvapkadlová ICD na 4.1V a vkladanie práve séria rezistory do riadkov. 4 *. 8 = 3,28, a dozadu 5 *. 8 = 4, takže by ste mali byť schopní hovoriť na oboch 3.3V a 5V cieľov bez toho, aby sa menila, či v odpory a vstupné diódy sa postaráme o zvyšok. Majú ICD a ciele právo predo mnou, já si to vyskúšať len trochu, a uistite sa, že je to dobré, môže byť po ruke, a takmer žiadne ďalšie diely .. |
Ahoj Alan96 Áno, hezký prelome frázy | Citácia: | | kulhavy svinstvo | ... od vás odstránené post.
tried it on 3v3 devices - re: thread name. Takže som mal pravdu - ste si vyskúšali, že nie je na 3v3 zariadenia - re: vlákno meno. an acceptable design. S odporom k zmene hodnôt pre každú VDD nie je prijateľný design.
Ako nemáte PIC24 zariadení - skúste to s 877A externe napájaný na 3v3, alebo dokonca ísť do 2v0 - stále v rámci programového spec. ICD2 umí všetky sériovej zasahujú na všetkých napätie.
9 res 6 trans = 36 jamiek = vysoké výrobné náklady mega chyba príležitostí.
ide ... Vševed |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Alan69
| 22. júl 2006 14:55 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: icd2 3.3V programovania 3.3V pics icd2 3V ICD 2 3.3V icd2 3,3 volt icd2 pufra VDD 3.3V icd2 |
|
| | Vševed Napísal: | | Alan69 Napísal: | | Vševed Napísal: | Ahoj szlovák Nechcem think Alan69 pokúsila svojím vlastným návrhom.
|
Ahoj Alan96 tried it on 3v3 devices - re: thread name. Takže som mal pravdu - ste si vyskúšali, že nie je na 3v3 zariadenia - re: vlákno meno. an acceptable design. S odporom k zmene hodnôt pre každú VDD nie je prijateľný design.
Ako nemáte PIC24 zariadení - skúste to s 877A externe napájaný na 3v3, alebo dokonca ísť do 2v0 - stále v rámci programového spec. ICD2 umí všetky sériovej zasahujú na všetkých napätie.
9 res 6 trans = 36 jamiek = vysoké výrobné náklady mega chyba príležitostí.
ide ... Vševed |
Pullups možno potrebujú znížiť z odhadovaných designu hodnotu vyššiu rýchlosť nenaznačuje nič o tom bude musieť zmeniť pre každý VDD. To sú len pullups, že okruh by rozhrania 3V a 5V a 3V a 10V, bez toho, aby sa menili odpory.
Opäť je to len potrebné testy, aby sa ubezpečil, ICD2 bol nečekal 'nie je vysoká', keď nič nebolo jazdy. Preukazy dáta v poriadku. Zkoušel jsem prenos dát cez neho a ICD2 robí dobre. Že je možné zvládnuť 5V-5V alebo 3V-5V je už známy z predchádzajúceho článku a testy. Len som urobil rýchly test, aby zistili, čo potrebné dokazujúce, nadbytočné info nebolo na programe dňa. Z okruhu je budete robiť čokoľvek, niekedy ruža je ruža.
Brilantne jednoduché, ako to ide dohromady plus okruhu sa v niektorej z ďalších častí v ICD2 a nepotrebujú pufra čipy pre kohokoľvek, budova je z časti. Mám dve kópie na dvoch rôznych breadboards a je to dost daleko nulovú šancu na omylu, já si ju ste ju stavať pred rozhodnutím bolo moc .. Otvory sú zadarmo, kde môžem kúpiť PCB, že nie je moc na 36, aj keď za to zaplatíte. Plus žiadne otvory pre nárazník čipe, nie ako je to, že mnoho ďalších.
Je to absolútne príliš dobrá, pretože to bude robiť viac taky, vzal som to. Já si to plne a balenie kompletnú projektovanie v niekoľkých nasledujúcich dní.
Alan |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Vševed
| 26. júl 2006 14:31 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | |
|
| | Alan69 Napísal: | | Opäť je to len potrebné testy, aby sa ubezpečil, ......... | Myslím, že NASA môže mať povedal tesne pred výbuchom!
| Alan69 Napísal: | | Vymazať z okruhu to bude robiť niečo ......... | Zvedaví - nič? Znie ako presného strojárstva!
| Alan69 Napísal: | | Otvory sú zadarmo, kde môžem kúpiť PCB, že nie je moc na 36, aj keď za to zaplatíte. Plus žiadne otvory pre nárazník čipe, nie ako je to, že oveľa viac | 36 jamiek x 100k produktov - na ne moc .... NIE! A DÔLEŽITÝCH nákladov na všetky PCB produkcie sa diery - skutočnosť.
| Alan69 Napísal: | | Beriem to, že ste nemala stavať ju pred vydaním rozhodnutia bolo moc .. | Jsem vybudoval jedno použitie rezistory a SMT - Možno ste si všimli, že SMT nepotrebujú otvormi.
Tie sú, samozrejme, vedomí toho, že MChip Napriek čipy programované mimo ich spec.
ide ... Vševed |
|
| Späť na začiatok | |
 |
bcktang
Založený: 21. máj 2006 Príspevky: 5
| 26. júl 2006 18:16 klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s? | | | Štítky: icd2 3.3V icd2 3V ICD 2 3.3V icd2 pufra icd2 con pufra icd2 klon 3.3V icd2 klon 3V |
|
| Ahoj všetkým, Je tu niekto upravil Lothar Stolz to ICD 2 (sériový port) na podporu 3.3V?
I've seen toľko ICD2 a som začínajúci získať zmatená, ktorá funguje a ktorá doesnt? alebo nespoľahlivé?
I've konštruované Stolz z ICD2 klon, a vyžadujú 3.3V, môžem len pridať output buffer a príslušné kolíky, aby sa práca, alebo budem musieť programovať 877A s iným firmware? |
|
| Späť na začiatok | |
 |
togarha
Založený: 04 Sep 2006 Príspevky: 69 Pomohol: 1
| 05 September 2006 8:11 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: icd2 3V schema icd2 icd2 klon červenej icd2 klon 3V icd2 s 3V cieľovej 3V icd2 klon |
|
| Nazdar!
V prvom rade gratulujem k vašej práci, myslím, že je neuveriteľné, pracovať na klon ICD2. Mám pár otázok (pardon, ak som sa neptej sa zmysel ...)
Potyo:
Já jsem viděl váš schémy a mám isté pochybnosti:
- Ty conect napájanie 74HC4066 na VPP, ale vidí list v 4066, max napájanie 10V je podporovaný a VPP môže ísť až na 13V, potom sme trochu problém, ne?
- X4 je jumper na výber, čo? Keďže vidím, že centrálna čap je cieľ VPP, ne? A ostatné piny sú icd2 VPP (jeden priamy a druhý 4066), potom som si nerozumie dobre, čo je jeho funkcie (pardon za moje zlé pochopenie ...).
- Čo je X2 a X3 zmysel? A nie je možné túto sumu znížiť jumper len na jeden? Ak vždy uvedený jeden alebo druhý, môžeme mať 15k rezistor paralelne s iným 15k rezistor s jumperem a potom, keď jumper nie je umiestnený sme 15k odpor, a je-li propojka je umiestnená sme 15k rezistor paralelne s 15k odpor, potom 7k5 odpor. Môže byť, je hlupák nápad, pretože neviem, aký je zmysel tohto rezistory (nevidím nič v manuále, je možné túto časť preskočiť I), ale ak tomu tak nie je tak malý odpor môžeme znížiť jeden jumper. Môže byť môžeme mať umiestnené prepojky a myšlienka nie je tak dobré ...
- Neexistuje žiadne obmedzenie v tolerancii na niektorú zložku (1%, alebo je to v poriadku s 5% -10%)?
Ospravedlňujeme sa za všetky otázky ...
Díky moc
Pozdravy
togarha
PS: Omlouvám se za moje špatná anglický |
|
| Späť na začiatok | |
 |
mdelfede
Založený: 29 júl 2006 Príspevky: 4
| 11 októbra 2006 1:00 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | |
|
| Myslím si, že by malo byť ekonomické a efektívne riešenie pre nízke napätie pic prevádzky.

Level posun 2,2-5 v. od cieľa Schmitt aktivačnú úroveň (~ 4V) v programátor sa vykonáva cez otvorený kolektor pufra (tu jediný NL17SZ07 SMD, ale môže byť akýkoľvek lov napätia otvorený kolektor buffer). Bufferi použitá vidí vysokú úroveň 2-2.2 volt, takže je vhodná pre nízke napätie fotky, myslím, že až na 2,5 V.
Na druhej strane sa foltage obmedzuje z 5V programátor pre nízke napätie cieľom je urobiť s 2 diódy na VPP-TGT a 330R odpory, lacné a bezpečné.
Musím sa priznať, že som mal ešte čas vyskúšať všetky veci, ale já si to na budúce dni.
Ciao
Max |
|
| Späť na začiatok | |
 |
mdelfede
| 18 októbra 2006 11:20 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: programovanie 3.3V pics 7407 3.3V 3V 5V pufra |
|
| Testováno a funguje s 3,3 v. foto. U non-SMD stavať sa NL17SZ07 jedinej otvorenej odvodňovanie pufor môže byť nahradený iným ekvivalentným Hex pufri v PDIP balík, ktorý je možné prevádzkovať s nízkym napätím a snáší 5 V, na výstupe .... škoda, že som nenašla žiadne. Všetky 7407 varianty sú buď 5V alebo len v SMD balenia. A 5V 7407 by tiež mohli byť použité, pokiaľ je napájaný z 5V a nie z cieľovej VCC; sú TTL kompatibilný, to by mohlo odhaliť napätia z približne 2.5V ako logická'1 ', ktorý umožňuje programovanie 3.3V pics, pics budúcnosti nižšie napätia (asi 2,5 v?) nebude fungovať.
Ciao
Max |
|
| Späť na začiatok | |
 |
potyo
| 18 októbra 2006 21:12 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | |
|
| Nazdar Prosím skúšky na 2V! Pôvodná icd2 pracuje s 2V ciele. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
mdelfede
| 19. októbra 2006 11:21 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: icd2 pufor icd2 con pufra icd2 2,5 |
|
| | potyo Napísal: | Nazdar Prosím skúšky na 2V! Pôvodná icd2 pracuje s 2V ciele. |
No, já mám žiadne 2V pics, ale NL17SZ07 pufra funguje až na 1.65V, takže by nemal byť problém. Jediným problémom je, že prichádza v SMD balík len a já nepoznám žiadne nízkeho napätia otvorený kolektor pufri v DIP balíka.
Ak používate vstupný TTL kompatibilný 5V pufra (74HCT07?), Je logické, smysly'1 'iba 2,2 - 2,5 Volt, ale môžu byť použité len s foto od cca 2,8-3 V.
Myslím, že jediným prípustným riešením bude mať cez-díra by bolo nahradenie pufra s 2-tranzistor diskrétní ekvivalent, alebo možno lepšie, používať jediný napätie op-amp alebo ešte lepšie jeden komparátor s malými hysterézy. To by umožnilo sub-1V programovania.
Čo sa mojej riešenia, lacné a jednoduché je oddeliť 2 I / O linky z 16F877A čip a pufra iba jeden vstup. To umožňuje vyhnúť sa užívanie troch štátnych buffer pre zvolenie dáta smerom.
Urobil som na UP úroveň prekladu s NL17SZ07, ale môže byť nahradené iným spôsobom. Spodná úroveň prekladu sa vykonáva odpory a orezové diódy, lacnejšie, než že som vec je to nemožné 
Ciao
Max |
|
| Späť na začiatok | |
 |
TESKAn
Založený: 02 február 2007 Príspevky: 8 Pomohol: 1
| 02 február 2007 23:16 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: napätie na mclr 3v3 110796/23di_02 |
|
| Ahoj! Môj prvý post tady:). Mimochodom, na opravu 3v3 problémom aj prekladateľ používa jednoduché úrovni sa z dvoch NPN tranzistorov (i použité niektoré 2N3904) a štyri odpory 10k - schématický a popis je tu http://www.edn.com/archives/1996/110796/23DI_02. htm
Funguje to, som použil jeden obojsmerná pre PGD a 'polovica' prekladateľ pre PGC a MCLR. Takže je mi nákladov štyri tranzistory NPN a osem 10k odpory. Výsledok? Funguje to, skúša sa pic 24 hodín, a pretože aj použitie napätie zo pic na nižšej úrovni strane i ju používať na program 5V a 3v3 pics, bez toho, aby sa menila čokoľvek. Nemyslím si, že môžete dostať nejakú lacnejšie než tohle. Probabile a väčšina z nás allready mať všetky komponenty doma. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
TESKAn
Založený: 02 február 2007 Príspevky: 8 Pomohol: 1
| 11. marec 2007 13:30 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: icd2 3V icd2 programátor získať silu z icd2 cieľ VPP 3V VDD napätie na mclr 3v3 icd2 3v3 |
|
| Ok, čo urobiť, aby program 3v3 alebo nižšia zariadenia.
- Vykonávať na úrovni prekladateľ z programátor napätie do zariadenia napätie. Bidirectional pre PGD a PGC (dôvod PGC - urobiť rozebírající niektoré zo 877A kód a zistil, BTFSC PORTC, 3 riadky - vyzerá v niektorých prípadoch ICD2 testy PGC línie vidieť je to štát - já si myslím, je to kontrola, či je položka rastie rýchlo dost)
- Drát programátor, takže výstup etapy získa silu z cieľovej palube. Takže MCLR má úrovne 0, cieľové VDD a modul VPP.
- ICD2 nie je pripojenie 13V na cieľ, ak je cieľ nepodporuje 13V o MCLR. Takže žiaden strach, že by ICD2 lariev čipu. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
ADRENALIN2003
Založený: 16. január 2007 Príspevky: 24
| 20. mája 2007 16:56 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: icd2 3V icd2 klon 3V 3V icd2 klon icd2 3v3 pic pic icd2 klon 3v3 |
|
| Ok môžeme summa to všetko? Mohol by niekto link na post SCH pôvodné ICD2 a klonov, ktoré vie pracovať so všetkými (3v3) PIC zariadenia?
Chcem sa pokúsiť vybudovať jeden z týchto, a bolo by skvelé, keby to niekto prosím.
S pozdravom! |
|
| Späť na začiatok | |
 |
potyo
| 21. mája 2007 0:06 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: icd2 3V icd2 klon 3V icd2 s 3V cieľovej 3V icd2 klon icd2 3v3 pic pic icd2 klon 3v3 |
|
| | ADRENALIN2003 Napísal: | | Ok môžeme summa to všetko? Mohol by niekto link na post SCH pôvodné ICD2 a klonov, ktoré vie pracovať so všetkými (3v3) PIC zariadenia? | Nájdete ju v tomto tématu: ftopic161641.html |
|
| Späť na začiatok | |
 |
nicolas888
Založený: 10. mája 2007 Príspevky: 1
| 09. júla 2007 19:19 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: icd2 programátor schema schema icd2 potyo2 schema icd2 a 24h |
|
| Ahoj.
Ďakujem za všetky informácie o tomto forum.It 'je tak dobrá
Nejsem odborník v ICD2 takže buďte prosím tolerantní.
I povrch, aby sa potyo2 ICD2 programátor. Som stále pletou o programování'24H spôsobom 'a hlavne, čo je dobré alebo nie.
Moja programátor pracuje veľmi dobre so všetkými 8bits controler (to je jednoduché) Je to dobre funguje s 24H série.
I nepoužívajú digitálne hrniec (I stále nevedia, prečo ju potrebujeme). Môžete mi povedať, prečo je to potreba?
I nepoužívajú tranzistorové úrovni, pretože já mám 74HCT125 a 74HCT126 (chyba v grafe). Je to vhodné brány?
I nepoužívajú MCLR vypnúť funkciu. (Neviem prečo, že?)
I používať iba časť s modrou vlajkou (červené vlajky nie je vybavený).
Moja VPP zdá vysoká pre 24H. Čo si o tom myslíte?
Je vidieť somethink niekto chýba do schémy?
Ďakujeme vám.
|
|
| Späť na začiatok | |
 |
Segovia
Založený: 07 október 2007 Príspevky: 4
| 24. január 2008 19:16 klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s? | | | Štítky: 74lvc1t45 |
|
| Ahoj kluci Mám originál ICD2, a já zistila, že ju používa 74LVC1T45 prekladať logickej úrovni. Mám ju oscilografy test a zistil, funguje to perfektné! Hoši môžete vyhľadávať v manuáli o 74LVC1T45 pre bližšie info. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Freddie Chopin
Založený: 08 december 2007 Príspevky: 103 Pomohol: 6 Miesto: Poľsko / Wroclaw
| 24. január 2008 21:01 klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s? | | | Štítky: programovanie 3.3V pic |
|
| HCT125 a HCT126 fungujú rovnako, tak prečo sa obťažovať?
Pridané po 1 hodina 42 minút:
som sa pokúsil programovania PIC16 s potyo2. napätie dostali do cieľa, a já jsem se pokusil: 2.1V, 2.3V, 2.5V a 3.3V - absolytely vôbec žiadne problémy, ale zostáva skutočnosťou, že existuje 2.5V na VDD línie, keď neexistuje žiadny cieľ. napriek tomu si nemyslím, že je to problém. veľmi skoro budem testovať potyo2 s PIC24H [; - možno budúci týždeň.
0x41 0x56 0x45! |
|
| Späť na začiatok | |
 |
IamnotJunk
Založený: 29. november 2007 Príspevky: 39
| 26. január 2008 20:21 klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s? | | |
|
| | Je to možné? Klony s najväčšou pravdepodobnosťou nebude mať regulátor napätia výstupov. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
blueroomelectronics
Založený: 17 Sep 2006 Príspevky: 1488 Pomohol: 81 Miesto: Toronto, Kanada
| 26. január 2008 20:32 Re: klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s | | | Štítky: dspics jeden 3.3V |
|
| | IamnotJunk Napísal: | | Je to možné? Klony s najväčšou pravdepodobnosťou nebude mať regulátor napätia výstupov. |
Faktom je, že zvyšuje náklady a zložitosť. Na klony sú zamerané na domácich používateľov, študentov a hobbyists. Väčšina užívateľov PIC nikdy opustiť 8bit čipy tak ako tak. Ak potrebujete vyšší je 5V dsPICs, rovnako ako dsPIC30Fxxxx. V 24f a 33F je 3.3V čipy, ale rozhodne nie je zameraná na začiatočník. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Junk
Založený: 27 január 2008 Príspevky: 20 Poloha: New Bedford, MA
| 27 január 2008 1:23 klon ICD2 USB - ako sa dostať k práci s 3.3V PIC24s? | | |
|
| | JDM je dobrý program |
|
| Späť na začiatok | |
 |