| Autor | Správa |
|---|
KamalS
Založený: 14. februára 2006 Príspevky: 39 Pomohol: 5
| 08 júna 2006 18:09 Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Microchip ponúkol schematickom tu:
http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en023805 Z toho, čo som zbierať, firmware je k dispozícii tiež tu.
Takže, ako si postaviť sám, chcel by som vedieť, či má niekto postavil PICKit2 od začiatku založený na tento návrh?
Tiež je tu lepší design oproti PICKit, ale s rovnakou / PIC lepšiu kompatibilitu?
Dôvodom whay som požiadala ich, pretože som potrebné objasniť niekoľko pochybností z schematickom. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
namqn
Založený: 19 február 2006 Príspevky: 172 Pomohol: 19
| |
| Späť na začiatok | |
 |
togarha
Založený: 04 Sep 2006 Príspevky: 69 Pomohol: 1
| 05 September 2006 14:11 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Ahoj KamalS,
Už ste stavať váš pickit2? I'm thinking budovať svoju vlastnú pickit a mám niekoľko otázok, príliš ...
pozdravmi,
togarha |
|
| Späť na začiatok | |
 |
rkodaira
Založený: 08. jún 2004 Príspevky: 332 Pomohol: 54 Miesto: Sao Paulo - Brasil
| 05 September 2006 18:55 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Postavil som sa len s firmvérom 18F2550, oscilátora obvodov a rušné viedol (ne DC-DC konvertor a prepínanie fázy a EEPROM pamäte). Nemohol som mať potvrdenie USB zariadení do počítača alebo do PICKIT2 softvér.
Snažil som sa tiež s firmware od:
http://www.voti.nl/pickit2faq/index.html
Ale ja som nemal žiadny úspech, pretože si nemôžete priradiť USB ovládače pre programátora. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
vsmGuy
Založený: 26. jún 2006 Príspevky: 452 Pomohol: 23
| 06 September 2006 2:37 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Je lepšie kúpiť PICKit2 od Microchip, ako je kompletné vývojové platformy, a nie len programátor.
Ak naozaj chcete stavať, skúste budovanie ICD2, ale kúpiť PICKit2 - je to nie je moc drahé. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Buriedcode
Založený: 06. máj 2004 Príspevky: 327 Pomohol: 34 Miesto: Londýn
| 06 September 2006 3:16 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| VSM kluk,
Predpokladám, že sa PICkit 2 programátora (ne 'add-on palube') môžete program všetkých prístrojov uvedených na internetovej stránke mikročip? I to je uvedomiť, čo to hovorí, ale já nebol istý, keby boli mluvíš softvér stranu veci. Ak je program všetkých uvedených zariadení (celý 'F' série Verím) cez ICSP, uvidíme vybrať jedného, tak zistil, že Farnell robia to s 22GBP voľné 6-40 PIC pin to (nízky koniec ty) hádzať do zadarmo.
Nie ste si istí, či ho získať alebo postaviť vlastný, ale za túto cenu som nútený si to, keď som bol oding výskumu do budovania jedno, som prevzal všetky USB PIC programátorů boli drahé, nebol si uvedomili, že toto sa stalo tak, zatraceně lacné.
O budovanie jedného z nuly. Microchip majú všetky súbory, ktoré potrebujete, schematická, časti zoznamu firmware (pre 18F2550) USB ovládač pre PC najviac platformách Windows a PC software pre programovanie. Prišiel som> <tomto blízkosti objednávanie dielov, keď som zistil, že môj distribútor skutočne predal za polovičnú cenu mojej časti zoznamu.
Nechcem, aby ma to únos tému, takže ak niekto používa 'PICkit 2' na mnohých rôznych PIC to, já bych ocenil súkromnú správu o svoje zážitky / recenzia.
Vďaka
BuriedCode. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
togarha
Založený: 04 Sep 2006 Príspevky: 69 Pomohol: 1
| 07 September 2006 12:27 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Ktokoľvek vie, ak je nejaká možnosť zmeny navrhnuté tranzistory by injekčných schémata na anothers? Nemôžem získať tieto tranzistory v mojom meste ...
Pozdravy
togarha |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Buriedcode
Založený: 06. máj 2004 Príspevky: 327 Pomohol: 34 Miesto: Londýn
| 08 September 2006 18:34 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Nazdar
| Citácia: | | Ktokoľvek vie, ak je nejaká možnosť zmeny navrhnuté tranzistory by injekčných schémata na anothers? Nemôžem získať tieto tranzistory v mojom meste ... |
No, pri pohľade na schematickom na inštalačnom CD pre to, že má 3 MOSFET a 7 bipolárne tranzistory. Zvažuje, že nepoužíva / switch veľké množstvo prúdu (citovaný ako 100mA max) I tihnk by ste mohli nahradiť takmer akúkoľvek MOSFET tak dlho, ako vám polarioty poriadku. Je potrebné 2 N-kanálom MOSFET to, 1 a P-kanál. N a P sú v rovnakom čipe v PICkit2.
Pokiaľ ide o bipolárne tranzistory (normálne ty), že sú to 3 x 3094 (NPN) a 4 x 3096 to (PNP). K 3094 / 6 sú pre všeobecné použitie tranzistorov, takže takmer žiadne náhradné možno použiť (BC108 / 9? 2N2222A?) Zase len tak dlho, ako ste si oba NPN a PNP to
Veľa šťastia,
BuriedCode. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
cnc
Založený: 10 Sep 2006 Príspevky: 2
| 10 September 2006 14:14 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| | by jeden ICD2 je lepší? |
|
| Späť na začiatok | |
 |
Beowolf
Založený: 19. jún 2006 Príspevky: 135 Pomohol: 7
| 11 September 2006 19:33 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Ide o programátor a debugger, takže je to lepšie! Tiež existuje už rozvinuté verziu tu na tomto fóre .. Mám v úmysle vybudovať jeden v niekoľkých najbližších týždňoch, tak my sa ... Já jsem v súčasnosti za použitia vypožičaných ICD2 ...
Hlavná otázka, mali by ste sa pýtať sami seba, ako ste chcel rozvíjať svoj projekt.
Já najprv zvážiť peripherials potrebujem, vybrať apropriate PIC, aby schematickom s ICSP plug, písať kód, vyskúšať na simulátore, a ak je to potrebné, ladiť s ICD.
Rozvoj špecializované funkcie pre prepojenie jednotlivých peripherial šetrí čas, pretože akonáhle ju rozvíjať, stačí zaviesť je do projektu, a to funguje ... |
|
| Späť na začiatok | |
 |
blueroomelectronics
Založený: 17 Sep 2006 Príspevky: 1545 Pomohol: 86 Miesto: Toronto, Kanada
| 14 októbra 2006 5:15 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| V PICKIT 2, firmware ver 2 iba debugs jedinej PIC (pre PIC16F917). ICD2 je možné ladiť program a oveľa viac zasahujú (žiadne 16Fxxx s debug, 18Fxxx, dsPIC, atď)
USB na PICKIT2 je veľmi pekný. Pokiaľ ide o ICD2 klony (ty bez 18F4550) nie sú rýchlejšie alebo pomalšie ako sériový (RS232) verzia. V 18F4550 a 16F877-20 ladění (jeden krok) asi 10x rýchlejšie ako sériová verzia (ktoré prebiehajú súbežne Master / Slave režim). Ak chcete ladiť v jednom kroku režime s rýchlym sériovým zachovať neotvárajte príliš veľa pozerať okien.
Chtěl bych odporučiť ICD2 nad PICKIT2.
Tu je rýchly FAQ na PICKIT2 http://www.voti.nl/pickit2faq/index_1.html |
|
| Späť na začiatok | |
 |
funnynypd
Založený: 09. máj 2007 Príspevky: 867 Pomohol: 21 Miesto: USA a Kanada
| 25 September 2007 21:45 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Osobne si myslím, že sa PICkit2 je lepšia ako ICD2 pre jednoduché používanie.
Naposledy upravil funnynypd na 04. októbra 2007 5:27; upravený 2 krát v celkovej |
|
| Späť na začiatok | |
 |
blueroomelectronics
| 26 September 2007 1:52 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| | funnynypd Napísal: | | PICkit2 je lepšia ako ICD2. |
Už ste skutočne používa jeden? Už ste to v porovnaní s ICD2? |
|
| Späť na začiatok | |
 |
lidičky
Založený: 31 október 2006 Príspevky: 183 Pomohol: 18 Poloha: Guadalajara
| |
| Späť na začiatok | |
 |
narccizzo
Založený: 20. januára 2006 Príspevky: 173 Pomohol: 4 Poloha: PATZCUARO, Michoacán, Mexiko
| 26 September 2007 5:30 Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Možno, že PICkit2 je menší a krajší ako ICD2, ale je veľký rozdiel medzi PROGRAMOVANIE a PROGRAMOVANIE ladenie.
Ak niekto môže rozvinúť všetky svoje programy bez ladenie pomocou PICkit2 pokuty, budem držať pomocou ICD2 kým PICkit 3 alebo 4 prichádza s ladiacimi voľby, potom sa budeme snažiť, aby naše vlastné.
ide narccizzo |
|
| Späť na začiatok | |
 |
lidičky
| 26 September 2007 6:38 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| On povedal, preto že predávajú PCB, a samozrejme to nie je pravda. 160 USD v porovnaní s 35 USD
A mimochodom, tu je obrázok špeciálne vydanie ICD2, to je do pickit2 balíka.
Saludos Camarada 
|
|
| Späť na začiatok | |
 |
funnynypd
| 29 September 2007 8:00 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Skontrolujte injekčných forume, existuje veľa diskusií o PICkit 2 a ICD2. Tiež požiadať Xiaofan, je odborníkom a môže povedať pravdu.
Microchip web majster len poslať správu o forume asi v okruhu ladiacimi schopnosť PICkit2 pár dni. | togarha Napísal: | | Ktokoľvek vie, ak je nejaká možnosť zmeny navrhnuté tranzistory by injekčných schémata na anothers? Nemôžem získať tieto tranzistory v mojom meste ... | Mám zmeniť MMBT3904 s MMBT2222 bez akéhokoľvek problému. Pokiaľ ide o MOSFET a dióda, musíš byť veľmi opatrní, pretože to ovplyvní veľa napätia. | Beowolf Napísal: | | Ide o programátor a debugger, takže je to lepšie! | Takže sa PICkit2 (prosím označte nový uvoľní MPLAB V7.62). A nový príspevok na Microchip fóre.
Funkčne sú identické (PICkit2 má o niečo viac na programovanie EEPROM, ale môžete ignorovať tento mikrokontroléru užívateľa).
Design Architektúra hľadiska PICkit2 je jednoduchší a efektívnejší, pretože je navrhnuté mnoho rokov neskôr, ako je ICD2, nemusíte ešte potreba nainštalovať USB ovládač ako ICD2 vyžadované.
A najdôležitejšie: je oveľa lacnejšia, a to ani nemám výmenu pomoci z mikročipov. 
| Citácia: | | Už ste skutočne používa jeden? Už ste to v porovnaní s ICD2? | Mám použiť ako aj ostatné Microchip večeru drahé vývojové nástroje. ICD2 je ok, ne veľký. PICkit2 je stále lepší a lepší. To sme už videli z Microchip je aktualizácia a web post. Pokiaľ ide o budúcnosť oboch nástrojov, uvidíme.
A krásu PICKit2 je: jeho hardvér je open-odoberali. Môže mi niekto povedať, čo je reálne nový mikročip ICD2 schematickom je, a to, čo naozaj bolo? Na klony prácu, niekto môže povedať, že sú 100% identický? Najmä pre tie, 3.3V PIC18FJ diely? To já nevím.
Ale s pomocou a open-schematickom pochádzať od Microchip, používatelia môžu vytvoriť vlastné PICkit2. Ak sa to stalo, užívateľ môže tiež ladiť a stopových problémy pomocou štandardných schematických a opraviť problém. Pre začiatočníkov a niektoré užívateľa by to mohlo byť dôležitejšie ako ty, sa nepodarilo odoslať späť do Microchip a čakať na náhradníkov.
Urobil som veľa ICD2 vráti späť do Microchip, poslednej výmene sa tento rok v auguste, pre chvílicasu (môj šéf nechcú platiť budúci deň alebo 2. deň plavby), som si požičať jeden z koľaje do debug a program môj softvér takmer celý týždeň.  | Citácia: | | Už ste skutočne používa jeden? Už ste to v porovnaní s ICD2? | Použil som obidve. I didn't porovnať ich. Niekto je v porovnaní Microchip fóra. Na PICkit2 strane je aj hardvérové funkcie, ktoré Microchip vlastných chlap ešte nepoznáte, alebo pre istotu, čo je určený pre. | rkodaira Napísal: | Postavil som sa len s firmvérom 18F2550, oscilátora obvodov a rušné viedol (ne DC-DC konvertor a prepínanie fázy a EEPROM pamäte). Nemohol som mať potvrdenie USB zariadení do počítača alebo do PICKIT2 softvér. Snažil som sa tiež s firmware od: http://www.voti.nl/pickit2faq/index.html Ale ja som nemal žiadny úspech, pretože si nemôžete priradiť USB ovládače pre programátora. | 1. všetkých, nemusíte PC vodiča. To je krása "plug and play. Lepšie než ICD2. 2., v MPLAB alebo PICKit2.4 má firmware pod ich zložky, jednoducho nájsť / požičať program nástrojov (ako iné PICkit 2 alebo ICD 2) môžete znova-program na čipsete.
Naposledy upravil funnynypd na 04. októbra 2007 5:43; upravený 9 krát v celkovej |
|
| Späť na začiatok | |
 |
blueroomelectronics
| 29 September 2007 15:26 Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| V PICKit2 a ICD2 sú sotva funkčne identické. V PICKit2 je úhľadne programátor, ale podporuje nič vyšší ako 18 série PIC. Č 10F čipy sú podporované buď.
Prečítajte si poznámky na Mikročipy stránkach. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
contagiouseddie
Založený: 10. mája 2004 Príspevky: 60 Pomohol: 3
| 29 September 2007 16:59 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| PICKit2 začal ako programátor, kedy bolo zavedené 1.. Spomenul som si ich spaľovania v samom 1. deň použitia. Ale v tejto chvíli existuje mnoho zariadení, ktoré sa dá naprogramovať a dokonca ladiť, jazda v MPLAB hoci dsPIC & PIC24 séria nebola schopná byť odladění len zatiaľ.
ICD2 LE je zvyčajne predávajú počas týchto seminárov, ktoré Microchip. Já bola ponúknutá počas svojej 16-bit MCU seminár na predaj USD75 ale nikdy kúpiť, ale namiesto toho sa sebe PICkit2. Ale myslím, nákupné PICkit2 by byť lacnejší, ak môžete získať PIC18F2550 zdarma (ak viete, čo myslím, ). |
|
| Späť na začiatok | |
 |
funnynypd
| 29 September 2007 19:29 Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| | blueroomelectronics Napísal: | V PICKit2 a ICD2 sú sotva funkčne identické. V PICKit2 je úhľadne programátor, ale podporuje nič vyšší ako 18 série PIC. Č 10F čipy sú podporované buď. Prečítajte si poznámky na Mikročipy stránkach. | Dokonca Microchip Real ICE nepodporuje 10F čipu. Môžete mi tvrdí, že je nižšia, ako je koniec nástroj ICD2 len kvôli tomu?
To sa bude rozhodovať predovšetkým Microchip marketing a strojárstvo, môžeme ovplyvniť len trochu poštou "želanie".
Technológia hľadiska nie je nič nemožné.
Na niektorých aspektov, nemôžeme porovnávať PICKit2 a ICD2 v spôsobe, akým budeme porovnávať benzín a diesel motorov.
Taktiež koncový užívateľ bude prijímať vlastné rozhodnutia, rovnako ako existujú ľudia, ktorí sú viac milosť pre dieselové motory ako Európania.
Pozri väzby. V súčasnej dobe je MPLAB beta podporu. Viac sa blíži.
Pridané po 1 minúta:
Kde je môj obrázok? Post systém by mohol mať chybu. Avšak môžete vidieť z tohto odkazu:
ftopic273740.html
Naposledy upravil funnynypd na 04. októbra 2007 5:45; upravený 4 krát v celkom |
|
| Späť na začiatok | |
 |
lidičky
| |
| Späť na začiatok | |
 |
blueroomelectronics
| 30 September 2007 4:52 Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| No v recenzi na množstvo študentov, ktorí chcú lacné základné programátor I'm uvedenie dohromady PICKit2 klon. Základná konštrukcia 5V iba udržať ceny nadol. Som tiež kombinovať s Firefly kit (16F88 tutor) V PICKit2 robí pekný lacný programátor s debug podporou. I keď nie je tak silný ako ICD2 je to veľmi jednoduché vykonať, a podporuje mnoho populárnych 16f & 18F foto.
PS som sa mýlil, ak používate softvér pre PICKit2 (ne MPLAB) možno programovať 10F zasahujú
Nový kit sa bude nazývať Junebug
|
|
| Späť na začiatok | |
 |
narccizzo
Založený: 20. januára 2006 Príspevky: 173 Pomohol: 4 Poloha: PATZCUARO, Michoacán, Mexiko
| 30 September 2007 9:30 Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Dobre, vidím, že nová verzia má tiež pickit2 debugger schopností, jej lacnejšie (pôvodný klon a domáce verzia), podporuje aj 10 a 12 séria i sériovej spomienky, ako 24, 25 a lepšie všetkých je open source. A zdá sa, nový firmware verzie sú rýchlo Myslím, že ten kluk má pravdu. Vyzerá extremelly jednoduché zostaviť ako ICD2. Čo si o tom myslíte?
Un saludo para mi paisano de Jalisco.
narccizzo |
|
| Späť na začiatok | |
 |
blueroomelectronics
| 30 September 2007 17:07 Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| | I'm testovacej konštrukcia s minimálnym PICKit2 designu, no EEPROM, no častí tranzistory, žiadny variabilný VDD. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
funnynypd
| 30 September 2007 17:13 Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Ako dizajnér DIYer, môžete si robiť, čo chcete, a ešte sa zamestnancom. Dobrá práca. Tu je ďalší PICkit 2 klon už z výroby s SMD design. Basiclly je open-source designu, každý môže dostať schematickom z tohto fóra, upraviť, zmeniť ho a užite si to.
Porovnať s Microhip navrhovaní (oba bez kabíny), ako podporiť externé napájanie.

Surový PCB a plné komponenty sú k dispozícii tiež tu. http://www.auelectronics.selfip.com/Hardware-CB0703.htm
Montážne výkresy tu:

Plne namontovaného výrobku so životom-záručnej dobe sú k dispozícii tiež: http://www.auelectronics.selfip.com/System-PICkit2.htm
Naposledy upravil funnynypd dňa 12. novembra 2007 20:10, upravený 13 krát v celkovej |
|
| Späť na začiatok | |
 |
funnynypd
| |
| Späť na začiatok | |
 |
funnynypd
| 24. októbra 2007 18:03 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| | narccizzo Napísal: | Dobre, vidím, že nová verzia má tiež pickit2 debugger schopností, jej lacnejšie (pôvodný klon a domáce verzia), podporuje aj 10 a 12 séria i sériovej spomienky, ako 24, 25 a lepšie všetkých je open source. A zdá sa, nový firmware verzie sú rýchlo Myslím, že ten kluk má pravdu. Vyzerá extremelly jednoduché zostaviť ako ICD2. Čo si o tom myslíte?
Un saludo para mi paisano de Jalisco.
narccizzo | Súhlas. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
funnynypd
| 12. novembra 2007 20:07 Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Veľkosť porovnaním s ICD2 (oba s kabíny).
|
|
| Späť na začiatok | |
 |
rkodaira
Založený: 08. jún 2004 Príspevky: 332 Pomohol: 54 Miesto: Sao Paulo - Brasil
| 12. novembra 2007 23:29 Re: Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| Ok chlapi, ste mi vyzývajú, aby pokračovali mojej pokusy na DIY PICKIT2. Teraz sa mi podarilo sa moje prototyp (postavený prkénko na krájanie s 18F2550, krištáľ atď), musí byť uznaný pre PC a PICKIT2 softvéru a tiež v MPLAB 8. Hoci som sa postaviť EEPROM (mám 24LC512) a prepínanie tranzistorov obvody, DC-DC konvertora (12V) pracoval dobre, a to v teste. Potrebujem nejaký čas nakreslit PCB layout pre mojej komponenty (všetky omoc pomocou palice) zložky).
Pozorov: Mám jednu ICD2LE pre ladenie, ale PICKIT2 softvér, je ľahšie a jednoduchšie na použitie na účely spaľovanie, takže si myslím, že worths, ktorý má byť postavený. |
|
| Späť na začiatok | |
 |
blueroomelectronics
| 12. novembra 2007 23:32 Budovanie PICKit2 od nuly | | |
|
| | PK2 sa budú do značnej miery to všetko jedno IC2 robí pre středotónový foto. 10F, 12F, 18F & 16f |
|
| Späť na začiatok | |
 |