elektronika forum

Pravidlá | Posledné príspevky | RSS tému | Vyhľadávanie | Registrácia | Prihlásenie

Visual Basic 6/.net alebo 2005?

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Programovanie a Prepojenie na PC -> Visual Basic 6/.net alebo 2005?
Autor Správy
crowinu

Som Užívateľ: 01 Apr 2005
Pomohol: 1

Post 13 január 2006 8:10

Ahoj,

Čo je najviac effiecent z týchto troch? VB.net, VB 2005, alebo VB6?

nemusím až na rozhranie pic koryto sériového portu aj čítať dáta z USB zariadenia?

any help?
Späť na začiatok
Cortex

Som Užívateľ: 26 marec 2005
Pomohol: 8
Poloha: Maroko

Post 14.ledna 2006 17:32

vb.net je podľa môjho názoru najlepšie.
VB6 je mŕtvy a nepodporovaný spoločnosťou Microsoft teraz
Späť na začiatok
hr_rezaee

Som Užívateľ: 06 Oct 2004
Pomohol: 88
Miesto: Irán-Mašhade

Post 15 január 2006 7:22

vb.net je dobrý, ale potrebuje. NET na spustenie.
Môžete ľahko vaša rozhranie MCU s VB6.
mscomm.ocx používať ActiveX.
Späť na začiatok
metal

Som Užívateľ: 21 december 2004
Pomohol: 13

Post 15.januára 2006 22:39

Re: Visual Basic 6/.net alebo 2005?

Nazdar

VB.NET je rovnaký ako VB 2005, akýmkoľvek spôsobom, väčšinu vecí, ktoré sa ťažko s VB6 sú kúsok torty teraz v VB.NET, napríklad písanie na registra a INI súborov, zásobník na manipuláciu, a mnoho ďalších vecí. Začal som s VB6, a presťahoval sa do VB.NET mesiac neskôr. Ale ja som stále učia, a ja som naozaj rád VB.NET teraz.

Kontrolné polia nie sú podporované v VB.NET, ale môžeme urobiť falošné kontrolné polia, alebo to, čo sa hovorí, rad ovládacích prvkov pomocou kontrolných vlastnosti. Aj premenovanie súborov už nie je podporovaný v VB.NET, cítil som frustrovaní v skutku, ale ja som vyriešil, že pomocou metódy pohybujú v súbore triedy čo mi umožnilo zmeniť názov súboru a presuňte ju na iné miesto v rovnakej dobe, do určitej miery dobrý. XP štýl vo VB.NET ľahko vykonať pomocou enablevisualstyles a DoEvents. IDE je veľmi pomáha, najmä v Microsoft Visual Studio 2005, jeho naozaj úžasné a ľahko ovládateľný.

Nie je treba sa sťažovať. NET framework viac pri rozdeľovaní aplikácie, pretože bude súčasťou novej nadchádzajúcich Windows Vista teraz, skôr či neskôr bude VB6 stratiť svoju funkčnosť. Môžem povedať, že. NET bude Microsoft programovací jazyk pre najbližších 10 rokov, tak prečo vlak ujede, alebo dokonca neskoro na to.
Späť na začiatok
aslm

Som Užívateľ: 03 môže 2002
Pomohol: 5

Post 15.januára 2006 22:48

Trochu som sa v rovnakej situácii, pred nejakým časom.

VB.NET oveľa lepšie jazyk, podpora pre objekty a simular, lepší vývoj životného prostredia. Veľkou nevýhodou je, že. NET musí byť nainštalovaný, asi 24MB dát. Myslím, že je zahrnúť do XP sp2. To nie je availibel pre W95/98, musí byť počítač používať W2K alebo XP.

VB 6 stále pracuje a môže byť "aktualizované" s novým ocx komponenty a simular v prípade potreby. V tomto prípade je runtime prostredie je pár dll súbory, ktoré sa ľahko inštaluje s aplikáciou.

Na konci som skutočne vybrané VB 6, ako som potreboval distribuovať svoj program a nechce sa všetkými problémami. NET inštaláciu a podporu pre zákazníkov, en. Ak softvér by boli použité na viacerých počítačoch pod mojím dohľadom by som mať nainštalovaný. NET veci a odišla s VB NET.

Prístup k sériovému portu je jednoduché vo VB stačí použiť MSCOMM. Jediné obmedzenie, som začala mať je to, že podporuje len port numers až do 16 rokov. V závere som si ísť pre externé riešenie obísť ...

Me ide
Späť na začiatok
metal

Post 15.januára 2006 23:04

Nazdar

VB.NET je rovnaký ako VB 2005, akýmkoľvek spôsobom, väčšinu vecí, ktoré sa ťažko s VB6 sú kúsok torty teraz v VB.NET, napríklad písanie na registra a INI súborov, zásobník na manipuláciu, a mnoho ďalších vecí. Začal som s VB6, a presťahoval sa do VB.NET mesiac neskôr. Ale ja som stále učia, a ja som naozaj rád VB.NET teraz.

Kontrolné polia nie sú podporované v VB.NET, ale môžeme urobiť falošné kontrolné polia, alebo to, čo sa hovorí, rad ovládacích prvkov pomocou kontrolných vlastnosti. Aj premenovanie súborov už nie je podporovaný v VB.NET, cítil som frustrovaní v skutku, ale ja som vyriešil, že pomocou metódy pohybujú v súbore triedy čo mi umožnilo zmeniť názov súboru a presuňte ju na iné miesto v rovnakej dobe, do určitej miery dobrý. XP štýl vo VB.NET ľahko vykonať pomocou enablevisualstyles a DoEvents. IDE je veľmi pomáha, najmä v Microsoft Visual Studio 2005, jeho naozaj úžasné a ľahko ovládateľný.

Nie je treba sa sťažovať. NET framework viac pri rozdeľovaní aplikácie, pretože bude súčasťou novej nadchádzajúcich Windows Vista teraz, skôr či neskôr bude VB6 stratiť svoju funkčnosť. Môžem povedať, že. NET bude Microsoft programovací jazyk pre najbližších 10 rokov, tak prečo vlak ujede, alebo dokonca neskoro na to.
Späť na začiatok
Google
AdSense
Google AdSense

Post 15 január 2006 23:04

Reklamy

Späť na začiatok
crowinu

Post 17 január 2006 8:15

metal napísal:
Nazdar

môj pôvodný problém bol kompatibilita na všetkých oknách, ale myslím, že zostanem na vb.net teraz potrebujú osviežiť svoje vedomosti Abou to spôsobiť latley som použil veľa ansci c.

Jo všimol som si, čo ste povedal, že niektoré kovové veci, ktoré bolo ťažké v VB6 teraz sú kúsok torty, ale vo vb.net parapet nie je to priamo foward ako VB6.

crowinu
Späť na začiatok
aslm

Som Užívateľ: 03 môže 2002
Pomohol: 5

Post 17.ledna 2006 11:47

. NET inštalácie bude s najväčšou pravdepodobnosťou nemal byť problém, ako píšete. A ak sa zákazníci využívať len XP Tiež si myslím, že to bude fungovať len s malými problémami. Sitll ale tam je veľa tam pomocou 95/98/Me a aj win2k a pre nich. NET nie je žiadna iná možnosť.

Tiež som mal určité pochybnosti o pýtať custmer s XP/win2k a nie. NET inštalovať, pretože viem, že sme potom by sa prvý hit pomoc, pokiaľ jeho problém. Myslím, že to tiež zlepšila v priebehu času, ale napriek tomu som feal niečo zlé na tom, zákazník žiada o inštalácii 24 MB. Updaty do okna na 1 MB. Jednoduchý softvér.

Me ide
Späť na začiatok
crowinu

Post 17.ledna 2006 13:50

aslm Napísal:
. NET inštalácie bude s najväčšou pravdepodobnosťou nemal byť problém, ako píšete. A ak sa zákazníci využívať len XP Tiež si myslím, že to bude fungovať len s malými problémami. Sitll ale tam je veľa tam pomocou 95/98/Me a aj win2k a pre nich. NET nie je žiadna iná možnosť.

Tiež som mal určité pochybnosti o pýtať custmer s XP/win2k a nie. NET inštalovať, pretože viem, že sme potom by sa prvý hit pomoc, pokiaľ jeho problém. Myslím, že to tiež zlepšila v priebehu času, ale napriek tomu som feal niečo zlé na tom, zákazník žiada o inštalácii 24 MB. Updaty do okna na 1 MB. Jednoduchý softvér.

Me ide

Softvér Som kódovanie je určený len pre svoje použitie pre konkrétnu aplikáciu prepojený s mojím projektom. tak pokiaľ ide o inštaláciu a zákazníkov, nemám problém.
Späť na začiatok
metal

Post 18.ledna 2006 19:59

Nazdar

Nie je potrebné sa obávať, že aj možnosti nasadenia patrí schopnosť ditribute. NET framework s aplikáciou.

crowinu,

Dajte mi vedieť, aké sú Zaujímate v VB.NET, môžeme spoločne pracovať na projekte, aj keď neviem, ako to urobiť, môžeme sa to naučiť.

dovidenia
Späť na začiatok
crowinu

Post 18.ledna 2006 20:20

metal napísal:
Nazdar

Nie je potrebné sa obávať, že aj možnosti nasadenia patrí schopnosť ditribute. NET framework s aplikáciou.

crowinu,

Dajte mi vedieť, aké sú Zaujímate v VB.NET, môžeme spoločne pracovať na projekte, aj keď neviem, ako to urobiť, môžeme sa to naučiť.

dovidenia

aj dáme vám vedieť, keď mám šancu spôsobiť skoro som skúšky a tak som potrebné k štúdiu Úsmev .

thanks a lot metal Úsmev
Späť na začiatok
Fayez_M

Som Užívateľ: 11 január 2006

Post 23. januára 2006 18:41

Je lepšie používať VB2005 na rozhraní pic.
Všeobecne je veľmi dobré sa naučiť VB2005 ako to je nová technológia spoločnosti Microsoft, takže by ste lepšie spoznať, pretože je to veľmi jednoduché a má veľmi bohatú knižnicou.
Späť na začiatok
Arabské znenie Bulharská verzia Katalánsky verzia Česká verzia Dánska verzia Nemecká verzia Grécke znenie Anglická verzia Španielska verzia Fínska verzia Francúzska verzia Hindčina verzia Chorvátska verzia Indonézska verzia Talianska verzia Hebrejská verzia Japonská verzia Kórejská verzia Litovská verzia Lotyšská verzia Holandská verzia Nórska verzia Poľská verzia Portugalské znenie Rumunská verzia Ruská verzia Slovenská verzia Slovinské znenie Srbská verzia Švédska verzia Tagalog version Ukrajinčina verzia Vietnamské verzia Čínska verzia
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Obsah fóra -> Programovanie a Prepojenie na PC -> Visual Basic 6/.net alebo 2005?
Strana 1 z 1

subj

text

Všetky časy sú v GMT 1 hodina
Podobné témy:
ktorý z nich je lepší Visual C alebo Visual Basic for GUI (8)
Čo je lepšie Visual Basic, Visual C alebo Delphi? (79)
Visual C a Visual Basic (1)
paralelný port rozhrania vb.net v roku 2005 (3)
Visual Studio.NET C # (2)
Beginning Visual C . NET (2)
Visual Studio 2005 Beta (1)
HELP! SystemC o Visual Studio 2005 (5)
help: prístup ms comm vo Visual Studio 2005 (4)
Programovanie sériový port s Visual Studio 2005 (4)

Zneužitie | | Administrátor | | Moderátori | | Podporte nás | | mapa stránok
tému RSS